Balogh Andrea Beáta vagyok, 

 

 Gyermek és felnőttkineziológus és pedagógus.

 

Azért születtem erre a világra, hogy a magammal hozott és az utam során megszerzett tudásommal, tapasztalataimmal segítsek a gyermekeknek, a szülőknek és a családoknak, hogy  életüket jobbá, szebbé és boldogabbá tegyék.  

 

Tettem ezt először édesanyaként, amikor két csodálatos gyermek anyukája lehettem. Minden pillanatban tanítottak, formáltak engem, a nézeteimet, a világképemet. Teszik ezt még most is, amikor már felnőttek. Ennek a tanulásnak soha nem lesz vége, s én ezért végtelenül hálás vagyok nekik. Mérhetetlenül boldogság tölt el, hogy engem választottak ezen a földön  életük egyik kísérőjének.

 

Majd pedagógusként formáltam úgy a világot, alakítottam a gyermekek  iskolákban, óvodákban eltöltött napjait, hogy ők boldogok, felszabadultak, vidámak legyenek. Ha hoztak is valami bánatot otthonról, vagy bárhonnan magukkal, azt velem kijátszhatták, kibeszélhették, lerajzolhatták, s megkönnyebbülhettek. Megtanítottam őket mindarra, amit én tudok, ők pedig rengeteg csodával, új látásmóddal és örömmel ismertettek meg engem.

 

Később rájöttem, saját tapasztalatok alapján, hogy mind a gyermekek, mind a velük élő felnőttek, a szülők, a nagyszülők érzelmi kiegyensúlyozottsága hihetetlenül fontos ahhoz, hogy a család minden tagja boldogságban élhessen, s egyenként beteljesítse azt a feladatát, amiért erre a világra érkezett. Akkor működik minden tökéletesen, ha az egyén ÉS a család, a hátország is rendben van.

Emiatt kezdtem el a gyermekeket és a szülőket támogatni kineziológusként, most már lassan 7 éve.  Segítek érzelmi, viselkedési, illetve tanulási problémákban a gyermekeknek és a szüleiknek gyermeknevelési kérdésekben, illetve a saját életükkel kapcsolatban. 

Egy nagyon fontos tényezőnek érzem, hogy a családban élők megértsék, elfogadják, szeressék elsősorban önmagukat, majd egymást. Ehhez önismeret, elfogadás szükséges, ami mind megvolt bennük, bennünk születéskor, csak elfelejtettük, vagy elfelejtették velünk. Találkozóink alkalmával felébredhetnek az elfelejtett készségek, képességek, ami által az élet kiteljesedhet. 

 

Tanulmányaim:

Juhász Gyula Tudományegyetem Pedagógusképző kar Tanárszak 

Göteborgi Tudományegyetem Óvónőképző kar Óvodapedagógus szak

One Brain Kineziológia

Brain Gym Edukineziológia

 

 

Világomban minden rendben van. 

Álmom, hogy egyszer minden gyermek, s minden szülő a saját mottójaként tekintsen erre a mondatra.