Fluorit

 

Figyelemzavar, koncentrálás megerősítése, a káosz megszüntetése, védelem. Az egyensúly köve

 

A gyémánt után a legszabályosabb kristályszerkezetű ásvány. Javasolt mindenkinek, akinek a gondolatai elkalandoznak, ábrándozik, s nem köti le, amit olvas, vagy tanul. Segít ” itt maradni”, a lényegre figyelni, fejleszti az észlelést, erősíti az önbizalmat, csökkenti a tanulási nehézségek esetén fellépő másodlagos stresszt. 

Ez a kristály a tanulás kitűnő segítője: összerendezi és feldolgozza az információkat, a már meglévő tudást egységbe foglalja a még megtanulandóval, növeli a figyelem–összpontosítást. Segít az új ismeretek hasznosításában, megkönnyíti a gyors gondolkodást.

Fokozottan védelmező kristály, főleg pszichikai szinten. Segít felismerni , valamint kizárni a lelki manipulációt és a nem megfelelő szellemi hatást. Tisztítja és stabilizálja az aurát. Rendkívül hatásos a komputer és az elektromágneses stressz ellen. 

A testben mindent tisztít, megszűr, eloszlat és újraszervez, ami nincs megfelelő állapotban. Ez a legjobb kristály a rendezetlenség bármilyen formájának megszüntetésére. Legyőzi a káoszt, újjászervezi a fizikai, az érzelmi és a szellemi testet. 

Segít utunkat megtalálni, és rámutat, ha letérünk arról.

Pszichológiailag a fluorit feloldja a megmerevedett viselkedésmintákat, gyengéden ajtót nyit a tudatalattira, és az elfojtott érzéseket a felszínre hozva eloszlatja azokat. Növeli a magabiztosságot, ügyességet.

A fluorit fejleszti a fizikai és a szellemi összerendezettséget, valamint megakadályozza a mentális rendellenességet. 

Érzelmileg stabilizáló hatása van. Lehetővé teszi, hogy megértsük, a gondolkodásunk és az érzéseink milyen hatással vannak a szervezetünkre. A kapcsolatokban az egyensúly fontosságára tanít.

Erősíti az egyensúly és a koordinációt.

Gyógyhatása: a fluorit hatékonyan gyógyító eszköz, elbánik a fertőzésekkel és a rendellenességekkel. Előnyös a fogak, a sejtek és a csontok számára; megjavítja a káros DNS–eket. Hatásos a vírusokkal szemben, különösen elixírként alkalmazva. Regenerálja a bőrt és a nyálkahártyát, főként a légutakban; gyógyítja a fekély és a sebeket. Jó hatással van a megfázásra, az influenzára és az arc–, illetve homlok üreg–gyulladásra. Feloldja a letapadásokat, mozgékonnyá teszi az ízületeket, enyhíti az ízületi gyulladást és a gerinc sérüléseit. Az egész szervezeten áthatolva igyekszik a szív felé, fokozza a fájdalomcsillapítást.  Gyógyítja a bőrt: eltünteti a foltokat és a ráncokat. 

Színei: 

Kék fluorit: növelni a kreativitást, a fegyelmezett gondolkodást és a világos kommunikációt. Kéthatású kő: lecsillapítja vagy újjáéleszti az energiát, annak megfelelően, hogy mire van szüksége a fizikai vagy a biomágneses testnek.

Színtelen fluorit: serkenti a koronacsakrát, energiával tölti fel az aurát, és harmóniába hozza a szellemet a lélekkel. Összehangolja az összes csakrát, univerzális energiát hoz a fizikai testbe. Gyógyítás közben fokozza más kristályok hatékonyságát, és élesíti a homályos látást.

Zöld fluorit: közvetlen környezetünkben különösen hatékonyan nyeli el a negatív energiákat. A tudatalattiból a felszínre hozza az információkat és érvényesülni engedi az intuíciót. Hatásos tisztítója az aurának, a csakrának és a szellemnek: megszünteti az elavult szokásokat. Csillapítja a gyomorbántalmakat és a bélgörcsöket.

Sárga fluorit: növeli a kreativitást és stabilizálja a csoportenergiát. Különösen hasznos az együttes erőfeszítésekhez. Támogatja az intellektuális tevékenységeket. Fizikai szinten eltávolítja a méreganyagokat. Jótékony hatással van a koleszterinre és a májra.

Ibolyaszínű és bíbor fluorit:  Kiegyensúlyozza a testet. Hasznos a csontok, a csontvelő gyógykezelésében.

 

 Forrás:

Judy Hall: KRISTÁLYBIBLIA amit a kristályokról tudni érdemes;

Dr. Csomai Zita: Gyógyító kristályok

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 4 =