Rugalmasság

 

 

Rugalmasnak lenni egy kegyelmi, s nagyon örömteli állapot. Izgalom jár át, hiszen nem tudod, merre vezet az utad, csak követed a szíved hangját, s bízol abban, hogy Isten vigyáz rád, megtart, s megvéd téged. Nem tévedhetsz el, hiszen biztonságban vagy, s ugyanakkor az újdonság, a soha ezt még nem csináltam érzés pezsdíti fel a véredet. 

Rugalmasnak lenni olyan dolog, amikor nem ragaszkodsz görcsösen egy elképzeléshez, hanem hagyod, hogy úgy alakuljanak a dolgok, események, helyzetek, amire eddig még soha nem gondoltál. Olyan, mintha állandó flow érzésében lennél. Tervezel, persze, s irányítod a saját, s valamennyire a családod életét, mindaddig, amíg valami meg nem állít, s más irányba nem fordít téged. 

Ha rugalmasan szemléled a dolgot, észreveszed, hogy Isten keze az, ami az utadba állított valamit. Ez lehet egy olyan akadály, amit leküzdve erősebb, magabiztosabb, bátrabb leszel, de lehetséges, hogy nem jó utat választottál, s más irányba kellene menned. Ha az utóbbi az, ami akkor éppen az életedben van, akkor biztos lehetsz abban, hogy még több jelet is fogsz kapni megerősítésképpen, hogy merre haladj tovább.

Rugalmasnak lenni elfogadást is jelent. Elfogadni azokat a szituációkat, embereket, amik megváltoztatására nincs befolyásod, lehetőséged, vagy akaratod. Engedni, hogy ezek az emberek önállóan meghozhassák a döntéseiket, s megtapasztalják azok következményeit. Elfogadni, hogy mindenki a saját útját járja, beleértve téged is, s szüksége van bizonyos dolgok megtapasztalására. S elfogadni, ha az égiek néha másképp döntenek, mint ahogy te tervezted. 

Rugalmasnak lenni a mindenáron irányítás elengedését is jelenti. Bizalmat és hitet, hogyha egyszer nem te irányítod a dolgokat, akkor is minden rendben lesz, hiszen Isten fogja a kezedet, nyugodtan rábízhatod magadat.

Rugalmasnak lenni tudatosságot is jelent. Felismerni a kínálkozó lehetőséget, hallgatni az intuíció szavára, elengedni a régi elképzelést, s boldogan üdvözölni az újat. Tudatosan választani, viszonylag rövid idő alatt. 

Az Új Kor családjában a rugalmasság nagyon fontos tulajdonságunk. Nem biztos, hogy velünk született, s az is lehet, hogy elfelejtettük, de már újra tudatosan életünk része lett, s használjuk az életünk, sorsunk irányításához, az egymás közötti interakcióknál, mondhatni szinte mindig. 

A rugalmasság a családon belül alkalmazkodást, kompromisszumkészséget is jelent számunkra. Általa már nem ragaszkodunk mereven a saját elképzeléseinkhez, hanem figyelembe vesszük, meghallgatjuk egymás gondolatait, érzéseit, véleményét, olyan megoldást találunk a közös dolgainkra, ami mindenki számára elfogadható. 

Rugalmasnak lenni szabadság, öröm, és boldogság. 

Írta: Balogh Andrea

 

Hozzászólás

1 hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 4 =