Szülői érzelmek

 

” Mit jelent számodra szülőnek lenni?” Ó, mennyi válasz, mennyi érzés érkezik egyszerre,  ami függhet az aktuális szituációtól, s pillanatnyi állapotodtól is. 

A párkapcsolatodon kívül talán nincs is más olyan kapcsolat az életedben, ami ennyi érzelmet mutat meg, aminek ennyi arca lehet, s amelyik ennyit taníthat önmagadról, s az életről, ha elfogadod s tudatosan meg is éled az érzelmeidet. 

A feltétel nélküli szeretet, a boldogság, az öröm mellett megjelenik a felelősség érzése, ám az aggódás, a félelem, az irányítás, s a teljes meg/elengedés, a harag, s a megbocsátás, s még sok minden más is. 

Minden érzelmed információt  hordoz számodra, önmagadról, s a kettőtök között lévő kapcsolatról. Fontos, hogy elfogadd, bármit is érzel, mert oka van, hogy pont az az érzelem bukkan fel akkor, s ott benned. 

Amikor pozitív érzelmet élsz át a gyermekeddel kapcsolatban, az fantasztikus, csodálatos, olyankor repdes a szíved, a szeretet magasba repít téged (s valószínűleg őt is). Ám amikor valamilyen negatív érzelem támad benned, azt legtöbbször nem akarod elfogadni. Egy szülő nem érezhet így, ez nincs rendben. S meg is teszel mindent, amit csak tudsz, hogy ezt a negatív érzést elnyomd, átváltoztasd, kiiktasd az életedből. 

Pedig hidd el, hogy az az érzés is nagyon rendben van. Lehet, hogy egy olyan dolgot mutat meg neked, ami gyógyulásra, változtatásra, vagy elfogadásra vár az életedben. 

Elfogadni önmagadat, azt hiszem, ez az első legfontosabb feladatod, amikor negatív érzelmek kerítenek hatalmukba. Elfogadni a mélyről felbukkanó érzést, s figyelembe venni azt.

Előfordulhat, hogy eljött az idő, hogy hallgass a szívedre, s megcselekedd azt, amit diktál. Elhidd, hogy bármilyen problémára igenis már régóta tudod a választ, csak nem akartad azt elfogadni, féltél megcsekedni vagy féltél a lehetséges következményektől. Ebben a helyzetben lépj ki a fényre, vállald fel önmagadat, a véleményedet, a gondolataidat, ugyanakkor nézz szembe mindazzal, ami az önmagad felvállalása folytán következményként megtalál téged.

S tudod, mi a furcsa? Ha így teszel, a gyermeked el kezd tisztelni, megváltozik a viselkedése, s nagyon is jó kapcsolat alakul majd ki közöttetek. A határok meghúzásával biztonságban érzi magát, kiszámíthatóvá válik minden körülötte, s megnyugszik a lelke.  

A negatív érzéseidnek másik oka lehet egy trauma, vagy egy negatív élmény még ebben az életedben, vagy az elmúlt életeid valamelyikében. Ha így lenne, akkor ezt a traumát meg kell gyógyítani. Megkeresni az okot, ami ahhoz a helyzethez vezetett, megérteni, majd a fénybe, szeretetbe, elfogadásba, s  mindenképpen a tudatosságra emelni. Ehhez meditálhatsz, megkérdezheted az angyalaidat, de más, emberi segítőt is igénybe vehetsz, ha úgy érzed szükségét. Dolgozz ezzel mindaddig, amíg az érzés elmúlik, átalakul, s legalább semlegessé válik számodra. Ehhez először meg kell értened az érzésedet, s majd tudatosan átalakítani azt. Ahogy te gyógyulsz, változol, úgy fog változni a kapcsolatod is a gyermekeddel

Előfordulhat az is, hogy valamikor pont azzal a lélekkel éltél át valamilyen nehézséget, aki most gyermekként érkezett hozzád. Ez lehetett ebben az életben, az ő gyermekkorában, kicsiként, fogantatás előtt, után, vagy egy másik életetekben. Itt is érdemes az alapokot megtalálni, s a tudatosságod szintjére emelni.  Amikor megérted az összefüggéseket, könnyebb lesz megváltoztatni mindent, s a szeretetbe emelni a kapcsolatotokat. 

Ha nem sikerül megértened a problémáitok gyökerét, a rossz érzéseid eredését, mert talán az égiek még nem engedik látni azt, vagy neked nem sikerül valamiért megkapni a választ a kérdésedre, akkor pedig csak fogadd el önmagadat, s a gyermekedet, úgy, ahogy vagytok.  Ne a viselkedését fogadd el, hanem őt magát, azt a lelket, aki hozzád érkezett, hogy önmagát, s a nagyvilágot megismerhesse. 

S amikor lenyugodtak a kedélyek, mind a tiéd, mind a gyermekedé, akkor keresd meg a válaszokat arra a kérdésre, hogy :  Miért éljük meg együtt ezt, vagy azt a szituációt, mit tanítunk ezzel egymásnak? Ilyenkor ne a logikus elmédet kérdezd, mert akkor csak az eddig, szüleidtől, nevelőidtől, a társadalomtól megtanult válaszokat fogod megkapni. Kérdezd meg a szívedet, a lelkedet, hallgasd meg az angyalaidat. S ott, a csendben meg fogod hallani azt, amiért ti egymást választottátok. A válaszban megbújhat mind a te, mind az ő, vagy akár mindkettőtök életfeladata is. 

Változtasd meg az érzelmeidet tudatosan a családodhoz, a gyermekedhez, a párodhoz, s a világ megváltozik körülötted. Gyógyulj, erősödj, s cselekedj most már tudatosan! 

Amikor pedig a kettőtök között, s a családban áramolni tud feltétel nélkül a szeretet, akkor élvezd, áramolj te is vele! Ezért is jöttél a világra, hogy boldog legyél, s boldoggá tegyél a benned élő fénnyel, szeretettel mindenkit, így a családodat, a gyermekedet is!

 

Ha jól jönne egy kis segítség, hogy megérts önmagadat a gyermekeddel való kapcsolatodban, átalakítsd, megváltoztasd az iránta, vagy önmagad iránt érzett érzéseidet, elfogadd önmagadat, és őt is, akkor hívj, írj, nagyon szívesen segítek mindazzal, amit én már megtapasztaltam, megtanultam. 

 

Áldással és szeretettel: Balogh Andrea

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − hat =