Tudatosítani – megváltoztatni

 

 

Régi berögződések működnek bennünk. Egy régi szituációban így és így reagáltál, s az a reakció, az az érzés felbukkanik újra, amikor újra olyan helyzetbe kerülsz, ami hasonló érzést vált ki belőled. S valószínűleg ugyanúgy reagálsz, mint akkor: haraggal, támadással vagy meneküléssel, hogy megvédd magad. Ez egy automatikus válaszreakció, egy berögzött dolog, amin ideje változtatni. 

Vedd észre az érzéseidet, tudatosítsd a válaszreakcióidat! Hozd a napfényre mindazokat a dolgokat, amik konfliktust, rossz érzést okoznak benned, s a körülötted élőkkel. Keresd meg a miérteket is: Miért reagálok így? Mikor éreztem ezt az érzést? Jól oldottam meg akkor a dolgokat, kellemes érzésem volt utána, vagy nem? Értsd meg, s fogadd el akkori önmagadat! Ha megérted önmagadat, csak  akkor tudsz változtatni. Tudatosítsd, hogy az akkori reakció most már idejétmúlt, most már másra van szükség. S változtass!! Próbálj ki új válaszokat, s a legjobbat tartsd meg! De figyelj, mert lehet, hogy valamikor a jövőben ez is idejétmúlt lesz. 🙂 

Tudatosítani, azaz felszínre hozni, megérteni, s megváltoztatni. Ilyen egyszerű az egész. S ahogy Te változol, úgy változik minden körülötted! 

Tanítsd meg ezt a gyermekeidneknek is! Hihetetlen szolgálatot teszel ezzel nekik, mert egy olyan tudást, technikát adsz a kezükbe, amit egész életükben tudnak majd alkalmazni.

Semmi sem állandó, csak a változás maga!! 

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 2 =