Önszeretet – nyugalom

 

Ma reggel hallottam egy mondatot egy szeretett személytől, amit nagyon igaznak véltem, s egyáltalán nem gondoltam, hogy aznap még én is megtapasztalom, illetve, hogy tudom -e alkalmazni ezt a gondolatot a saját életemben.

A mondat így hangzott körülbelül : Történt ez és ez a rossz éppen most velem, de rájöttem, hogy sokkal jobban szeretem magam, mint hogy megengedjem magamnak, hogy aggódjak. Inkább megkeresem mindazt, aminek örülhetek, s máris jobb kedvre derültem. 

Hányszor éljük át mindezt, akár magunkról, akár a gyermekeinkről, a családunkról van szó? Hányszor aggódunk, félünk, szomorkodunk, dühösek vagyunk a történtek miatt, pedig lehet, hogy csak nézőpontot kellene váltani, s megtalálni mindazt a történetben, ami jó, aminek lehet örülni. vagy csak egyszerűen szeretni annyira önmagunkat, hogy elengedjük a rossz érzéseket. S aztán, akár így teszünk, akár a másik utat válasszuk, a történetek mindenképpen megoldódnak. Csak nem mindegy, hogyan megyünk át rajtuk, mit látunk meg belőle, s mit teszünk magunkévá. S az sem mindegy, hogyan reagálunk mindarra, ami történt. 

Amikor szereted magad annyira, hogy tudatosan megkeresed az ellenpólusát az aktuális érzéseidnek, megnyugszik a lelked. Ebben a nyugalomban könnyebben találod meg a megoldásokat, amik még tovább segítenek téged. 

Próbáld ki egyszer, csak egyszer, a másik oldalról közelíteni a történtek felé, s talán ezután mindig így teszel majd. De ha nem, az is rendben van. 🙂

Amikor sikerült egy új szemléletmódot, egy újfajta reagálást elsajátítanod, tanítsd meg a gyermekednek is. Tanítsd meg, hogy az élet történései mindig hoznak magukkal tanulnivalót, tapasztalatot, s csak azáltal, hogy másképp tekint az eseményekre, megváltozik szinte mindenhez a hozzáállása. Épp úgy, mint neked. 

Az élet hatalmas ajándéka, amikor el tudjuk engedni az aggódást, a rossz érzéseket. S ez lehet, hogy csak egy döntésen múlik. 

 

Szeretettel:  

 

Balogh Andrea Beáta

 

Kép forrása: pinterest.com Hálás köszönet a művésznek! 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 1 =