Érzések és gondolatok

 

 

 

 

Mondd csak, drága Lélek, milyen érzés tölt el, ha önmagadra gondolsz? Vagy csak egy pillanatra, egy történésre a napodból, az életedből? 

Amikor önmagadra, vagy egy napodra gondolsz, s átjár a szeretet, az öröm és a hála azért, mert élsz, mert itt lehetsz ezen a csodálatos Földön, akkor jó úton jársz. Ha még nem öntenek el ezek a pozitív érzések, akkor se keseredj el! Az csak azt jelenti, hogy a fókuszodat kicsit korrigálnod kell. 🙂

Hadd meséljek el neked egy trükköt, amit magam kipróbáltam, s meglepődtem az eredményen. Pár napja elhatároztam, hogy naplót írok. Nem sokat, de mindennap leírom mindazt, ami velem történt, s az érzéseket feljegyzem, hiszen miattuk éltem meg a történeseket úgy, ahogy. Ahogy írtam, azt vettem észre, hogy csupa jó dolgok történtek velem, ám én mégis valamiért azt a oldalát láttam önmagamnak, a történéseknek, ami elkeserített, illetve ami hasonlított az eddig ismert érzésekhez : önbizalomhiány, mások hibáztatása a velem történt dolgok miatt, kishitűség és bűntudat, ami után mindig felbukkant, hogyan lehetett volna jobban csinálni. 

Ismerősek ezek neked is? Lehet, hogy te más negatív érzéseket tennél az általam felsoroltak helyébe, de a lényeg, hogy újra és újra megteremted azokat a szituációkat, illetve az érzéseket, amiket nagyon nem szeretsz, s mégis kísérnek téged. Változtasd meg hát a fókuszodat, s írd át a történetedet!! Ha önbizalomhiány vagy bűntudat gyötör valamiért, keresd azt a pontot a történetben, amikor jót, és jól cselekedtél, csak nem erre figyeltél, mert nem érezted fontosnak. Emeld ki ezt, a negatív helyett! Hidd el, hogy értékes vagy, hisz mindig a tőled telhető legjobbat akarod, s teszed minden adott pillanatban. 

Persze az is előfordulhat, hogy éppen valamivel megbántottad a másik embert. Vedd ezt észre, s ha lehetséges, akkor beszélj vele őszintén, majd hallgasd meg őt is figyelmesen. Állj ki önmagad mellett, merd képviselni a saját érzéseidet, de ha úgy érzed, hogy egy egészséges kompromisszum jó megoldás lehet, válasszátok azt a veszekedés helyett. Őszinte kommunikáció, önmagunk szeretete és a másik ember tisztelete az alapja minden jó kapcsolatnak. Ha mégsem sikerül a konfliktust feloldani,  akkor engedd el a szituációt, s ha kell ezt az embert is a történetedből. Add át az angyaloknak mindazt, amit nem áll hatalmadban megváltoztatni. 

Ha édesanya vagy édesapa vagy, akkor lehetséges, hogy a gyermeked küszködik nehéz érzésekkel. Ha nagyobbacska, megkérheted őt, hogy írja le mindazt, ami bántja, s tanítsd meg neki, hogyan váltson szemléletet akkor, amikor önmagában, vagy neked visszaolvassa. Ha kisebb még, akkor legyél te az élő naplója. Ám amikor mesél neked, ne javítsd ki, ne szólj bele a történetbe, mindaddig, amíg be nem fejezte. Utána pedig kérdésekkel segítsd őt, hogy rátaláljon önmaga a saját megoldására. Ne adj kész ötleteket neki, találja ki ő maga, hogyan változtatná meg a nézetét a történtekkel kapcsolatban. Így segíted őt, hogy később, mikor majd nélküled éli az életét, már készségszinten menjen ez a fókuszváltás. 

Próbáld ki az itt leírtakat, s teremts egy boldogabb életet önmagad számára. S ha te másképpen látod majd önmagadat, az életedet, körülötted mindenki érzékelni fogja ezt. A gyermekeid lesznek az elsők, akiknél  úgyszintén tapasztalni fogod a változást. Így legyen, s így is lesz! 

Végtelen szeretettel: 

Balogh Andrea

Kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/544724517446565110/

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × kettő =