Hála az édesanyáknak

 

Köszönd meg Istennek, s az égieknek az édesanyádat! Adj hálát mindazért a szeretetért, gondoskodásért, amivel ő fogadott, ahogy felnevelt, s ahogy tanítgatott téged!  Tudd, hogy pont azt, s pont úgy adta neked, amire mindkettőtöknek szüksége volt. Ha valaha is dühös, haragos, vagy bánatos voltál miatta, azt most engedd szélnek, vagy add át az angyaloknak. Lásd meg nagyságát, emberségét, szépségét, s a módot, ahogy az életet irányítgatta veled, érted. Megláthatod hibáit is, ha akarod, de csak azért, hogy hogyan nem akarod élni az életedet. Ám tudd, hogy a hibák mögött mindig egy olyan asszony állt, aki a világon mindennél jobban szeretett, vagy még mindig szeret téged. 

Ha édesanyád életben van még, szaladj haza, s öleld szorosan magadhoz! Szívd magadba az illatát, s raktározd el lelked zugába, ahonnan bármikor előveheted, akkor is, ha éppen nincs veled. Ha pedig nincs már itt a földön abban a testben, ahogy te ismerted, akkor emlékezz ölelésére, pajkos, huncut szemeire, vagy csak arra a mosolyra, ami a szája szögletében húzódott meg, amikor reád nézett. A kettőtök közötti szeretet aranyszála mindig ott van, s ott is lesz, bármit is tesztek. 

Ha pedig már te is édesanya vagy, akkor légy hálás Isten Anyának, hogy megélheted ezt a csodát, s gyermekednek is, hogy téged választott sorsának kísérőjeként.

Hozzon bármit az élet, tudd, hogy te vagy a legalkalmasabb ember arra, hogy ezt a gyermeket, vagy gyermekeket felneveld. Hallgass mindig a szívedre ( nem mindig a körülötted élők tanácsaira), s hozz olyan döntéseket a gyermeknevelés során, amivel a lelked is egyetért. Tedd ezt akkor is, ha senki sem ért veled egyet. Amikor igazán szereted a gyermekedet, akkor pontosan tudod, mit kell tenned, hogy ő és te is jól legyetek.

Lemondás, fáradtság, önmagad, s az életed megváltozása soha sem teher, amikor látod, ahogy boldogan cseperedik gyermeked. Néha azért adj magadnak egy kis pihenőt, szusszanást, énidőt, hogy feltölthesd magad, s megpihenhess. Édesanyának lenni, gyermeket nevelni életre szóló feladat, soha nem ér véget. Ám minden gyermeknek, legyen az kicsi és nagy, egy energikus, boldog anyára van szüksége, hogy nyugalomban, szeretetben élhessen, nevelkedhessen, s majd a saját életét biztosan kormányozhassa. 

Édesanyának lenni az egyik legnagyobb, s legcsodálatosabb feladat a világon. Áldás kísérje őket, akik Életet teremtenek, s vállalják, hogy legjobb tudásuk szerint gondozzák, majd szeretetben elengedik gyermekeiket!

Szálljon áldás azonban az őket kísérő férfiakra, az édesapákra, azokra, akik éppúgy megteszik a tőlük telhető legtöbbet, hogy párjukat segítsék, illetve a gyermekeket szeretetben neveljék! Csak velük teljes a család, s velük lesz  boldog a család minden tagja.  

 

Hulljon az édesanyákra anyák napján, s életük minden napján áldás, ölelje őket körbe a fény, s a szeretet!

Így legyen s így is van!

 

Végtelen szeretettel: Balogh Andrea

 

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc + tizenhat =