Tértisztítás

Volt már olyan élményed, amikor beléptél egy helyiségbe, s nyugalom, béke áradt szét a testedben, a lelkedben? Azt érezhetted, hogy otthon vagy, itt nem érhet semmi baj. Védelmet, szeretetet éreztél, jó volt ott lenni, s szívesen maradtál volna még sokáig?

S biztos megtapasztaltad az ellenkezőjét is, amikor egy helyiségbe belépve, menekülni támadt kedved, vagy hirtelen dühös, szomorú lettél látszólag megmagyarázhatatlan okból, s esetleg bármilyen más negatív érzés kerített hatalmába.

Ha érzékeny ember vagy, és / vagy érzékeny gyermeket nevelsz, akkor pontosan ismered a fent leírt érzéseket, s más sokszor megtapasztaltad a gyermekeden is.

Mindegyikünkre hatnak a környezetünkben lévő tárgyak, emberek rezgései, de a gyermekekre, akik még sokkal tisztábban éreznek, mint a felnőttek ( csak nem tudják megnevezni az érzéseiket) sokkal jobban. Így fordulhat elő, hogy egy jókedvű gyermek az iskolából, óvodából, vagy a szomszédtól hazajőve morcos, hisztis, nyűgös lesz. Ennek természetesen számtalan oka lehet, de a körülötte lévő tér, s vele az energiák nagyon nagy hatással vannak rá.

A heti, napi külső takarítás mellett nagyon fontos az emberek belső, s a körülöttük lévő tér tisztítása is. Ezt gyakran el kell végezni, olyan gyakran, ahogy érzed. 

Mikor esedékes egy alapos tértisztítás: 

1. Ha új lakásba költözöl. Ilyenkor az előtted lakók energetikai lenyomatait kell eltávolítani, felfrissíteni a teret. 

2. Egy egy kiadós veszekedés, depresszió, rossz hangulat vagy betegség után

3. Amikor valami szokatlant érzel, pl. hirtelen többet veszekedtek, pedig semmi sem történt, de lehet más miatt is a „szokatlan” érzésed. 

4. Amikor bármi nyomot hagyhatott a térben. Gondolok itt arra az esetre, amikor te gyógyítasz valakit az otthonodban, vagy akár más helyen. Gyógyítóként az egyik fontos feladatod, hogy mind a kezelés előtt, mind utána kitisztísd, majd levédd a teret, eltávolítsd a hátramaradt érzelem rezgéseket, talán entitásokat. 

Ha az otthonodban végzel ilyen kezeléseket, akkor gondolj a családodra, főleg a gyermekeidre, akiket megzavarhatnak ezek az ismeretlen energiák. 

Hogyan tisztítsd ki a teret?

1.  Először is csinálj rendet. Fizikailag távolítsd el mindent, aminek már nem kell ott lennie. Kacatok, régi porosodó holmik, megunt játékok megrekedt energiák, s kihatnak az életünkre. Carolina Hehenkamp, az indigó gyermekek szakértője szerint a lomok rögzített energiák, amik nem áradnak, s megakadályozzák az energia szabad áramlását is az életünkben. 

2. Tedd ki azokat a bútorokat is, amik nem töltenek el jó érzéssel, ha rájuk nézel, vagy használod őket. Ki a nagymama régi karosszékével, hacsak nem abban mesélt neked régen, s azért ragaszkodsz hozzá. 🙂 De ha a gyermeked nem szereti ugyanezt a bútort, akkor gondold végig, mi lehet az ő rossz érzése mögött, s mindenképpen hallgasd meg őt. 

Energetikai tisztítás: Minden tértiszítás előtt kérd meg az angyalaidat, hogy segítsenek neked a munkálatokban. Kérd alázattal őket, hogy dolgozzanak veled, egészítsék ki a te munkádat azzal, amit ők még jónak gondolnak, vagy te kifelejtettél. Lásd gondolatban a megtisztított helyiséget, ahol boldogon élhetsz, dolgozhatsz. 

3. Tisztítás levegővel: azaz különböző illóolajok, füstölők segítségével. 

Fehér zsálya , Palo Santo, mirha vagy tömjén. Ezek a leghagyományosabb tértisztító füstölők, válaszd azt, amihez jobban vonzódsz.  Mindig legyen a szívedben alázat, s szeretet, amikor ezeket meggyújtod, s használod őket. Meggyújtás után végigmehetsz a lakáson, a tisztítandó helyiségen füstölővel a kezedben, s látod, ahogy a füsttel együtt száll el a rossz energia is. Leteheted a füstölőt a szoba közepére, vagy az egyik sarkára, s égesd végig, hogy a pálca elégjen,  a tömjén, mirha eloszoljon a térben. A szantálfát nem kell végigégetned, döntsd el te magad, hogy amikor elalszik önmaga is, újra gyújtod -e, vagy sem. 

4. Tisztítás tűzzel: Gyertyát égethetsz, addig, amíg jónak érzed. 

Fehér gyertya jelképezi a tisztaságot, amit meg akarsz valósítani. Égesd mindegyik helyiségben, amit tisztítani akarsz. Minél tovább ég, annál jobb. Lásd, hogy a gyertya lángjában megtisztulnak a terek, s megtisztulsz te magad is. Ne használj már használt gyertyát. Vegyél újat az energetikai tisztításhoz. Később ezt majd már újra és újra meggyújthatod, de először mindeképpen újjal kezdd. Ha védelmet szeretnél Michael arkangyaltól a helyiségben, keress kék színű gyertyát, s kérd meg a hatalmas arkangyalt, hogy védelmezze az otthonodat. 

5. Tisztítás a föld elemével:

– Sóval: A tértisztítás ősi módszerei közé tartozik a só alkalmazása is, mely magába szívja a negatív energiákat, így többen alkalmazzák például a szobák sóval való behintését, különös figyelmet fordítva a sarkokra, ahol különösen sok negatív energia szokott megtelepedni. A sót egy ideig a területen kell hagyni, majd alaposan felporszívózni, összeszedni. Tehetsz egy sóval teli edényt a szoba közepére is, s pár nap múlva dobd ki ezt is. 

– Ásványokkal: hegyikristály, ametiszt, rózsakvarc hatásos segítőd lehet a tértiszításban. Ezeket elhelyezheted a sarkokban, vagy egy nagy tálban, az ablakban, ahol jónak érzed. Használhatod tisztításra, de a helyiség energetikai feltöltésére is. Ha tisztításra használod, akkor használat után magát az ásványt is tisztísd meg, majd behangolva töltsd fel, mielőtt újra használni kezded. 

Michael arkangyal egyik védelmező köve a lapis lazuli, használd, ha szükségét érzed. 

– Növényekkel : A növények tisztítják a levegőt, az energia tereket. Válaszd azt a növényt, ami szívednek kedves. 

6.  Fénnyel:  Tisztításkor használhatjuk az univerzális fehér fényt, és/vagy a Saint Germainhez tartozó ibolya szín tisztító energiáját is. Ezt el kell képzelni a helyiség közepébe, s látni, ahogy szétárad a helyiségben, megtisztítva mindent. Ugyanígy egy napkorongot is képzelhetsz el a helyiség közepébe a lángok helyett. 

7. Hanggal: sok tradícióban egészítik ki a füstölés hatását dobolással, hangtál és csengő használatával vagy tisztító mantrák éneklésével

8. Szándékkal, imával: a fény és a szeretet teszik teljessé a tér tisztítását, s lehetővé, hogy az energiarendszerünk újra áramolni tudjon és szabadon, harmónikusan élhessünk. 

Bárhogy is teszed, tisztísd rendszeresen az otthonodat, a munkahelyedet az előbb említett módszerekkel. Éld át a megtisztított tér áldását, energiáját. Tapasztalataidat, s az újonnan kialakult szokásaidat mutasd meg a gyermekednek is. Tanítsd meg neki, hogy hogyan teremthet rendet, tisztaságot önmaga körül energetikailag is. Ezt később már akkor is fogja majd használni, mikor felnőtt lesz. Akkor, s már addig is sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb életet élhet, mint a módszerek használata nélkül. 

Ezt a tudást őseink mind ismerték, használták, tudtak róla. Nekünk most nincs más dolgunk, mint emlékezni, feleleveníteni az ősi tudást, s megtanítani az utánunk jövő nemzedéknek is. 

Így lassan, lépésről lépésre meg tudjuk változtatni az életünket, s még jobb, még boldogabb életet élhetünk együtt, s külön külön minden egyes család. 

Így legyen, így van! Áldás! 

Írta: Balogh Andrea

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc − hét =