Michael arkangyal

 

 

 

Hatalmas fény áraszt el engem, s a szívemben erő gyűlik. Érzem, hogy képes vagyok megtenni azt is, amitől eddig féltem. Ezüst színű köpeny borul rám, ami mindentől megvéd engem. S ha a lelkemben parányi kétség is támadna fel, hogy merre menjek, s mit döntsek, egy kék színű pallos utat mutat nekem. – Menj csak előre, kövesd a szíved, az angyalok serege segít meg téged.

Michael arkangyal, vagy magyarosan Mihály arkangyal az, aki mindig melletted áll, ha erőre, bátorságra, védelemre, útmutatásra van szükséged. Hívd őt, ha félsz, ha félted a családodat, a szeretteidet, ha elvesztetted, vagy elvették az erődet, akár lélekrészedet, s vissza akarod szerezni azt. Nevét egy kérdéssel együtt szokták emlegetni: Ki olyan, mint Isten?

Az égi seregek harcos angyala ő, aki megvéd téged, s szeretteidet a gonosztól, s visszavezet téged Istenhez. Hatalmas fénykardja nemcsak a külvilág kísértéseivel, támadásaival szemben segít téged, hanem akkor is, amikor a saját hibáiddal, félelmeiddel, démonjaiddal kell szembenézned. Támogat abban, hogy megértsd, elfogadd, majd átalakítsd ezeket, majd valóban Istenhez hasonlatos életet élhess. 

Ünnepe az őszi napéjegyenlőség idejére esik, szeptember 29. -ére, amikor a fény ereje, s a napos órák száma csökken, s egyre növekszik a sötétség. Ebben a sötétségben megismerheted önmagadat, megértheted, az életed miért úgy alakult, ahogy, s ez milyen tanítást hordoz számodra. Szembenézhetsz mindazzal, amitől félsz, s le is győzheted azt. Épp úgy, mint Mihály arkangyal a gonoszt, akik az angyalok,s az emberek békéjére, boldogságára tör. 

Ebben az időszakban szembesülhetsz mindazzal, amit még eddig nem sikerül megoldanod, a fénybe emelned az életedben. Sorban jönnek a próbatételek, s ha segítségre, útmutatásra van szükséged, hívd Mihály arkangyalt, s az égiek seregét. Ők jönnek, s bátorságot, erőt, megértést, szeretetet hoznak neked. 

Ahogy benned növekszik a fény, úgy lesz a világban egyre nagyobb a sötétség. De mindez csak azért, hogy most ettől az időszaktól kezdve befelé indulj. Keresd meg a benned lévő fényMAGot, lelked igaz szikráját, s majd emeld egyre magasabbra, hogy a sötétségben mások is megláthassák. 

Michael arkangyal másik fontos jelképe a mérleg, amellyel megméri a jó és a rossz cselekedeteket, tetteket, szavakat. Segít abban, hogy a mérleg nyelve a jó, a szép, a szeretet, s a boldogság, azaz az isteni élet felé billenjen, de ezért neked is aktívan tenned kell. Legyőzni önmagadban mindazt, ami gátol abban, hogy teljes, boldog életet élhess, kiteljesedhess, s életedet, önnön magadat, majd  a családodat a fénybe, a szeretetbe emelhesd. Bátran kiállni most már mindazért, amiben hiszel, így a világban is legyőzni a sötétséget. 

Színe a kék, ásványa a sugilit, és a lapis lazuli. Ha őt akarod hívni, vagy megjeleníteni még jobban az életedben, akkor viselj vagy használj ilyen ásványokat. Meditációban képzelj el egy kék fénysugarat, ami körbevesz, átölel, beborít téged. 

Ez az időszak nagyon alkalmas arra, hogy a gyermekedet is megismertesd az angyalokkal, s itt, most Mihály arkangyallal. Tanítsd meg őt arra, hogy Mihály arkangyalt mindig hívhatja, hogyha fél, amikor azt érzi, hogy egyedül van, s nincs ki megvédje őt. Akkor is imádkozhat Mihály arkangyalhoz, ha erőre van szüksége, izgul egy vizsga, felelés, vagy az iskolába menetel előtt. 

Tanítsd meg, hogy képzeljen maga köré egy fényburkot. Létrehozhatja önmaga, veled együtt, vagy megkérheti Michael arkangyalt, hogy burkolja be őt ezzel a fényburokkal.  Ha akarja, akkor erősítse meg ezt egy vastag ezüst réteggel, Michael arkangyal köpenyével. Megteheti ezt mindennap, sőt ajánlott, illetve szükséges is megtenni. Ez a védőburok megóvja őt a káros energiáktól, a rossz szándékoktól, s attól is, hogy bármi nem kívánatos elérje őt. Megvédi attól, hogy ártsanak neki, s attól is, hogy feleslegesen energiát veszísen.

Mesélj neki Mihály arkangyalról, a fényes kardjáról, ami megvéd mindenkit, s elűzi mindazt, amitől a gyermek fél. Ezt a gyermeked akkor is el tudja majd képzelni, ha nem vagy vele. 

Ha már nagyobbacska a gyermeked, akkor mondd el neki, hogy teljesen rendben van, ha fél, ha haragszik, s az is, ha hibázik. Meséld el neki, hogy mindannyiunknak vannak hibái, rossz tulajdonságai, s ezeket bármikor meg tudjuk változtatni. Tanítsd meg, hogy elfogadja önmagát, hibáival, félelmeivel együtt, s bíztasd, hogy változtassa meg azokat a tulajdonságokat, amit nem szeret.  

Kihasználhatod ezt az időszakot, ha meg akarod tanítani valamire jó szokásra a gyermeked, vagy jó irányba akarod fordítani őt.

Egy kis ötletet adhat neked erre az, ahogy a  Waldorf iskolákban ünneplik Mihály napot. 
 
Közvetlenül szeptember 29. -e előtt sokat mesélnek a pedagógusok, s a szülők is a gyerekeknek mind a kinti világban, a mesék világában, mind az önmagukban élő sárkányról, akit le kell győzni, hogy az ember boldogabban élhessen.
Minden osztályban, csoportban van egy mérleg, aminek egyik serpenyőjében van egy nagyobb, vagy több apróbb fekete kő. Ezt az oldalt kell felemelni úgy, hogy minden jó tettért, szóért, jobbá váló tulajdonságért, bátorságért egy egy fehét követ raknak a gyerekek a mérleg ellentétes serpenyőjébe.
Hatalmas izgalom kíséri a folyamatot, s azt, hogy meghatározott időre átfordul -e a mérleg nyelve a fehér kövek felé, vagy sem.
Szeptember 29. -én ( vagy akörül) bátorságpróbán vesznek részt a gyerekek, ahol a saját félelmeiket kell főleg legyőzniük, a saját sárkányukkal találkoznak, s megszelidítik azt.
Ha sikerült a próba ( úgy, ahogy, a hogyan teljesen mindegy , a fő, hogy megpróbálták a gyerekek), s a fehér kövek is együtt legyőzték a fekete követ, akkor lehet ünnepelni. Ez nagyon hasonlít arra, amikor a bennszülött törzsekben csak akkor ünnepeltek meg valakit, amikor önmagához képest jobbá vált. 🙂
Ha kedvet érzel hozzá, próbáld ki az itt leírtakat te is!
Nézz szembe bátran a saját belső sárkányoddal, győzd le, szelidítsd meg, majd szállj szembe a világban jelenlévő rosszal. S mindezt tanítsd meg a gyermekednek is! 
 

Legyen a Mihály nap a jövő, az önmagát megteremtő, szabadságát kivívó, egyensúlyban lévő ember jelképe.

Így legyen, így van! Áldás rátok!

Végtelen szeretettel: Balogh Andrea

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 1 =