Indigó tanácsok felnőtteknek

 
 
 
 
A ma gyermekei világszemléletben, viselkedésben nagyon hasonlítanak egymásra, nevezzük őket bárhogyan. Egyik fontos céljuk, amiért a földre érkeztek, hogy megváltoztassák a világunkat, s bennünket felnőtteket. A változással a szeretet, az elfogadás, az egymás iránti tisztelet útjára vezessenek minden embert.
 
Jöjjön most egy kis ízelítő abból, ahogyan 2003-ban az akkori indigók gondolkoztak. Szerintem most is hasonló üzeneteket kapnánk, bár az akkori indigók felnőttek már.
Ők, ti vagytok a mostani szülők, akiknek lehetőségük van mindent megváltoztatni. Ti vagytok azok, akik már hallgattok a gyermekeitekre, s a saját szívetekre. Belül, a lelketek mélyén pontosan tudjátok, hogy hogyan szeretnétek felnevelni gyermekeket, mire lenne nekik, s nektek szükségetek. Biztos vagyok abban, hogy tenni fogtok, fogunk mindannyian azért, hogy mindaz, amit régen gondoltatok, álmodtatok, végre megvalósuljon. 💖
 
Kérdés:
 
Mit szeretnél a felnőttek tudomására hozni, hogy jobban boldoguljanak a gyerekekkel?
 
Válaszok:
 
1. Hagyniuk kellene, hogy a gyermekek bizonyos mértékben maguk hozzák meg a döntéseiket, s saját tapasztalataikból tanuljanak. Magyarázzák el nekik a dolgokat, ahelyett, hogy kiabálnak velük, vagy megütik őket.
Fel kellene ismerniük, hogyha valamivel nem boldogok, akkor változtathatnak a dolgon. Jobban kellene törődniük magukkal, jobban kellene étkezniük, és olyan munkát kellene keresniük, amit szeretnek. ( Alec 21 éves)
 
2. Nem szabadna ennyire leterhelniük a gyermekeinket az elvárásaikkal, inkább hagyniuk kellene, hogy természetes módon nőjenek fel, ahelyett, hogy rendszerekbe kényszerítik őket. ( Dawn 20 éves)
 
3. Ne próbáljanak uralkodni a gyerekeken, hagyják, hogy a gyerekek saját maguk tanulják meg a dolgokat. Ha megtehetném, rávenném a felnőtteket, hogy egy időre cseréljenek helyet a gyerekekkel, mert úgy látszik, már elfelejtették, milyen gyereknek lenni. ( Elizabeth 16 éves)
 
4. Azt üzenem nekik, hogy tiszteljenek bennünket, és ne tartsák alacsonyabb rendűnek a kamaszokat és a kisgyermekeket. Szerintem az iskolában mindenkinek le kellene ülnie egy asztal köré, s megvitatni a témát, amiről tanulunk, ahelyett, hogy csak hallgatjuk az anyagot. (Adam 14 éves)
 
5. Szeretném, ha nem vennék olyan komolyan az életet. Többet kellene szórakozniuk. ( Chris 20 éves)
 
6. Emberi lénynek kellene tekinteniük engem. Nyitottnak kellene lenniük, hajlandónak akár tanulni is tőlem, ahelyett, hogy elzárkóznak dologtól, csak azért, mert fiatal vagyok, és azt hiszik, hogy semmit sem tudok.
Adjatok szabadságot a gyermekeiteknek. ne hagyjátok, hogy ártsanak maguknak, de ne akarjátok túlzottan uralni őket. ( Nicole 21 éves)
 
7. Ha a felnőttek valamit nem értenek, teljesen megközelíthetetlenné válnak, és mindig meg akarják mondani nekünk, mi a helyes, bármiről legyen is szó.
Jobban örülnék neki, ha inkább a szívük és a saját igazságaik alapján beszélnének, mint annak, hogy mindig az eszükre hallgatva szólnak hozzánk. ( Ryan 20 éves)
 
Írta és szerkesztette: Balogh Andrea
Forrás: Dr. Doreen Virtue

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy + négy =