Gyermekek földelése

 

 

Észrevetted már, hogy gyermeked mennyire vonzódik a természethez, mennyire szeret kirándulni, a szabadban futkározni, vagy állatot simogatni? Sőt, tovább megyek: ha engednéd, akkor állandóan mezítláb járkálna, akár kint a füvön is, de a szobában mindig? Lehet, hogy te is így vagy ezzel, csak a megszokás, s a hideg miatt húzol cipőt, papucsot, s ahogy melegszik az idő, te  is elhagyod őket? 

Ennek a viselkedésnek az oka, hogy ösztönösen keresitek a lehetőségeket , hogy földeljétek magatokat. 

 

Számodra, felnőttként azért fontos a földelés, mert segít, hogy a hétköznapi dolgaidban helyt tudjál állni. Ha földelve vagy, akkor az olyan, mintha két lábbal állnál a földön, nem tudnak más emberek, a világ történései kimozdítani onnan, vagy ha igen, akkor hamar visszatérsz a középpontodba. Engeded az életedet áramlani, nem ragaszkodsz már, s ha tudatosan felfedezel egy olyan meggyőződést, tévhitet, ami már nem szolgálja az életedet, akkor azt könnyen meg tudod változtatni. 

Érzékeled az energiát, ami fentről, az égi világból jön hozzád, de tudod, hogy Földanya is ellát téged a szent energiájával, s megengeded, hogy a két ellentétes irányú energia átáramoljon rajtad, a szívedben találkozzon egymással, s a másik irányba el is hagyjon téged, s magával vigye mindazt, amire nincs már szükséged. 

 

A gyermekeknél egy kicsit más a helyzet.  A gyermekek nagyon magas rezgéssel érkeznek a földre, s itt meg kell tanulniuk a földi, nehezebb, alacsonyabb rezgéshez alkalmazkodni. Nagyon sok gyereknek ez könnyen megy, de különleges indigó, kristály, vagy szivárványgyermekeinknek bizony elég nehéz feladat. Szinte hihetetlen, de a legtöbb gyereknek, akivel találkoztam, elsősorban földelésre van szüksége.

Ha nincsenek jól földelve, akkor nem tudnak teljes mértékben inkarnálódni a testükbe, nem tudják teljesen birtokba venni azt. Ez azt is jelentheti, hogy ” soha nem érkeznek meg” .  Nem tudják adottságaikat és tulajdonságaikat teljesen kibontakoztatni, s igazán fejlődni. A földelés stabilitást ad rendszerüknek és megalapozza földi életüket, ezenkívül segíti a lélek integrációját a testbe.

A teljesség igénye nélkül, jöjjön néhány probléma, amivel a gyerekek, s a szüleik találkozhatnak a rossz földelés miatt, vagy a földelés hiányával kapcsolatban. Ilyenkor a gyerekek, vagy akár a felnőttek: 

– Nem érzik magukat eléggé védettnek, bizonytalannak élik meg testüket.

– Problémájuk lehet egy vagy több érzékszervrendszerrel ( hallás, látás, egyensúly, izomérzékelés vagy ízlelés) Ezek a rendszerek vagy túl kevés, vagy túl sok impulzust kapnak. 

Ha túl kevés impulzust érzékel, akkor a gyermek keresi automatikusan a testi kontaktust. Hatalmas igényt mutat auditív és vizuális impulzusok iránt, vagy szeretne állandóan mozogni, hogy a teste kapcsolatba kerüljön a földdel, és a világgal.

Ha túl sok impulzust érzékel a gyermek, akkor túlérzékennyé válik. Nem bírja elviselni a zajt, rosszul lesz az autóban, bizonyos anyagokból készült ruhákat nem tud hordani, vagy jobban szereti kézzel megérinteni a földet. Az is lehetséges, hogy gondjai lesznek a vizuális impulzusainak átalakításával. Ilyenkor nem tudja jól összekötni a vizuális információ különböző részeit, ami olvasási, és helyesírási problémákhoz vezet. 

– Hajlamosabbak lesznek a pszichés panaszokra, pl. a félelem, ami akár fóbiaként, akár depresszióként is kifejeződhet.

– Nem érzékelik a saját határaikat. Nem értik jól a saját érzelmeiket és érzéseiket, illetve másokét sem. Vannak gyerekek, akik nem tudják, mire van szükségük a többieknek, ahhoz, hogy jól érezzék magukat együtt egy kapcsolatban. Ha a többiek nem értik meg az ő érzelmeiket, akkor  csalódnak bennük. 

– A harag és az elutasítás mélyen megsebzi őket, mert nem érzik igazán, hogy ezek az érzelmek a másik számára kevésbé mély jelentőséggel bírnak.

– Mindent vagy semmit helyzeteket, kapcsolatokat élnek meg. Intenzíven kötődnek emberekhez, akiknél biztonságban érzik magukat, másokat viszont teljesen elutasítanak, ha csalódtak bennük. 

 

Hogyan segíthetsz gyermekednek a földelésben:

 

1. Teremts szeretetteljes és biztonságos környezetet

2. Puszilgasd, öleld át, érintsd meg, szeretgesd őt, akkor is, ha nem kéri. S távolodj el kicsit, ha azt mutatja, hogy elég volt. 

3. Segíts neki kapcsolatba lépni, megismerni a saját érzéseit. Sok beszélgetéssel, történetekkel segíts neki, hogy megismerje önmagát.

4. Alakítsd ki neki olyan helyeket, ahol védve érzi magát, ahol nyugalom van

5. Testmozgással

6. Segíts neki a realitásban maradni ( ez az egyik legnehezebb, de te meg tudod oldani, nem hiába választott téged szülőjének)

7. Rendszeres napi ritmus, tiszta határok

8. Engedd sokat a természetben tartózkodni, állatokat szeretgetni, simogatni, mezítláb járni, fát ölelni.  

9. Terápiás segítséggel tudjátok oldani a blokkokat, amik a földelést akadályozzák.

10. Gyakorlat, amit otthon együtt meg tudtok csinálni: Légy olyan, mint egy fa

Képzeld el, hogy egy piciny magocska vagy, aki elbújt a földben. Kuporodj össze, amilyen picire csak tudsz. S amikor a napocska rád süt, akkor kezd el mozgatni a kezeidet, a lábaidat. Megindulnak a gyökereid lefelé a földbe. Egyre mélyebbre, egyre mélyebbre, mindaddig, amíg elérik Földanyát.

Most egy kis eső jön, s te felfelé is nőni kezdesz, s egyre nagyobb leszel. Lassan felemeled a törzsedet, a fejedet, s ahogy tovább érzed az esőcseppeket, s a napsugarat felváltva, úgy egyre nagyobb leszel. Amikor úgy érzed, akkor már fel is állhatsz. Majd indulnak a kezeid, a karjaid egyre magasabbra. Nyújtózol a Nap atya felé egyre jobban. Karjaid, és a fejed ágak, és a fa koronája, amik fényt sugároznak ki és mozognak a szélben. A fa egészen szilárdan áll a földbe gyökerezve, és mégis mozgékony, rugalmas. Ilyen vagy te is. Ha akarod, fújj egy nagyot befejezésképpen, s ezzel fújd ki mindazt, ami már nem kell neked, legyen az egy rossz érzés, vagy bármi más. Ügyes voltál. Amikor nehéz helyzetben vagy, képzeld el, hogy olyan vagy, mint egy fa. 

Ha tudjátok, csináljátok gyakran, főleg eleinte, akár naponta, s majd hetente egyszer. A lényeg, hogy megérezzétek, hogy milyen földelve lenni, két lábbal, biztosan állni a földön. Még te is élvezni fogod, ebben biztos vagyok. 🙂

 

Segíts gyermekednek  a földelésben és hiszem, hogy az életetek kivirul, a gondok egy része eltűnik, mintha soha nem is lett volna. S tanítsd meg neki mindezeket, hogy majd felnőttként már tudatosan figyeljen oda saját magára, s majd a leendő családjára. 

 

Áldással és szeretettel: Balogh Andrea

 

 

Hozzászólás

2 hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × három =