Önmagad felvállalása

 

Elfelejtettem, bocsánat! Ugye már sokszor hallottad ezt a pár szót más embertől, vagy mondtad ki te magad, drága Lélek, amikor elfelejtettél valamit: az adott szavadat, egy időpontot, egy megbízást, vagy bármit, amit megígértél a szeretteidnek, a munkatársaidnak, vagy az embertársaidnak. 

Annak, hogy tudatosan, szándékosan, vagy „véletlenül”, öntudatlanul felejtettél el valamit, igazából nincs jelentősége. A lényeg igazából az, hogy az a dolog, amit megígértél, nem bírt számodra akkora jelentőséggel, hogy egyéb dolgaid elé helyezd. Ha valami igazán fontos lett volna számodra, akkor ha kell, mindent átrendezel, csakhogy teljesítsd, amit ígértél, s betartsd az adott  szavad.  

Ilyenkor nagyon fontos, hogy észre vedd, s tudatosítsd magadban mindazt, ami történt. Ne vádold, s ne szidalmazd, s semmiféleképpen ne gyötörd magad bűntudattal. Fogadd el azt, amit tettél, s szeretettel, megértéssel öleld át magad. Keresd meg mélyen, a szívedben, az okot, ami miatt ez történt. 

Talán nagyon jól tudtad, hogy nem is akarod megtenni a dolgot, csak nem merted kimondani az ellenkező szavakat. Talán féltél a következményektől, attól, hogy akkor, ha felvállalod önmagadat, az érzéseidet, nem fognak szeretni, nem fognak elfogadni. Vagy csak egyszerűen úgy nőttél fel, hogy a bocsánatkérést jobban elfogadták a szüleid, az emberek, mint azt, hogyha valamit nem akarsz megcsinálni. 

Bármi is volt oka döntésednek, itt az idő, hogy felülírd, megváltoztasd ezt a tulajdonságodat. Elsőként fogadd el önmagadat, az érzéseidet, pont olyanoknak, amilyenek. Az érzéseid útjelzők, olyan sugallatok, amik mutatják számodra kijelölt utat. Hallgass rájuk, vállald fel, s soha ne rejtsd el őket.  

Ne akarj senkinek sem megfelelni, csak saját magadnak. Élj úgy, hogy mikor este vagy reggel beállsz a tükörbe , azt mondhasd önmagadnak: Szeretlek, s elfogadom, aki vagy. 

Ahhoz, hogy ki is merd mondani a gondolataidat kedvesen, de mégis határozott módon, szükséges lehet torokcsakrád megtisztítása. Ez az az energiaközpontunk, ami felelős azért, hogy  meg merjünk szólalni, fel merjük vállaljuk önmagunkat a külvilág előtt is. 

Meditálhatsz, s elképzelheted, hogy ez a testrészed tisztul, s energiával telítődik. Hívhatod az angyalokat is segítségül.  Michael arkangyal, aki ehhez az energiaközpontodhoz rendelt angyal, kérésedre szívesen segít. Hívd őt tisztelettel, szeretettel, s alázattal.  A kristályok ősi tudását is igénybe veheted. Válassz az akvamarin, türkiz, kalcedon, illetve a kék kalcit közül, intuitívan. Az egyik biztos hasznos lesz számodra. S vizualizálhatod a legalul megtalálható mandalát is. 

Akárhogy is teszed, de dolgozz azon, hogy legyen erőd nemet mondani olyan dolgokra, amiket nem akarsz. Így becsületesebbé, nyíltabbá, egyenesebbé válsz. Lehetséges, hogy az emberek kicserélődnek körülötted, lesznek emberek, akik elhagynak téged, vagy épp te lépsz el tőlük, s más emberek érkeznek az  életedbe, de ez így van jól. 

S kérlek, legyél megértő azokkal szemben is, akik neked mondják ezeket a szavakat. Ők még nem fedezték fel, miért cselekszenek így. Ugyanúgy hatalmas belső munka áll előttük, mint ami előtted állt, s nekik kell majd megérezniük, hogy készen állnak -e, s hogy mikor erre a feladatra. Az egyetlen, amit tehetsz, hogyha akarod, adsz nekik még egy esélyt, hátha legközelebb jobb lesz. Ha mégsem, akkor fogadd el, hogy számukra a mostani az időben nem vagy annyira fontos, hogy más, egyéb dolgaik elé helyezzenek. Ne légy ezért dühös, sem haragos. 

Éld tovább az életedet ugyanúgy, s ne számolj már az ígéreteikkel. Gondolj arra, hogy talán ők is belső harcaikat vívják, s nem tudnak, nem akarnak fókuszálni másra. S az is lehet, hogy nem így van, csak egyszerűen eltávolodtatok egymástól. Akkor ez is rendben van. 

Ők is Isten szeretett gyermekei. Engedd útjukra, megbocsátással, elfogadással, de nemes határozottsággal. Légy hálás, ha egykor közel voltatok egymáshoz, s fogadd el a mostani helyzetet. 

Ahogy te változol, úgy változnak az emberek körülötted. Van, aki veled változik, s van aki eltávolodik tőled. Légy hű önmagadhoz, s lassan olyan emberek fognak körül venni, akik olyanok, amilyen te magad vagy. 

Végtelen szeretettel: Balogh Andrea

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + 10 =