Megszülető lelkek

 

Minden születés egy csoda. Maga a teremtés csodája, amikor egy lélek földi útra lép, azért, hogy a vállalt életfeladatát beteljesítse.

Ehhez gondosan megválasztja a szüleit, a helyet, ahová érkezni fog, s megtervezi azokat a találkozásokat is, amik segíteni, támogatni, illetve a vállalt útjára fogják őt irányítani. 

Mielőtt a földi testébe megérkezne, kapcsolatot létesít leendő szüleivel. Ekkor a megszületni vágyó lélek eldönti, hogy a kiválasztott emberek megfelelőek – e ahhoz az életfeladathoz, amit ő beteljesíteni kíván. S természetesen a másik fél, így a jövendő szülők is intuitívan megérzik, hogy ők maguk abban a pillanatban készek -e egy gyermeket fogadni, illetve tudnak -e majd segíteni pont annak a léleknek, aki őket kiválasztotta. Előfordulhat, hogy vagy az időpont, vagy valami más nem egyezik, ilyenkor a megszületni vágyó lélek tovább keresi a számára fontos lehetőségeket. 

A csoda akkor történik, amikor mindhárman beleegyeznek egy gyermek földi világba érkezésébe. Ilyenkor a kicsi lelkek jelzik létezésüket, elsősorban az anyával, bár nem mindig csak ővele. Ez a pillanat a leendő szülők érzékenységétől, s tudatosságától függ, hogy hogyan érzik meg. Lehetséges, hogy már fogantatás előtt kapcsolatot létesítenek egymással, vagy a fogantatás pillanatában találkoznak először, de az is lehetséges, hogy az áldott állapot alatt, vagy még később. 

Mivel minden gyermek meghatározott céllal, elhatározott sorssal, sorsfeladattal születik, a gének úgy kapcsolódnak össze, hogy a gyermekben pont azok a hajlamok és tehetségek fejlődhessenek ki, amelyek a gyermek születési látomásának a beteljesítését segíti elő.

Sőt, tovább megyek. Az anya és az apa génjei azért egyesülnek ( tudatosan) hogy olyan gyermek jöjjön a világra, akinek a jellemző vonásai szinkronisztikus módon mindhárom személy sorsának beteljesítését szolgálja. 

Érdemes feltenni, s végigondolni a következő kérdéseket egy megszületni vágyó, vagy már megszületett, akár felnőtt gyermekkel kapcsolatban: 

  1. Miért akar/akart ez a gyerek éppen a mi családunkba megszületni?
  2. Mi akar lenni majd, ha felnő? Ha felnőtt, akkor megtalálta- e, amiért megérkezett ide?  Mennyiben fejleszti, fogja fejleszteni, vagy bővíteni a tudást, amit nálunk talál?

A szülők intuitívan mindig megsejtik, hogy mire használja, fogja használni, s merre fejleszti majd tovább a gyermek a tőlük kapott tudást. 

Ahhoz, hogy mind a szülők, mind a gyermekek megismerjék a válaszokat ezekre a kérdésekre, születése után a gyermeknek meg kell ismernie a születése idején fennállt történelmi, családi körülményeket. Lehetőséget kell neki biztosítani, hogy megismerje ősei hibáit is. Ha ezekből okulhat, illetve az ősök, szülők tapasztalataira támaszkodhat, akkor egyrész sokkal biztosabban tudja meghatározni a saját életpályáját, másrészt a világ fejlődését segíti elő.

Ha szülő vagy, akkor ezt őszinte beszélgetésekkel, önmagad teljes felvállalásával tudod megmutatni neki. Semmit nem érdemes ferdíteni, elhallgatni, mert úgyis megérzi, ha valamit nem mondanak el igazán neki, s előbb utóbb rájön az igazságra. Sokkal könnyebb dolga lesz, ha az ősei által megélt élethelyzeteket, tapasztalatokat nem neki magának kell kiderítenie, hanem készen kapja történetek formájában. Ekkor el tud indulni ezen az úton a saját célja felé, s hamarabb el is éri azt. 

A világ fejlődése azáltal történik, amikor egy nemzedék meghonosít egy életformát, megold néhány feladatot, majd jön a következő nemzedék, s kibővíti a fennálló világképet. Minden gyermek megérzi, meglátja a szülei életében a tökéletlenséget. Szüleit, ahogy te is a szüleidet azért választottad, hogy ráébredjél, mi hiányzik a mostani világból, milyen irányban kell tágítani az emberi tudást. Ezt teszik a mostanában megszületett vagy megszületni vágyó lelkek is. 

Fontos kiderítenünk, miért születtél pont ahhoz a szülő párhoz, akihez születtél, s ugyanígy végiggondolni, vagy csak megérezni, miért pont az a gyermek a gyermeked, akit nevelsz vagy felneveltél. A legnagyobb segítséget adhatod mind neki, mind önmagadnak, ha megtalálod a válasz ezekre a kérdésekre.

Könnyebben megérted te is, s ő azt is, hogy miért születtetek erre a világra . S ekkor már csak el kell indulni, vagy végigmenni az úton, illetve segíteni a gyermekedet, hogy ő megtegye ezt. 

 

Áldás kísérjen benneteket! 

Végtelen szeretettel: Balogh Andrea

 

A bejegyzést James Redfield inpirálta

Kép: Annelie ( Köszönet a művésznek)

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 3 =