Félelem / tudatosság

 

Egy nagyon erős, intenzív tanulási, ráébredési és számonkérési időszakban járunk. Az élet mindennap hoz elénk olyan szituációkat, amik hatalmas tanítást, önmagunkkal való szembenézést, „aha” élményt hoznak, vagy éppen számot kell adnunk eddig megszerzett tudásunkról, az átélt tapasztalatok tanításainak gyakorlatba ültetéséről. 

Az egyik legmegrázóbb, legjobban felébresztőbb, de ugyanakkor a legfelemelőbb is egyben, amikor a benned rejlő Fél – elemmel nézel szembe. Amikor felkúszik az ismerős érzés: Jaj, csak ezt ne! Nem akarom!

Ilyenkor legszívesebben elbújnál, vagy elfutnál a szituáció elől. De az is lehet, hogy olyan hihetetlen dühhel reagálsz, hátha a szituáció ( vagy a kiváltó ember) messzire fut tőled. 

Sajnos, egyik viselkedés sem segít, mert mindaddig kapod majd az élettől az újabb s újabb ébresztéseket, szembeállításokat, amik félelmet generálnak benned, amíg egyszer azt nem mondod: Elég! Itt az idő, hogy megoldjam ezt a dolgot is!

Ekkor az egyik lehetőség, amit megtehetsz, hogy megvizsgálod, mi lapul mélyen, benned, ami nem került még feldolgozásra, gyógyításra, megváltoztatásra. Lehet, hogy még mindig van elvégezendő teendőd, szembenézni önmagaddal, s felemelni azt a részedet, aki fél, menekül, vagy kiabál. 

S ha már felismerted a helyzetben rejlő tanítást, meg is oldottad önmagadban, akkor már csak alkalmaznod kell a tanultakat. 

Ekkor a testedet, s szellemedet elárasztja a szívedből áradó erő, ami magával hozza a szeretet lángját, s mindazt a tudást feléleszti benned, amit eddig tanultál az Élet Iskolájában. A szeretet és a bátorságod tüze elemészti a félelmedet, majd  helyébe lép a nyugodt magabiztosság, s a tudatosság. Most már bízol önmagadban, Isten óvó szeretetében, aki mindent a legjobban rendez el körülötted. 

Hirtelen meglátod a szituációban önmagad, és a másik ember esendőségét, vagy éppen nagyságát. Fellebben a fátyol a szemed elől, s rájössz arra, hogy igenis meg tudod oldani ezt a szituációt is, a félelmed csak illúzió volt, s ott van benned a tudás, a bátorság, nincs mitől félned. Most már tudatosan reagálsz, válaszolsz illetve cselekszel. S amint a te reakciód változik, úgy változik maga a szituáció is. Másképp reagáltál, tehát más választ is fogsz kapni. 

Fogadd hálával ezeket a szituációkat, lásd meg a tanítást bennük, s hidd el, mindent meg tudsz oldani, elrendezni Isten segítségével. A félelem nem valós, csak a képzeleted szüleménye. Egyszer régen fontos szerepe volt, megvédett biztos valamitől, de már idejét múlt, nincs rá szükséged. Engedd el mindegyiket s lépj be a tudatosság, a szeretet terébe, ahol nincs már más számodra, csak béke.

Áldás rád! 🙏💖

Végtelen szeretettel: Balogh Andrea

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − 12 =