Itt és Most

 

Hol vagy? – Itt

Mikor? – Most

Ki vagy? – A pillanat

A Most pillanata az egyetlen, amit birtokolhatsz, amit irányíthatsz, amikor szerethetsz, vagy dönthetsz mind arról, ami az életedben történik. 

A Múlt már elhagyott téged, már csak az emlékezetedben él. Adj hálát mindazért, amit eddig megélhettél, hiszen általuk jutottál el oda, ahol állsz ebben a pillanatban. Ez könnyű dolog, ha az emlék kedves a szívednek, de tedd meg akkor is, ha nehéz volt megélni a múltadnak ezt a részét. Hidd el, szükség volt rájuk, hiszen tanítottak, formáltak téged.

Zárd le a múlt eseményeit szeretettel. Köszönd meg mind a résztvevőknek, mind az égieknek, hogy megtapasztalhattad, megélhetted őket. Segítők voltak ők, hiszen vagy egy csodálatos élménnyel gazdagítottak téged, vagy rávilágítottak egy olyan tulajdonságodra, amire már nincs szükséged, eljött az ideje megváltoztatni. De az is lehet, hogy egyszerűen erősebbé, önállóbbá, magabiztosabbá váltál hatásukra. Átélhetted általuk a „Megoldottam, felálltam, ezt is meg tudtam csinálni” érzését. 

Engedd el az emlékeket, hadd menjenek. Néha, néha előveheted őket, de ne tölts túl sok időt a társaságukban. Fordítsd figyelmedet inkább a Mostra, éld meg a jelen csodálatos pillanatait az emlékek helyett. 

Köszönj el szeretettel azoktól az emberektől is, akik már nem részesei a mostani életednek. A múltadhoz tartoznak, szeretetet vagy tanítást kaptál tőlük egykor, tekints rájuk hálával. De engedd őket útjukra, ne ragaszkodj hozzájuk. Most új úton jársz, ahol más emberek vesznek körül. Add a figyelmedet, idődet, szeretetedet most már őnekik. 

Lépj tovább, s megerősödve, megújulva  érkezz meg a Jelen pillanatba. 

Az Itt és a Most az az idő, amikor észreveheted az élet nagyszerűségét, csodáját, s élvezheted azt. Ez az egyedüli idő, s hely, amit teljesen te irányítasz a saját életedben, ahol kiteljesedhetsz, s amikor nem függsz senkitől, semmitől. Új, akár szokatlan döntéseket is hozhatsz, megváltoztathatod önmagadat, a gondolkodásodat, az életedet, vagy bármit tehetsz, amit csak akarsz. 

A Jelent a múltban meghozott döntéseink hozták létre, formálták. Amit most teszel, gondolsz, választasz, az fogja létrehozni a jövődet. Végtelen számú lehetőség áll előtted. A döntés mindig a tiéd, ahogy a felelősség is a döntéseidért. Egyedül a szíved tud segíteni neked, hallgass rá, mert csak ő tudja megmutatni számodra a boldog Jövő irányát. Kövesd, bízz benne, s hidd el, soha nem fogsz csalódni. 

Az Új Kor családjában a Mostban élünk. Nem sajnáljuk a múltat, s nem is a jövőnkről szőtt álomvilágban élünk. Tervezünk, persze, s tudatosan dolgozunk azért, hogy az álmainkat valóra váltsuk, de teljes valójában megélünk minden pillanatot a jelenben. Törekszünk arra, hogy lehetőleg csak egy dolgot csináljunk egyszerre. Így figyelmünkkel jelen vagyunk az eseményeknél, a beszélgetéseknél, legyen ez akár önmagunkkal, vagy mással töltött idő. Így lesz ez az idő valódi, mély, igaz minőségi idő, amivel megajándékozzuk egymást, s önmagunkat is. 

Tudjuk, hogy a jelenben mindent meg tudunk oldani, vagy elengedni azt, amit nem tudunk megváltoztatni. Az Itt és Mostban velünk van az erőnk, a tudatosságunk, az égiek szeretete, s támogatása. A fókuszunkat megtartva feltárul előttünk mindaz a csoda, amivel az élet napról napra elhalmoz bennünket. 

Élj a jelenben! Hagyd a múltat, s ne foglalkozz túl sokat a jövővel. Az első már megoldódott, a második majd megoldódik. Csak a Most a tiéd, használd szíved szerint! 

    Balogh Andrea

 

 

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × három =