Szivárványgyerekek

 

 

Újabban gyakran találkozom olyan gyermekekkel, akik nagyon szeretnek rajzolni, s a rajzaik nagyon színesek. Mikor rákérdezek, hogy melyik az a kedvenc szín, amivel nagyon szeretnek rajzolni, akkor nem tudnak kiragadni egyet sem, mindegyiket szeretik. Gyakran rajzolnak szivárványt, ami legtöbbször átível a lapon. Ezt még a napsugárnál is jobban szeretik, előfordul, hogy a nap lemarad a képről, de a szivárvány fenn tündököl. 

Amikor rákérdezek a család, a szülők eddigi életére, előfordul hogy volt valami tragédia a családban: vetélés, halva születés, az újszülött elvesztése, vagy valami más. De ennek nem mindig kell így lennie. 

Chastity Boatman, a Minden gyermek áldás bloggere szerint a szivárványgyermek ilyen tragédiák után érkezik a családba. Ezeknek a családoknak nagy szükségük van reményre, amit egy különleges csöppség érkezése adhat meg.

A vihar után egy szép szivárvány az, ami sejteti a szebb jövőt. Ilyenek azok a gyermekek is, akik valami rossz után érkeznek, boldogságot hozva a család életébe – mondja Chastity. 

A szivárvány szimbolizálja a reményt a nagy vihar után. Maga a kifejezés olyan lélegzetelállítóan gyönyörű, mint a természeti jelenség, amely ihlette.

Kik a szivárványgyerekek?

 

Az indigógyerekek, akikről a hatvanas évek óta hallhatunk, intuitívak és szenzitívek, harcos szellemiségük miatt azonban gyakran nehezen kezelhetőek. Az ő leszármazottaik a kristálygyerekek, akik csak néhány évtizede kerültek a köztudatba. Feladatuk, hogy boldogabb hellyé tegyék a Földet. Hajlamosak viszont a befelé fordulásra, ami megnehezítheti szociális életüket. És ekkor jönnek a szivárványok, akik állítólag a kristálygeneráció utódai. Az ő feladatuk, hogy tükröt mutassanak a 21. század emberének, hogy az felfedezhesse a benne rejlő jóságot.

Ezoterikus szakértők szerint a szivárvány gyerekek azért születnek, hogy szivárványként viselkedjenek a földön, vagyis összekössék az eget a földdel. A szeretet követeiként éljenek. Állítólag, ha elegen lesznek, és a szeretet tiszta energiájával megemelik a bolygónk rezgésszintjét, akkor jobbra fordul az egész Föld sorsa.

A szivárványgyerekeknek magától értetődő a számítógép, a mobiltelefon és minden manapság népszerű kütyü használata. Meg sem kell nekik mutatni, egészen kicsi koruktól kezdve tudatosan bánnak az eszközökkel.

S most jöjjön néhány egyéb jellemző róluk:

 1. Nincs karmájuk:  Soha, vagy csak nagyon kevés előző életük volt, ezért karmát sem hoztak magukkal, amit meg kell oldani
 2. Megbocsájtóak: Nagyon hamar megbocsájtanak, nem tudják a haragot, vagy a negatív érzéseiket hosszan fenntartani. Ők már megértik, hogy mi mindannyian kapcsolatban vagyunk egymással, s azért vagyunk itt, hogy emberi tapasztalatokat szerezzünk. Gyorsan megbocsájtanak, s tovább lépnek a céljaik megvalósítása felé.
 3. Erős akaratúak: Makacsnak vagy keményfejűnek számítanak. Amit azonban az emberek makacsságnak tartanak, az a kitartás, hogy beteljesítsék álmaikat. Nem vonják el a figyelmüket a az elérendő céltól, mert tudják, hogy létfontosságú, hogy mit csinálnak itt. Olykor még a nagyon szófogadó, és alkalmazkodó szivárvány gyerekek is kifejezetten makacsul viselkednek. Ilyenkor nem, vagy csak hosszas győzködés árán tudod eltántorítani szándékától. Természetesen nem a környezetét akarja bosszantani, egyszerűen csak arról van szó, hogy az égiek különösen erős akarattal vértezték fel, hogy teljesíteni tudja küldetését. 
 4. Telepatikusak:  A szivárvány gyermekeknek könnyen gondolatok útján küldhetnek és fogadhatnak üzeneteket. Emiatt sokan közülük csak 2 vagy 3 éves korukban kezdenek beszélni. De idővel rájönnek, hogy nem mindenkinek vannak képességei, és beszélni kezdenek, hogy kommunikálni tudjanak a többiekkel. 
 5. Empatikusak: Nagyon érzékenyek a környezetükben lévők energiájára. Mind a jó érzéseket, mind a rosszakat le tudják olvasni, érzékelni, s igyekeznek tenni azért, hogy a másik minél hamarabb megtalálja a békét, s a nyugalmat. 
 6. Érzékenyek az anyagi környezetükre is: Pl. túl nagy hangzavar, hangos TV, vagy olyan hely, ahol sok ember tartózkodik egyszerre, megterhelheti őket.  Tipp: Az érzékeny gyerekeknek szükségük van olyan időre a nap folyamán, amikor újra feltöltődhetnek energiával. Csendes zene, színezés, meditáció, segíthet, hogy megnyugodhassanak. 
 7. Kreatív gyógyítók. Nagyon szeretik a színes dolgokat, mind a ruházatban, mind a környezetükben. Vonzódnak a természetes gyógymódokhoz, s kreatív önkifejezéshez, pl, festés, rajzolás, színezés. Szívesen választják a vegetáriánus étkezést, vagy szívesebben nyúlnak a zöldségekhez, mint a többi ételhez. 
 8. Egy állandóan jelenlévő, hatalmas energiával rendelkeznek. Az energiájuk konstans. Hihetetlen, de kevés alvással is beérik,  mégis rengeteg energiával rendelkeznek. Ezt az energiát őrzik, nem veszítenek olyan gyorsan energiát, mint a kristálygyerekek. Szinte soha nem fáznak, a testük melege megmarad hidegebb körülmények között is. 

 9. Szenvedélyesek, kitartóak, és céltudatosak. Sokan azt gondolják, hogy túl makacsok, vagy türelmetlenek. Pedig fontos, hogy ilyenek legyenek, mert csak így érhetik el kitűzött céljaikat. 
 10. Hatalmas szemeik vannak, amik tükrözik a lelküket: Láttad már, hogy hogyan rajzolják a képregények rajzfiguráinak a szemeit? Ezeket a szemeket képzeld el egy emberen, s megkapod a szivárványgyerek szemeit. Ha belenézel a szemeibe, azt láthatod, hogy ők tudják. Ez azért van, mert ők teljes összhangban vannak a szellemmel, s minden a céljukról szól. 
 11. Békés, harmónikus  családban élnek : Mivel ezeknek a gyerekeknek nincs karmájuk, amelyet le lehet dolgozni, ezért harmonikus, támogató családokba születnek. Mivel otthon nincs dráma, ez lehetővé teszi a kis Szivárványnak, hogy életcéljára összpontosítson. A legtöbb szivárványgyereknek kristály szüleik vannak, akik pontosan tudják, hogy a gyermekeiknek mire van szükségük ahhoz, hogy kiteljesedjenek.

  Tipp: Ha egy szivárvány szülője vagy, nagyon valószínű, hogy kristálygyerek voltál!

 12. Intuitívak: Hihetelen jó megérzéseik vannak, s követik őket. A megérzéseiket a körülöttük élő embereknek is elmondják, átadva ezzel nekik az égi üzeneteket.
 13. Azonnali létrehozása a dolgoknak, manifesztálása

  Nagyon fejlett lelkekként a szivárványos gyerekek azonnal manifesztálnak. létrehoznak mindent, amire szükségük van! Ez segíti életük munkájának elvégzésében, időpazarlás nélkül. Mintha egyenes kommunikációs vonaluk lenne a szellemhez, Istenhez, s valóban így is van!

 14. 2000 körül jelentek meg először, s inkább utána születtek szivárványgyerekek. 2020 előtt csak nagyon kevesen érkeztek a földre.
 15. Félelem nélküliek: pontosan tudják, hogy kik ők és miért vannak itt, szinte alig félnek bármitől, vagy bárkitől. A szivárványgyerekek tudják, hogy védve vannak, és bíznak spirituális családjukban, hogy ők segítsenek majd nekik céljaik teljesítésében. A spirituális felfogás szerint a szivárványgyerek valahol mélyen emlékszik rá, hogy a lelke halhatatlan, így aztán a félelem lényegében ismeretlen fogalom számára. Emiatt megeshet, hogy a veszélyérzete nem alakul ki teljesen és hajlamos saját fizikai korlátait feszegetni. 

 16. Nagyon szeretnek segíteni másoknak, nagylelkűek, kedvesek.  Nagyon kevés szükségletük van, csak az egyetlen kívánságuk, hogy vidámságot, és békét hozzanak másoknak. A szivárvány gyerekek anélkül adnak, hogy bármit kívánnának cserébe. 
 17. Gyorsan megszabadulnak a negatív érzelmektől: Amikor egy környezetükben erős negatív érzelmek merülnek fel, ezeket pozitívakká tudják alakítani. Nem tartanak haragot és nem harciasak. Soha nem próbálják megosztani az embereket. Csak békés, boldog kötelékeket próbálnak kiépíteni.

 18. Kiegyensúlyozott férfi és női energiával rendelkezik: Emberi formában több férfi vagy női energiát hordozunk. De a szivárványgyermekek kiegyensúlyozott férfi / női energiával rendelkeznek a szellemhez való igazodásuk miatt.

 19. A szivárványgyerekeknek magától értetődő a számítógép, a mobiltelefon és minden manapság népszerű kütyü használata. Meg sem kell nekik mutatni, egészen kicsi koruktól kezdve tudatosan bánnak az eszközökkel.

 

Mivel támogató környezetbe érkeznek, nevelésükben nagyon fontos a szülőknek a szívükre hallgatni. Úgy választják meg a szüleiket, hogy azok pontosan tudják, mire van szükségük a szivárvány gyermekeknek. ( Ez sokszor teljesen más, mint amit eddig megtanultak, vagy ahogy őket nevelték, illetve, attól is, amilyen tanácsot kapnak az idősebbektől, vagy más emberektől) 

Néha szükséges a szülők változása, fejlődése ahhoz, hogy a megtanult, berögzött viselkedés minták megváltozzanak, eltűnjenek, s előtűnhessen az igazi kristály természet. A változáshoz a szivárvány gyerekek bizony mindent elkövetnek, tükröt mutatnak, olyan viselkedést produkálnak, ami elindítja a fejlődést.

Mivel erős akaratúak, s félelemnélküliek, ezért szükséges a határok meghúzása a biztonságuk érdekében. Világos, határozott szabályokat tiszteletben tartanak, s elfogadnak. Mint minden gyereknek, nekik is szükségük van ezekre. Szüleik pontosan tudják, melyik szabályok fontosak, s melyikek azok, amik változtathatóak, alakíthatóak mindkettőjük igénye szerint.

Tapasztalatom szerint semmire nem lehet őket rávenni, amit ők maguk nem akarnak. Testük fölött teljes kontrollal rendelkeznek, ami összeütközéshez vezethet a szülőkkel, vagy esetleg aggodalomra adhat okot. Igazából sem a vitára, sem az aggodalomra nincs szükség. Az együttműködéshez szükséges megnyerni őket, s úgy alakítani a dolgot, amit el szeretnének a szülők érni, hogy a gyermek is akarja, belül is érezze a késztetést. 

Szivárvány gyermeket nevelni csodálatos, kihívásokkal teli küldetés. De tudd, kedves szülő, hogy gyermeked nem véletlenül választott téged, benned megvan mindaz, amire neki szüksége van, hogy célját elérhesse, s a világunkat a szeretet útjára terelhesse. 

 

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × egy =