Október 31. – november 1. gyerekszemmel

 

 

 

„Drága Felnőttek! 

A nagy ünnepi készülődés, utazgatás közepette álljatok meg kicsit, s figyeljetek rám! Kicsi vagyok, fiatal vagyok, s még olyan sokat nem értek mindabból, ami most történik. 

Csak azt érzem, hogy minden felkavarodott körülöttem. Más, mint ami eddig volt, mintha minden zúgna, pörögne, velem együtt. Olyan furán érzem magam, néha nagyon jó, s néha olyan fáradt, s rosszkedvű leszek. Sokszor félek is, de nem mindig van időtök meghallgatni engem. Ti is megváltoztok, nem olyanok vagytok, mint ahogy megszoktam. Lehet, hogy csak túl elfoglaltak vagytok, vagy túl szomorúak. Ilyenkor mindent megteszek, hogy felvidítsalak benneteket. Én akkor érzem jól magam, ha ti jókedvűek, boldogok vagytok.”

Az elkövetkező két nap nehéz terhet róhat mind az érzékeny felnőttekre, s gyermekekre, ha nem vagy igazán tudatos, drága Szülő. Ennek több oka is lehet, de nagyon fontos az alábbi kettőre odafigyelni. 

Az első, ami talán jobban elfogadott, hogy a felnőttek megváltoznak. Ha eddig nem is, most a figyelmed középpontjában eltávozott halottaid kerülnek. Szomorú leszel, hiszen ők nincsenek veled. Megengeded, hogy ez az érzés teljesen betöltsön téged. Pedig nagyon jól tudod, hogy eltávozott szeretteid megnyugodtak végre, tovább, s kiléptek a sűrű anyagi világból egy boldogabb, nyugodtabb élet felé. 

S hogy szomorúságodat megerősítsd, ha eddig nem is, de november elsején kimész a temetőbe, a sok másik hasonló emberrel találkozni, s viszed a gyermekeidet is. A gyermekben pedig rengeteg kérdés bukkan fel, s megjelenhet a félelem is az elmúlásról. Mi lesz, ha én már nem leszek? Mi lesz velem akkor, ha anya, vagy apa hal meg? Fájni fog meghalni? 

Mindszentek közeledtével sok, eddig nem feltett, vagy nem meghallgatott kérdésre kell válaszolnod. Hosszú beszélgetésekre van szükség, hogy a gyermekek megnyugodjanak, s megértsék: azok, akiket szerettünk, már jól vannak, a halál nem létezik, csak alakot váltunk, s megyünk tovább az utunkon. Mindig, mindenhol angyalok vesznek körül bennünket, soha nem kell félnünk semmitől, mert segítséget kapunk az égiektől életünk minden pillanatában. 

Persze a fent leírtakban neked is hinned kell. Mindaddig, amíg a saját halálfélelmeden nem tudsz túl lenni, addig nem leszel hiteles gyermeked megnyugtatásában sem. Hit Istenben, az égiekben, tudás a földi világból való elmúlásról segíthet téged ebben. 

A másik, amiben tudatosaknak kell lenned, azok a megjelenő energiák ebben az időszakban. Október végén, november elején elvékonyodik a fátyol a láthatatlan s a földi világ között. Olyan energiák, entitások jelenhetnek meg a közeledben, amik eddig nem, vagy ha ott is voltak, erőd teljében nem vettél róluk tudomást. Most viszont szomorú vagy, talán fáradt is így tél elején, s kaput nyithatsz nekik. 

Ha érzékeny gyermeket nevelsz, vagy ha te magad is érzékeny vagy, akkor érzed őket: Rosszkedvű leszel, megmagyarázhatatlan okból, fáradt, mint akinek nincs jártányi ereje sem. Gyermeked többször hisztizhet, vagy olyan dolgokat tesz, vagy mond, amit eddig nem szokott. Itt nagyon fontos, hogy tudatos légy! Tegyél magadra védelmet otthon is, hívj angyali segítséget, tegyél rendet magad körül, s égess fehér gyertyát, tömjént, zsályát, ami szívednek kedves. S mindezt tanítsd meg a gyermekednek is! Ez máskor is nagyon fontos, de most különösen!!

Ha ki kell, vagy ki akarsz menni a temetőbe, védelem nélkül ne tedd ezt semmiképpen! Ha a szíved, vagy a gyermeked ellenkezik a temető látogatástól, akkor hallgass rá!! Maradj otthon, s csinálj olyat, amitől boldognak érzed magad. Menj ki a természetbe, kirándulj egyet a családoddal. Most az egyszer mondj ellen az ” így szokták, hát ezt kell tenni” sürgetésnek a tágabb családod, vagy a te belső parancsolód oldaláról.

Engedd útjukra elhunyt szeretteidet örömmel, s békével a szívedben. Ha akarod, mesélj róluk a gyermekeidnek olyan családi történeteket, amiket eddig nem hallottak. A gyermekek nagyon szívesen hallgatják ezeket, hiszen felfedik a családi mesék azt, hogy ők honnan jöttek. S talán később ráébred ezek által a történetek által, hogy miért született ő pont ebbe a családba, mi az ő feladata az életben. 

Ha a mai nap a kelta Halloweenre akarsz készülni, tedd azt, de ezt is tudatosan. A tökfaragás egy nagyon aranyos családi együttlét is lehet. Ám ekkor is hallgass a szívedre, vagy a gyermekedre, s faragjatok olyan figurát a tökbe, amitől boldog lesz a lelked, ha ránézel. A külvilág fénye lassan elsötétül, s nekünk kell megyújtani odabent a szívünkben, s odakint a világban. Ebben segíthetnek a mécsesek, a lámpások, de ez ne rémisszen, hanem meleget árasszon, bátorítson benneteket. 

Nagyon sok kisgyerek megijed a jelmezektől, a faragott tököktől, s lássuk be, jó oka is van erre. Hiszen a szellemvilágot tükrözi, amit nem lámpásokkal, ijesztgetésekkel, hanem az egymás iránt tanusított szeretettel, melegséggel tudunk csak elűzni, megsemmisíteni, átalakítani. 

Eljött az idő, hogy tudatosan átalakítsuk ezt az ünnepet is. Ha meg akarod ünnepelni, rakj bele családi, baráti melegséget, együttléteket! Pontosan tudod, hogyan. Hallgass a szívedre itt is!!

Éld meg tudatosan ezeket az ünnepi napokat! Áldás és békesség töltse be a szívedet, s a házadat, szívből azt kívánom!

Végtelen szeretettel: Balogh Andrea 

Kép: Dolores Develde 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 + tizennyolc =