Igaz barát

 

 
Igaz barát az, akivel a lelked egy húron rezeg.
 
Ő az, aki melletted áll az élet viharában, gondjaidat, s örömeidet is sokszor vele osztod meg. Támogat, bíztat, meghallgat, vagy csak egyszerűen a háttérbe vonul, hogy a döntéseidet magad hozhasd meg. Mindig számíthatsz rá, s még a botlásaidat is elviseli, mert igazán ismer s szeret téged.
 
Élhet akármilyen távol is tőled, akkor is mindig közel érzed. Számotokra nem létezik sem idő, sem távolság, ami elválasszon benneteket. Ha hosszú ideig nem is találkoztok, amikor az élet újra lehetőséget ad erre, ugyanott folytatjátok, ahol abbahagytátok.
 
Isten ajándéka ő neked, becsüld meg, adj hálát érte, s tegyél meg mindent, hogy ezt a barátságot hűen megőrizzed.
 
S ha bármilyen konfliktus, félreértés, megbántás áll közétek, tégy meg mindent, hogy mielőbb rendezzétek, s a barátság lángja újra fellobbanjon közöttetek.
Nagyon fontos, hogy te magad is olyan igaz barát legyél, mind önmagad, mind a másik ember számára, amilyenre vágysz. Viselkedj úgy, ahogy te szeretnéd, hogy veled viselkedjenek. Ha valamilyen hibát találsz a társadban, a viselkedésében, keresd az okát először saját magadban, tedd rendbe először ott a dolgokat. Javítsd ki mindazt, ami már nem szolgál téged, amit ideje levetni, elhagyni. Engedd igaz önvalódat felragyogni, s meglásd az igaz barátod a barátod lesz újra, a konfliktusok elsimulnak, s baráti szeretet újra visszaköltözik közétek.
 
Tisztelet, szeretet, elfogadás és megbocsájtás itt is a kulcs, mint minden emberi kapcsolatban.
 
S ha még nincs igaz barátod, légy olyan, mint egy gyermek. Megfigyelted -e már, hogy a gyerekek milyen hamar kötnek barátságot? Nem félnek, csak kérdeznek, beszélnek, s nagyon hamar megtalálják azt a társat, aki hasonlít hozzájuk. Tégy te is így, vesd a a felnőttség merevségét, bolondozz, nevess, keress olyan embereket, akiknek hasonló a gondolkodásuk, az érdeklődésük, a kedvteléseik, s meglátod, az élet nagyon hamar megajándékoz egy igaz baráttal. Így legyen, így van!
 
Áldás minden igaz barátra, barátságra! 🙏💖
 
Baráti szeretettel: Balogh Andrea
 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy + hat =