Lapis lazuli

 

A bölcsesség köve

Azokban az estekben támogatja a tanulást, amikor a gyerek stressz miatt blokkol le, nem tud gondolkodni sem. Segít tisztán gondolkodni, támogatja az új információk befogadását. 

Az öröm köve. Oldottságot hoz, csökkenti a félelmeket, depressziót, melankóliát. Gyorsan oldja a stresszt, mély békességet biztosít. 

Fokozza az önállóságunkat, bölcsességet, becsületességet ad. Rámutat a saját belső valóságunkra és egyben segít önmagunk elfogadásában. 

A torokcsakra egyik legfontosabb kristálya, mindenféle kommunikációt támogat, ha valaki nem meri kimondani, vagy egyszerűen nem tudja kifejezni magát. A kimondott szó erejére tanít. 

Védelmet nyújtó kő, az őrzőlényekkel áll kapcsolatban. Felismeri az asztrális támadást, blokkolja, és visszatéríti az energiát oda, ahonnan ered. 

Ez a kő fizikai, érzelmi, szellemi és spirituális szinten egyaránt harmóniát teremt, amelynek hiánya depressziót, rendellenességet és céltalanságot eredményez, viszont a harmónia mély belső tudást biztosít.

A lapis lazuli segít abban, hogy az életünket magunk irányítsuk. Felfedi a belső igazságot, növeli az öntudatot, valamint lehetővé teszi a kompromisszumok és az akadályok nélküli önkifejezést. Ha az elfojtott harag nehézségeket okoz a torokban vagy a kommunikációban, a lapis lazuli feloldja ezeket. Ez a kő az őszinteséggel, a könyörületességgel gazdagítja a személyiségünket.

A lapis lazuli hatékonyan erősíti a gondolkodást. Fokozza a kreativitást. Segít szembenézni az igazsággal, bárhol is bukkanunk rá, valamint annak elfogadásában, amire tanít. Támogat a saját véleményünk kinyilvánításában és elrendezi a konfliktusokat. Az aktív hallgatás hasznosságára tanít.

A lapis lazuli megerősíti a szerelmi és a baráti kapcsolatokat, s megkönnyíti érzelmeink és érzéseink kimondását. Szertefoszlatja a mártíromságot, a durvaságot és a szenvedést.

Gyógyhatása: a lapis lazuli enyhíti a fájdalmat. Legyőzi a depressziót, jótékonyan hat a légző– és idegrendszerre, valamint a torokra, a gégére és a pajzsmirigyre, a tisztítást végző szervekre, a csontvelőre, a csecsemőmirigyre és az immunrendszerre. Megszünteti a halláskárosodást, tisztítja a vért, és serkenti az immunrendszert. Enyhíti az álmatlanságot és a szédülést, csökkenti a vérnyomást.

 Forrás:

Judy Hall: KRISTÁLYBIBLIA amit a kristályokról tudni érdemes;

Dr. Csomai Zita: Gyógyító kristályok

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × öt =