Gyermeki érzelmek

 

Nagyon fontos a gyerekekkel beszélni mindennap mindarról, ami körülöttük, velük történik. Sok mindent nem értenek, sok mindent éreznek, csak nem tudják megmagyarázni, miért érzik azt. S sok mindenről nagyon más a véleményük, mint nekünk, felnőtteknek.

A ma gyermekeinek egy része bizony érzékeli a körülötte lévők minden érzését, hangulatát, sokkal jobban, mint az előttük élő generáció. Ez csodálatos, de bizony meg kell tanulniuk megkülönböztetni, s elválasztani a saját érzéseiket más emberek érzéseitől. Meg kell érteniük, hogy csak a saját érzéseiért, életéért tud felelősséget vállalni, de azt viszont meg is kell tennie.

Ahhoz, hogy erre rájöjjön, meg kell ismernie, akár meg is neveznie először azt az érzelmet, amit a testében érez. Majd kérdésekkel rávezetni, hogy a saját kis életében van-e olyan történés, ami kiválthatta ezt az érzelmet. Ha nincs, akkor megtanítani neki, hogy engedje el, nyugodjon meg, s éreztetni vele, hogy biztonságban van.

Kicsit nehezebb a dolog, ha pont a mi, a szülei negatív érzései, kisugárzásunk az, amiket ő visszatükröz. Itt először saját magunkba kell nézni, s megoldani a problémánkat, szembenézni a félelmeinkkel, s példát mutatva, megoldani azokat. Ha szükséges, keressünk segítséget. De a legfontosabb, hogy ismerjük fel, van az életünkben olyan pont, ami javításra, átgondolásra szorul, s tegyünk azért, hogy ez megoldódjon.

S ahogy mi változunk, úgy fognak eltűnni a gyermekeink életéből is ezek a negatív érzelmek. S megmarad a meghitt kapcsolat vele. S ez nagyon fontos, hiszen még sok sok dolog lesz az életében, amikor tanácsra, iránymutatásra, vagy csak egyszerűen értő hallgatásra lesz szüksége.

Ne feledd, drága szülő, Te vagy az, akit ő választott, s Te tudsz a legjobban segíteni neki az útján. S ha ehhez az kell, hogy Te is változz, fogadd el ezt, mert jobb ember leszel általa. ❤️

Kép: pinterest.com

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 − hét =