Hagyományok

 

 

Magyarok vagyunk! 

Ezt a csodálatos országot választottuk egykoron, még testet öltésünk előtt hazánknak. Döntésünk oka lehetett, hogy vissza akartunk térni ide, mert még elvégezendő feladatunk van itt, vagy ide húzott a szívünk, a lelkünk ősi magyar, s ebben az életben a magyar népnek akarunk szolgálni, segíteni, magyar emberként egymást, s a földünket emelni. 

Akár itt élünk, akár a világon bárhol, a  magyar nyelvet beszéljük, s őrizzük azt. Külföldön élve mindig megdobban a szívünk a magyar szó hallatán, s eszünkbe jut, hogy hová is tartozunk igazán. 

Az Új Kor családjában nagyon fontos lett számunkra őseink, s a magyar nép ősi hite, szokásai. Nemzedékről nemzedékre adjuk tovább a hagyományokat, ápoljuk, s megtartjuk azokat. Felkutatjuk a miérteket, s a hogyanokat. Történeteket mesélünk, s énekeket dalolunk, amit az őseink is daloltak. Visszahozzuk életünkbe az elfeledett szertartásokat, ünnepeket. Életünkben keverednek őseink hagyományai az új kor szellemével. Most már tudatosan választjuk magyarságunkat. Tudjuk, az égiek áldása van rajtunk, magyarokon, s tetteinkkel, szavainkkal, szívünk választásaival megteszünk mindent, hogy ennek a belénk vetett hitnek, s áldásnak meg is tudjunk felelni. 

Büszkék vagyunk magyar mivoltunkra, s boldogan kiáltjuk akár a világnak is: Magyarnak lenni nagyon is jó!!! 

Írta: Balogh Andrea

 

Hozzászólás

4 hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 + tizenkilenc =