Gyermekkineziológia

 

 

 

 

 

Minden gyermek egy csoda, egy különleges lélek, aki tapasztalni, tanulni, fejlődni és segíteni jön a világra. Meghatározott életfeladattal érkezik, hogy világunkat jobbá, szebbé, boldogabbá tegye. 

Előfordulhat azonban, hogy olyan problémákkal találja szembe magát, amit egyedül nem tud meg és feloldani. Ebben tud segíteni a kineziológia gyermekekre átalakítva. 

 

Mi is az a gyermekkineziológia?

Olyan alternatív segítő, képességfejlesztő módszer, amiben a gyermekben mélyen megbúvó, érzelmek által kiváltott blokkokat játékosan, különböző feladatokkal oldja.

Izomteszteléssel keressük meg ezeket a blokkokat, majd gyengéden, meditációval, rajzolással, beszélgetéssel, belső utazással feloldjuk azt. Oldás után beindulnak az öngyógyító folyamatok, s a gyermek újra egészséges, vidám, életteli lesz. Találkozóink során a gyermek olyan eszközöket ismer, tanul meg, amit a későbbiekben is tud majd használni, stresszoldásra, a tanulás hatékonyságának növelésére, az érzelmei kezelésére. 

 

Milyen problémákban hatékony a gyermekkineziológia?

 • Szorongás, félelem
 • Dühkitörések
 • Hiperaktivitás
 • Pánikrohamok kezelése
 • Önbizalomhiány 
 • Beilleszkedési, magatartási zavarok
 • Nehéz élethelyzetek feldolgozása: válás, költözés, új iskola
 • Tanulási zavarok, figyelemhiány
 • Kommunikációs zavarok, önkifejezés, a másik megértése

 

Hogyan zajlik egy kezelés?

A találkozó előtt megbeszéljük, mind a gyermekkel, mind a szülővel, hogy mi a kezelés célja. Nem biztos, hogy az, ami a szülőnek gondot okoz, az a gyermeknél is problémaként jelentkezik. Nagyon fontos, hogy a gyermek beleegyezzen a találkozásainkba, hiszen az ő döntése nélkül nem születhet jó eredmény. A gyermekkel való talákozásainkon mindig a gyermek problémáival dolgozunk, hiszen arra van legfőképpen szüksége. Amikor a gyermek problémája különbözik a szülőétől, akkor a szülőnek javasolnék  kineziológiai oldást erre a problémára. 

A szülő jelenlétét mindig a gyermek dönti el, hiszen nagyon fontos, hogy ő biztonságba érezze magát. Az is előfordul, hogy a gyermek öntudattalanul azért kéri a szülő jelenlétét, mert a konzultáció fontos hatással lehet mind a szülőre, mind a kettejük kapcsolatára. 

 

Életkori sajátosságok, kezelések korosztályonként:

 

Kineziológia magzati korban

Az anyán keresztül történnek az oldások, úgy nevezett „szurrogát oldásban”. Könnyebbé teszik a magzat megszületését, oldani tudjuk az anya félelmét a szüléstől, a várandóságtól, nehezebb élethelyzetektől.

 

Kineziológia csecsemőkorban

Még mindig az anyán, vagy az apán keresztül oldunk. Oldódhatnak nehéz érzések a születés körülményeivel kapcsolatban, de szoptatási, alvási, fogzási problémák is megoldódhatnak. 

 

Kineziológia 3-7 éves korban

Már tudunk a gyermekkel is együtt dolgozni, így oldódhat a túlzott anyai kötődés, hiszti, beilleszkedési nehézségek, félelmek, tetsvérharcok, stb. A szülő mindenképpen szükséges, hogy jelen legyen, hiszen ez biztonságot ad a gyermeknek. Előfordulhat, hogy anyai, apai oldásra is szükség van, hiszen egy ilyen kis gyermek még nagyon sokszor átveszi a szülei érzelmeit, s visszatükrözi azokat. 

 

Kineziológia 7-12 éves korban

Ebben a korban már önállóan tudunk a gyermekkel dolgozni, bár tapasztalatom szerint jó, ha a szülő is jelen van. Ezt mindig a gyermek dönti el, a saját érzéseire hagyatkozva. 

Ilyenkor a gyermek már aktív részese a vele történt dolgoknak és személyes felelőssége van a megoldásukban. A házi feladatok, gyakorlások neki szólnak, s fontos, hogy akarja őket megcsinálni otthon is. Találkozásaink után oldódhatnak tanulási nehézségek, beilleszkedési zavarok, félénkség vagy túlzott dominancia, dühkitörések, túlzott hiszti, s más egyéb is. 

 

Kineziológia 12 év felett

 

Itt már nagyon fontossá válik, hogy a gyermek maga akarjon jönni, illetve maga akarja megoldani a problémáit. Felelősséget vállani, önmagáért, a problémáiért, s a megoldásukért az ő feladata is lesz. A kezelések után oldódhatnak pánikrohamok, dühkitörés, depresszió, önbizalomhiány, tanulási nehézségek, szülő gyermek konfliktusok, és természetesen más is. 

 

Módszerek, amikkel nálam találkozhattok:

 

 1. Gyermekkineziológia: One Brain kineziológa gyermekekre alakítva
 2. Tanulás segítő kineziológia – Brain Gym kineziológia
 3. Belső utazás, meditáció

 

Mit is jelentenek a különböző módszerek? 

 

One Brain kineziológia 

 

Minden olyan trauma, ami akár ebben az életben, vagy az előző életben, stresszt okozott, egy érzelmi, energetikai blokkot alakít ki az agyban, a testben. Ez a blokk minden esetben előjön, amikor ugyanazt az érzést valami beaktiválja.  Gyengéd módszerekkel, izomteszteléssel derítjük fel ezeket a traumákat, szelíden átalakítva oldjuk fel azt. A probléma megszűnik létezni, s a gyermek kiteljesedik. 

Ez a módszer a felnőtteknek kialalított One Brain kineziológia gyerekekre átalakított változata. A gyermekekkel való munkában más nyelvezet, más megközelítés, speciális mód szükséges. Nagyon sokszor ők irányítják az egész folyamatot, hiszen tudat alatt pontosan tudják, mire, s hogyan van szükségük.

 

Brain Gym kineziológia – edukineziológia azaz pedagógiai kineziológia

 

Tanulás nehézségek megoldására kifejlesztett  módszer. Megtanítja a két agyféltekét összehangoltan dolgozni.

A jobb agyféltekénk felelős az érzelmi állapotunkért. Teljes egészben látja a világot, kreatív és művészi kifejezőképességekkel rendelkezik, az intuíciói alapján dönt, s cselekszik. Testünk bal oldala tartozik hozzá.

Bal agyféltekénk felelős a logikai gondolkodásunkért, a racionális lépéseinkért. Minden döntést alaposan átgondol, aprólékos, s nagyon részletes. Sokszor elveszik a részletekben, ezért nehéz döntenie is. 

Fontos, hogy a két agyféltekénk együttműködjön, illetve, hogy mindkettőt együttesen használjuk. Ha csak az egyik dolgozik hangsúlyosan, a másik oldalon hiány lesz, ami tanulási, érzelmi, viselkedési nehézségekhez vezet.

Illetve, az is előfordulhat, hogy valamikor tanulás közben a gyermek traumát, nehézséget, félelmet élt át, ami energetikai blokkot képezett a tudatában, a testében. Ez a blokk megakadályozza ennek a tevékenységnek a teljes elsajátítását, és megnehezíti a tanulást.

A konzultációkon játékos feladatokkal megerősítjük mindkét agyféltekénket, s megtanítjuk őket együtt dolgozni, oldjuk a keletkezett blokkokat. Az eredmény egy felszabadult gyermek lesz, aki szívesen tanul, s kreatívan tudja önmagát kifejezni. 

 

Belső utazás, meditáció

 

A gyermeket ért traumát egy képzeletben tett utazás, egy irányított meditáció során felkutatjuk, s megértés, elfogadás, szeretet révén feloldjuk. Gyógyulhatnak így allergiák, félelmek, de helytelen viselkedési szokások is. Betegségekből való gyógyulás is lehetséges, természetesen nem az orvosi kezelés helyett, csakis mellette, kiegészítő kezelésként. A gyermek megnyugszik, önbizalma, s szüleibe, társaiba vetett hite megnő.  

 

Hány alkalomra lesz szükség?

 

Ez teljesen egyéntől, az adott dologtól, s attól is függ, milyen régóta áll fenn a probléma. A gyermekkineziológia egy hatékony módszer, így viszonylag hamar megoldódnak a problémák. Így, 3-6 alkalomra szükség lesz, de lehetséges, hogy több. 

 

Egy kineziológia oldás kb. 45 perc, ára 10 000 Ft

 

Jelentkezni itt lehet: 

 

 
   

   

  Küldjön üzenetet, kérdezzen tőlem, foglaljon időpontot!

  captcha