Megújulás

 

Érzed -e, drága Lélek mélyen zsigereidben, a szívedben a tavasz érkezését?

A szél még hidegen fúj, néha még elkel egy pár melegebb ruhadarab, s előfordul, hogy hópelyhek csillognak a hajadban. De reggelenként már dalolnak a madarak, s az első kis napsugárra kipattannak a téli álmot alvó rügyecskék. Már csak pár hét, de lehet, hogy csak pár nap, s minden zöldbe borul. 

Ugyanígy érzed talán te is a tavasz leheletét. A hétvégén beérkező csodás energiák elindították a megújulást az emberi lelkekben is. 

Hatalmas erővel érkezik a Fény hozzád, erővel, energiával töltve fel téged. Átható sugarai megvilágítanak mindent, ami te vagy. Felragyog csodálatos fényed, s megmutatkozik mindaz a rengeteg munka, amit eddig tettél, azért, hogy megtisztulva, megváltozva köszönhesd a tavaszt. 

Ha van még valami, amit el, vagy le kell rendezned az életedben, bizony az most a napvilágra kerül. Egymás után bukkannak fel az életedben mind azok a szituációk, emberek, akikkel még dolgod van. Ha van még elvarratlan szál, megoldásra váró helyzet, kapcsolat, akkor az most mind eléd kerül, s lehetőséged van megoldani, megtisztítani, vagy elengedni.

Szeretet, megbocsátás, elengedés, az érzelmek kimondása, kiállás önmagadért, határok meghúzása, életedet, sorsodat Isten kezébe adni, felelősséget vállalni az életedért, visszaadni mindenkinek a felelősséget a saját életéért – ezeket bizony már megtanultad, s eljött az ideje, hogy a gyakorlatban is használd őket. 

Szinte mindennap hoz valami felismerést, szituációt, próbatételt, ahol megmérettetik, hogy fel mered -e vállalni azt, aki vagy, minden érzelmedet, érzéseidet, immár álarcok nélkül. Szereted – e annyira önmagadat, hogy nemet mondj mind arra, ami nem szolgál téged, s nem hited szerint való. Lassan előbukkan csodás, igaz lényed, s vele együtt megváltoznak, esetleg kicserélődnek az emberek körülötted.

Vannak, aki veled maradnak, a családod, a szeretteid, talán a barátaid, de ők is hatalmas változáson mennek keresztül, hiszen hatsz rájuk, éppúgy, ahogy ők is rád. Mások már a te reakcióid az eddigi helyzetekre, s így ők is másként fognak reagálni. Nem is tehetnek mást, hiszen szeretnek így is, ahogy változol. Bizony, már soha nem leszel ugyanaz az ember, mint  aki eddig a tavaszig voltál. 

S lesznek emberek, akik eltűnnek az életedből. Régi, megszokott arcok, akikkel már nem egy úton haladtok. Megváltoztatok, s már egyáltalán nem egyformán gondolkodtok. Lehet, hogy te döntesz úgy, hogy ezentúl külön haladjatok, lehet, hogy mindketten érzitek ezt, de az is lehetséges, hogy egyszerűen az élet sodor el egymástól benneteket. Bárhogy is, tedd ezt mindig békével, megnyugvással a szívedben, soha ne haraggal. 

Ilyenkor előfordulhat, hogy egy rövid időre kicsit egyedül érzed magad.  De hidd el, hogy nagyon hamar megérkeznek hozzád azok az emberek, akik a mostani énedhez, gondolataidhoz, hitedhez hasonlóan gondolkodnak. Ahogy változol, úgy változik a világ körülötted. 

S ha valamit megoldottál az életedben, elrendeztél, vagy beleálltál abba, ami eddig talán félelemmel töltött el, nagyon hamar jön a jutalom az égiektől, a sorstól, nevezd hited szerint. Lehetséges, hogy valamilyen csomó oldódik az életed fonalán, valami, ami eddig félelmet okozott neked, eltűnik az életedből, vagy megkapsz valami olyant, amire már nagyon régen vágytál.

Tisztulnak a gondolataid, a kapcsolataid, a szavaid, a tetteid, s Te magad. Igazi tavaszi megújulás ez, egy különleges tavaszon. Olyan vagy, mint egy virágbimbó, aki lassan növekszik, lassan kezdi megismerni magát, s felkészül arra a csodás pillanatra, amikor kitárhatja a szirmait, s megmutathatja mindazt a világnak, amit a belsejében rejt. 

Türelem, ez is hamar eljön majd. Addig csak tedd a dolgod, változz, tisztulj, s tisztíts meg mindent magad körül! Tedd rendbe az életed mindazon területeit, ami változásra, változtatásra szorul. Az égiektől megkapod hozzá az áldást, s az erőt, hogy mindezt véghez vigyed!

Szeretettel: Balogh Andrea 

 

 

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 + hat =