Jobb emberré válni

 

 

Volt -e olyan az életedben, amikor arra vágytál, hogy még tisztább, igazabb, jobban szerető, elfogadó emberré válj, s úgy is cselekedj? Megfordult -e valaha a fejedben, hogy önmagadat, vagy talán az embereket, a világot, a sorsot, vagy bármi mást okolj, ha nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy elképzelted? 

Ezek a kérdések biztosan a te fejedben is megfordultak, ahogy minden változik benned s körülötted.  Neale Donald Walsch írta le Isten szavait ezekre a kérdésekre válaszként, és számodra, számunkra hatalmas segítségként.  : 

„Ha úgy határozol, hogy olyan emberként cselekszel, aki tudatában van feleszmélt állapotának, több dolgot is tehetsz:

1. Ne forgass negatív gondolatokat az elmédbe. Ha mégis felbukkanna benned egy nemkívánatos gondolat, nyomban űzd ki a fejedből. Tudatosan tereld a gondolataidat valami másra. egyszerűen kezdd el máson törni a fejed.

2. Tanuld meg fenntartás nélkül szeretni önmagadat úgy, ahogy vagy. És másokat is szeress fenntartások nélkül, olyanoknak, amilyenek. 

Ezáltal magát az életet is képes leszel méltányolni úgy, ahogy van, és nem érzed majd, hogy bármin is muszáj lenne változtatnod. Minden eseményre egyszerűen olyan dologként fogsz tekinteni, amin át kell menned, hogy megismerhesd valódi önmagadat.

3. Többé senkinek semmit nem kell megbocsátanod, hiszen tisztában leszel vele, hogy a megbocsátás nem szükséges. Világosan átlátod majd, hogyha a megbocsátás szükségességének gondolatát forgatod a fejedben, azzal hallgatólagosan arra utalnál, hogy valamiféle sérelem ért. 

A másokkal való érintkezésben a megbocsátást a megértéssel cseréled fel, ami természetes módon elvezet a másik iránti együttérzéshez, miközben rádöbbensz, milyen gyötrő fájdalom, harag vagy szomorúság kínozta az illetőt, aminek hatására hátat fordított valódi természetének és helytelenül viselkedett. 

4. Tisztában leszel azzal, hogy a világon minden rezgésben lévő energia. Minden. Emiatt több figyelmet szentelsz majd mindama dolgok rezgéseinek, amelyeket elfogyasztasz, magadra öltesz, elolvasol, megnézel, vagy meghallgatsz, sőt, mindannak, amit gondolsz, teszel és mondasz. 

Amennyiben azt veszed észre, hogy saját energiáid és ama életenergia rezgései, amelyet a környezetedbe sugárzol, nincsenek összhangban a valódi önmagadról szerzett legmagasabb rendű tudással, illetve annak tudatosan kinyilvánított megtapasztalásával, haladéktalanul korrigálod a dolgot. 

Azt hiszed, hogy mindezt nehéz megvalósítani? Egyáltalán nem. 🙂

Tudd, hogy mind ezeknek  a viselkedésformáknak a működtetése nagyon egyszerű, hiszen mindezeket már megtapasztaltad az életed során.

Bőven akadtak pillanataid, amikor kiűztél elmédből egy nagatív gondolatot, és egyszerűen mást kezdtél forgatni a fejedben.

Az is megesett az életedben, hogy fenntartások nélkül tudtad szeretni önmagad, az embertársaidat és magát az életet és semmin sem akartál változtatni. Még akkor sem, ha nem ment minden a kedved szerint.

Olyan pillanataid is akadtak, mikor érezted, hogy mások nem szorulnak a bocsánatodra a tetteik miatt, s egyszerűen átláttad, miért, és hogyan követhettek el ilyesmit – anélkül persze, hogy helyeselted volna a cselekedetüket.

S jónéhányszor megesett, hogy ráéreztél az adott pillanat, az általad kivetített gondolat, felkínált étel, ruhadarab, vagy tervbe vett cselekedet rezgéseire, válaszképpen módosítottál a saját energiád frekvenciáján, és másképp döntöttél a kínálkozó találkozást, vagy tapasztalatot illetően. 

Mindnyájan meghoztátok már mindezeket a döntéseket. Egyik sem haladja meg a képességeiteket. Egyetlen aspektusuk sem esik kívül a látókörötökön. Az itt leírtak közül semmi sem haladja meg érző lényként a tudásszinteteket. 

Pusztán arról van szó, hogy gyakrabban kell e viselkedésformák mellett döntenetek. 

Mindannyian képések vagytok rá. Egyszerűen annyit kell tennetek, hogy felismeritek a káros viselkedésformátokat, és helyettük tudatos döntések alapján reagáltok azokra a tapasztalatokra, amelyeket az élet kínál. 

Nem kell új emberré válnod, pusztán vissza kell térned, vissza kell nyúlnod az életed olyan pillanataihoz, amikor az adott viselkedésformát gyakoroltad. „

Amint ezt megteszed, ahogy változol, s egyre tudatosabban élsz, a gyermekeid, a párod, a családod lesznek az elsők, akik erre reagálni fognak. Lehet, hogy először nem értik a változást, s követelik vissza mindazt, amit eddig megszoktak. Ám ha kitartasz „új/régi” életformád mellett, megtalálják benne a biztonságot, megértik a szeretetet, ami a bensődből sugárzik, s rájönnek a csodára, amit mutatsz nekik. 

Párod, vagy idősebb gyermekeid egyszer talán visszaemlékeznek arra az érzésre, amit átéltek veled akkor, amikor Isten sugallatai, a lelked belső hangja szerint cselekedtél. Ezután talán  veled tartanak a változás útján. Ha mégsem, akkor számukra az fontos, hogy egyedül leljenek rá arra az útra, amit megmutattál nekik.  Ez is rendben van. Engedd járni a saját ösvényüket, s higgy benne teljes szíveddel, hogy ugyanazt a célt fogjátok elérni, ha teljesen más úton is juttok oda.

Ha a gyermekeid még kicsik, s még soha nem tapasztalták meg a fent leírt pillanataidat, akkor hatalmas lehetőség most neked, hogy megmutass nekik egy új élet lehetőségét. Tanítsd meg őket mindarra, amit te már megtapasztaltál. Előfordulhat az is, hogy ők akarnak vezetni téged egy szebb, boldogabb, becsületesebb élet felé. Ekkor legyél te az, aki követni fogja őket. 

Az életet élni csak így érdemes. 

 

Áldással és szeretettel: Balogh Andrea

Kép: Anne Wertheim 

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − öt =