Kék Kalcedon

 

 

Gondoskodó, kreatív kő. A szónokok köve, s egyben a nyugalom és a béke köve

 

Élénkíti a nyitottságot az új dolgokra, segíti a megértést, illetve a tanultak előhívását, pl dolgozatoknál, hogy eszünkbe jusson, amit tanultunk.

Megnyitja az elmét az új ötletek befogadására, és segíti az új helyzetek megoldását. A kék kalcedon szellemi rugalmasságot biztosít, a szavak mesterévé tesz, erősíti a hallgatni tudás képességét és javítja az emlékezetet. A gondtalanság érzését kelti, és képessé tesz arra, hogy optimistán tekintsünk a jövőre. Erősíti az önmegfigyelést. 

Fejleszti a testvériséget, a jóakaratot, fokozza egy közösség összetartó erejét. Elnyeli a negatív energiát, majd szétoszlatja, megelőzendő a továbbadást.

A kalcedon harmonikussá teszi az elmét, a testet, az érzelmeket és a szellemet.
A jóindulat és a nagylelkűség érzését csepegteti belénk, az ellenséges érzületeket megszünteti és a melankóliát örömmé alakítja át.

Gondolattisztító, szembesít a gondolataink és érzelmeink káoszával. 

A megértés köve, rávilágít a félelmeinkre. Könnyeddé, lelkessé és optimistává tesz.

Szembesít megítéléseinkkel is, ahogyan elfogadjuk mások ítélkezéseit önmagunkra.

Pszichológiailag: csökkenti az önbizalomhiányt, és konstruktívvá teszi a belső gondolkodást. Nyitott és lelkes egyéniséggé tesz. Felderíti a kedélyt, vele könnyebben veszi a gyermek az életet, kevésbé lesz ingerlékenyek, és érzékeny. Elnyeli és szétszórja a negatív gondolatokat, érzelmeket és rossz álmokat. Kiváló a gyengeség, búskomorság, elégedetlenség ellen.

Fokozza a fizikai energiát. Egyensúlyba hozza a testet, az érzelmeket, az elmét és a lelket.

A kalcedon a nyelvi kifejezést eleven erővel, gyengédséggel és harmóniával gazdagítja, segít a nyelvi nehézségek áthidalásában is. A beszédképességet javító tulajdonságai miatt beszédzavarok és dadogás ellen is alkalmas.

A kalcedon segít elhatárolódni a lelki megterhelésektől, nyugtat, ellazít, megszünteti a belső nyugtalanságot, fokozza a terhelhetőséget.

Nem csupán az agressziót építi le, hanem megkönnyíti a mások agressziójával való elbánást is, sőt tudatosítja bennünk saját, gyakran elfojtott agressziónkat.

Harmonizálja és megnyugtatja az indulatokat is. Segít a lelki traumák feldolgozásában, visszaadja önbizalmunkat és az elevenség érzését.

A kalcedon stresszoldó hatása rendkívüli.

Elsősorban stresszes időszakban, a nagy megpróbáltatások idején segít ezért általában azoknak ajánljuk akik könnyen idegessé válnak és elvesztik önuralmukat.

Higgadtságot, megértést, nyitottságot és békés lendületet biztosít. Megnyugtató hatásával utat nyit belső inspirációnkhoz és képessé tesz arra, hogy a kapott információkat nyugodt és magabiztos módon fejezzük ki.

Ez a gyönyörű halványkék kő jó hatással van a pajzsmirigyre, nyugtatja és kiegyensúlyozza az agyat, csökkenti az ingerlékenységet. Használatával felszínre hozhatja a belső ösztönzéseket, serkenti a beszéd és írás útján az önkifejezést.

A kalcedon megújítja a torokcsakrát, könnyebbé teszi az őszinte beszédet és a megnyugvást. Elősegíti a szellemi tisztulást és az érzelmi gyógyulást, enyhítő, nyugtató energiát ad a toroknak. Az alkotókészségen keresztül fejleszti az őszinte önkifejezést, fokozza a megérzéseket . Segíti a kommunikáció mindkét oldalát: a hallgatást, az odafigyelést s a saját gondolataink érthető megfogalmazását és átadását. 

A kalcedon segít megszüntetni a belső nyugtalanságot, fokozza a terhelhetőséget, megkönnyíti a mások agresszivitásának feldolgozását.

A kalcedon önbizalmat ad, általa az önértékelésünk jó irányba fejlődik.

További fajtái:

  • Dendrites kalcedon: Táplálja a világos és pontos gondolatokat.  Elősegíti a nyugodt kommunikációt, miközben megőrzi az ellazult állapotot is. Támogatást nyújt ahhoz, hogy a jelenben, mindig az adott pillanatban tudjunk élni, és segít szembenézni a kellemetlenségekkel. A dendrites kalcedon könnyebbé teszi az emlékek feldolgozását és örömet hoz az életbe. Lehetővé teszi, hogy könnyed, barátságosabb stílusban közelítsünk másokhoz, és ne ítélkezzünk indulatosan, hanem toleráns legyen a hozzáállásunk.
  • Rózsaszín kalcedon: hangsúlyozza a kedvességet és minden jó tulajdonságot. Előhozza belőlünk a gyermeki kíváncsiságot, és az új dolgok megismerésének vágyát. A kreativitás egyik formájára, mesemondásra bátorít. Spirituális kő: növeli az empátiát és a belső békét. Mély igazságérzetet kelt.
    A rózsaszín kalcedon különösen hasznos pszichoszomatikus rendellenességek kezelésére. 
  • Vörös kalcedon:  céljain elérése érdekében erővel és állhatatossággal ruház fel. Tanácsot ad abban, hogy mikor harcoljunk, és mikor adjuk be kedvesen a derekunkat. Magabiztos kő, segít megvalósítani az álmainkat, és olyan stratégiákat kidolgozni, hogy ezek a legpozitívabb módon teljesüljenek.  

 

Forrás: Judy Hall: KRISTÁLYBIBLIA amit a kristályokról tudni érdemes

www.kristalygyogyitas.hu

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt + 19 =