Illúzió -valóság

 

Eljött az idő, drága Lélek, hogy letedd az illúziók fátylát, s meglásd mindazt, amit eddig nem láttál, vagy nem akartál látni. A szíveddel mindig érezted az igazságot, csak elnyomtad, nem vettél róla tudomást, szőnyeg alá söpörted, hogy ne kelljen szembenézni vele, s ne kelljen felvállalni mindazt, amihez eddig nem éreztél elég erőt magadban. 

Most viszont el kell döntened, hogy folytatod tovább, amit eddig csináltál, vagy rendet teszel az életedben, a kapcsolataidban, a munkádban, mindenhol, ahol valamiért nem érzed jól magad.

Ehhez hatalmas segítséget kapsz az égiektől ( ami eddig is ott volt, csak még te nem voltál „készen”, hogy befogadd). Véletleneket, egybeeséseket, ráébredésre szükséges jeleket eddig is küldtek neked, csak nem akartál róluk tudomást venni. Az angyalok serege, a felemelkedett mesterek mindig ott álltak, állnak melletted, mögötted, támogatnak téged, csak kérned kell, ha megakadsz, elgyengülsz, tanácsra, szeretetre van szükséged. Hallgasd meg angyalaidat, hallgass a szívedre, s nyisd ki a szemed!

Figyeld meg először önmagadat,  hogyan beszélsz, cselekszel. A tetteid, a szavaid, gondolataid összhangban vannak -e egymással, vagy tudsz, gondolsz valamit, de nem mered meglépni, megtenni, amire vágysz, nem mersz kiállni magadért, s így ugyanúgy cselekszel, mint eddig, ugyanazokat a köröket futva. Kimondod -e a véleményedet, az érzéseidet, vagy elfojtod magadban, még több problémát okozva ezzel saját magadnak, s a körülötted élő embereknek. Vagy változtatsz, összeszeded az erődet, önmagadat, s másfelé irányítod életed csónakját. 

Amikor magaddal rendbejöttél, s el kezded élni, s megvalósítani igaz önvalódat, akkor figyelmedet lassan irányítsd a körülötted élőkre. Figyeld őket a szeretet szemével, de tárgyilagosan is. Ne képzelődj, ne gondolkodj túl sokat azon, hogy ők hogyan gondolkozhatnak, mit miért csinálnak. Ha bizonytalan vagy valamiben, akkor kérdezz rá mindarra, amit nem értesz. Ám néha elég, ha megfigyeled őket. Mindenki pontosan megmutatja mindazt, ami a lelkében van. A tetteik, s néha (nem mindig) a szavaik megmutatják, hogyan gondolkoznak a dolgokról, s azt is, hogy milyennek látják, érzik a kapcsolatot veled. 

S itt kérlek, nyisd már ki a szemed!! Ne gondolj többet, mást, mint ami az orrod előtt van. Ne kezd kifogásokat keresni, felmentést találni, ha az a kapcsolat, munka nem olyan, mint aminek te igazán szeretnéd. Lásd meg, ha valaminek már vége van, s szeretettel a szívedben, de búcsúzz el mindattól, amit már nem akarsz az életedben. Légy hálás, hogy megélhetted mindazt, aminek az emléke fogva tart, ám lépj bele abba az életedbe, amit igazán akarsz magadnak megteremteni. 

Milyen sokszor hiszed minden erőddel akarva, hogy ami egykor szép volt az életedben, még mindig ugyanolyan gyönyörű, az emberek nem változtak, s bármikor visszahozhatod azt. Ám egyedül a változás, ami állandó. S nem csak a körülötted élők, de te is változol. Bizony nem vagy ugyanaz, nem gondolkodsz ugyanúgy, mint évekkel ezelőtt. Miért is várod ezt a többi embertől? 

Lásd meg azt is, ha egy kapcsolat, vagy bármi az életedben változtatásra szorul. Gondolok itt a kapcsolatodra a gyermekeddel, a szüleiddel, a barátaiddal, vagy akár a pároddal is. Figyeld őket, a viselkedésüket illúziók nélkül, a maguk valóságában. Rendben van az, ha olyant veszel észre, ami nem tetszik neked. Mondd ki, változtass az eddigi viselkedéseden, s remélhetőleg ők is változni fognak. A gyermekek nagyon hamar reagálnak a szüleik megváltozott viselkedésére. Sőt, lehetséges, hogy éppen ők provokálják ki azt, hogy erősebb, határozottabb, önmagadért jobban kiálló, s a határaidat jobban meghúzó ember legyél. Ez biztonságot ad nekik, akkor is, ha eleinte tiltakoznak ellene. 🙂 

Addig, amíg neked, mint felnőtt embernek azt kell megtanulnod, hogy hallgass a szíved szavára, szeresd először önmagadat, s ezután tudsz bárki mást is igazán szeretni, addig ez a gyerekeknél pont fordítva van. A legtöbb gyermek sokkal inkább gondol először önmagára, mint a társaira, a szüleire, vagy bárki másra. Náluk az önszeretet még nagyon magas fokon van, s ez így is van rendjén. Ezzel a tulajdonságukkal tudják elérni azt, amit nagyon akarnak a szüleiknél, ez segít nekik, hogy túléljék a gyermekkorukat, s később megvalósíthassák az életfeladatukat. A ma gyermekeinél nagyon megmutatkozik a határozottság, az önszeretet, ha ezt nem nevelték ki belőlük. Ám meg kell tanulniuk a másik emberre is figyelni, meg kell tanulni kompromisszumokat kötni, azaz a társadalom aktív, ám szerető tagjává válni. 

Így a mostani szülőknek dupla feladatuk van: Önmagukat előtérbe helyezni a családban, a kapcsolataikban, a munkájukban, s megtanítani a gyermekeiknek az önzetlenséget. Mindezt mégis meg tudod tenni, hiszen a megoldás ott van benned, a szívedben, lelkedben elrejtve, csak hallgatni kell rá. Állj bele az életedbe, valósítsd meg az álmaidat, tedd rendbe a kapcsolataidat, s  sok beszélgetéssel tanítsd meg a gyermekeidnek, hogy meghallgasson, figyelembe vegyen mást is saját magán kívül. 

Mindehhez hatalmas segítség, ha mindent úgy látsz, hallasz, ahogyan van, a maga valóságában, s nem képzelsz mást, többet bele, mint ami ott van. Dobd el az illúziók fátylát, s éld meg az igaz életet, pont úgy, ahogy szeretnéd!

Szeretettel és áldással: Balogh Andrea

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy + négy =