Fák, bolygók, energiák

Érezted -e már valaha, hogy az erdőn járva megnyugodott a lelked, elsimultak gondolataid hullámai, s hirtelen könnyebbnek találtad minden addigi gondodat? 

Egyszer egy 11 éves fiú fogalmazta meg ezt nekem: Tudod-e, Andrea, hogy amikor otthon vagyok, vagy a suliban, akkor mindig fáradtnak érzem magam. Sokat kell leülnöm, megpihenni, és ideges is leszek hamar. Itt, az erdőben ez pont fordítva van. Soha nem fáradok el, mindig mennék, s olyan nyugodt minden. 💚

A nyugalom, a csend, a növények, s az erdőn élő állatok azok, amik ilyen varázslatossá teszi az erdőn járást, a kirándulásokat. 

A csodálatos zöld szín mellett életerővel, vidámsággal, s még sok minden mással töltenek fel bennünket az erdő fái. Gyógyító erejük mellett még a velük kapcsolatban álló bolygók energiáival is megajándékoznak bennünket. 

Ha az erdőn jársz, válassz ki egy neked tetsző fát, ülj le a tövébe, vagy öleld át. Ha a gyermekeddel kirándulsz,  kérd meg, hogy válasszon ő is magának. Élvezzétek a gyógyító energiákat, s hallgassátok meg, amit súgnak nektek Földanya segítői. Amikor továbbléptek, köszönjétek meg mindazt, amit kaptatok. Egy köszönöm, s egy hálatelt gondolat pont tökéletes lesz számukra.

Biztosan tudod, hogy mind te, mind a gyermeked pont azt a fát fogjátok kiválasztani, aminek az energiájára akkor és ott szükségetek van. Számodra, szülőként, a gyermeked által választott fa jelzés lehet, arra, hogy milyen lelkiállapotban van ő most, mire van szüksége, s talán arra is, hogy hogyan tudsz te neki segíteni. 

 

A teljesség igénye nélkül álljon itt most néhány fának, s a hozzájuk tartozó bolygóknak a gyógyító ereje.

1. Cseresznyefa

Erősíti az önbizalmat, oldja a gátlásokat. Kibontja a lelked, s segít, hogy megtudd élni az érzelmeidet. A Hold energiáit hordozza, ami a benned élő Lélek kiteljesedését segíti. Raphael arkangyal vigyáz erre a különleges fára. 

2. Tölgyfa

Ő erő megtestesítője.  Megszabadít a negatív gondolatoktól, s pozitívvá változtatja azokat. Fokozza a koncentrációs képességet. Rendezi a gondolatokat, segít dönteni, és élesíti az elmét.  Lelkedet erősíti, hiszen a fa átadja a tölgyerdőben sétáló embernek erejét. Javítja a vérkeringést és nagyobb teljesítményre ösztönzi a nyirokrendszert. Hamarabb és nagyobb mértékben tisztul a szervezet, a káros anyagok lebontása felgyorsul. Méregtelenít.

A Mars erőteljes energiáit hozza le a földre, s adja át neked. Önvalód nyílt, egyenes felvállalására, és megnyilvánítására bátorít.  Az égi világból Chamuel arkangyal szeretetét érezhetjük általa. 

3. Bükkfa

Az egyik legerősebb energetizáló hatással rendelkező fa.

A vidámság, a derű és a bizalom kifejezője.  Segít abban, hogy megszabadulj a rosszkedvtől, visszaadja az életkedvedet, ráadásul élénkítő hatással is bír. Erősíti a teherbírásodat, és megszabadít a gyötrő gondolatoktól. Segíti a pozitív gondolatok áramlását. Serkenti a koncentrációt és a szellemi munkát, kiegyensúlyozza az érzelmeket, lendületbe hozza az életerőt. Kitartóvá tesz, és céltudatosságra ösztönöz. Elfogadóvá tesz, megérteni önmagadta, és másokat. 

A Szaturnusz energiáit hozza a Földre, ami a megfelelő időre való ráérzés, és a fény anyagba ültetése. Számomra a rendezettség, az életed rendbe tételének szükségességét, s az ahhoz való ráérzést, és erőt adja. 

4. Nyírfa

A szelídség és a béke megtestesítőjeként nyugalmat, majd derűt, és vidámságot hoz. Elűzi a szorongást, a rosszkedvet. Erősíti az intuíciót, a belső látás képességét. Fejleszti az ösztöneinket, amire bátran támaszkodhatunk. 

A Vénusz energiáit hordozza, az égi erőkhöz kötődik, s azokat segíti lehozni le a Földre. Segíti a kreativitást, és a földi örömök megélését. 

5. Juharfa

Belső nyugtalanság, pánik hatásos ellenszere.

Bolygója a Jupiter, ami a szív, és Isten igazságát, bölcsességét közvetíti számodra. 

6. Kőris

Támogat, hogy jobban megértsük, és elfogadjuk sorsunkat, könnyebben feldolgozzuk a váratlan eseményeket. Erősíti az akaraterőt, s a tudatalattiban lévő dolgokat a felszínre hozza. 

A Nap, mint bolygó energiáit hozza le hozzánk, megmutatva az Isteni Fényt, ami benned ragyog. 

7. Szilfa

Az önértékeléstől a magunkba vetett bizalomig. Akkor segít, ha túl sokat vállalsz, s nem tudsz nemet mondani. Segítségével helyreáll a saját képességedbe vetett hited. Meg tudod húzni a határaidat, s át tudod adni a feladatokat. 

A Merkúr bolygó üzen általa, és segít a benned élő Lélek, s az Isteni Fény igazságának kifejezésében, mindezt gyermeki játékossággal elérve. 

8. Gesztenye

A szelíd gesztenyefa erős szeretet energiát áraszt magából. Nyíltabbá, barátságosabb tesz bennünekt. Elszívja a negatív energiákat, és lelkedet megnyugvással tölti el. begyógyítja a lelki sebeket, erőt ad szakítás után, és segít jobbá tenni a kapcsolatainkat. A vad gesztenyefa biztosítja a célok megvalósításához való erőt. Ha szorongsz, az érzelmeid zűrzavarosak, megtisztítja a lelked, és tisztázni tudod az érzelmeidet. 

 

Ha teheted, menj ki az erdőbe, amikor csak időd engedi. Szeresd az ott élő élőlényeket, s hálából ők is viszont szeretnek téged, s megajándékoznak olyan kincsekkel, amit sehol máshol nem találhatsz meg.

Tanítsd meg minderre a gyermekedet is, hogy már most, gyermekként is megtapasztalhassa Földanya csodáit. S ha majd felnő, így válik belőle egy olyan felnőtt, aki szereti, védi, és tiszteli a körülötte élő életet. 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × négy =