Elismerés

 

 

Drága Lélek!

A rohanó mindennapjaidban, a feladatok tengerében, kérlek, állj meg egy pillanatra! S amikor a szíved zakatolása elcsitul, lásd magad úgy, ahogy a jó Isten lát téged. Tekints olyan, feltétel nélküli szeretettel önmagadra, ahogy ő tekint rád. Ő a legjobb szülő, a legjobb barát, a legjobb társ, aki úgy ismer téged, ahogy senki más. Látja mindazt a munkát, az igyekvést, a kitartást, amit teszel nap mint nap. Fogadd be a szeretetét, s fogadd el az elismerését mindazért, ami te vagy, s amit teszel önmagadért, a családodért, s a világért. 

Emberként megtanultál vágyakozni a külső világ, a szeretteid, munkatársaid, embertársaid elismerésére, a megerősítésre, hogy jó ember vagy, jót cselekszel, s jó irányba kormányzod az életed, s a családod életének a hajóját. S ha ezt valamiért nem kapod meg, akkor szomorú, dühös, frusztrált leszel, esetleg félsz, hogy elveszíted a többiek szeretetét. S talán megkérdőjelezed mindazt, amit csinálsz, s felteszed a kérdést: Hogyan lehetne még jobban?
 
Pedig nagyon fontos, hogy tudd, értékes, egyedi, és különleges vagy! A világ szegényebb lenne nélküled, s sokkal gazdagabb veled!
 
Bízz a belső hangodban, hiszen ezen keresztül Isten szól hozzád, s vezet téged. S ha Isten útján jársz, megtetted, amit kért tőled, akkor add meg te is önmagadnak azt elismerést, amire olyan nagyon vágysz. Nézz bele a tükörbe, s lásd azt az embert, aki teszi a dolgát, gyermeket nevel, dolgozik, korán kel, s talán későn fekszik, s mindeközben vállalja azt is, hogy szembenézzen a saját hibáival, félelmeivel, s megváltoztassa azokat.
 
Lásd meg a csodát először önmagadban, s utána észreveszed majd a másik emberben is. S ha már észrevetted, mondd is ki neki. Hiszen ő egy veled, hasonló hozzád, s az ő szívét is megmelegítik majd a szavaid. Ismerd el, amikor jót cselekszik, amikor igyekszik, amikor szorgalmasan végzi a dolgát, de szeresd akkor is, ha nem teszi ezt. Így változik veled együtt a családod, s együtt hozzátok életre azt a teret, ahol már csak a béke, a szeretet uralkodik.
 
Így legyen, így van! 🙏💖
 
Balogh Andrea

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 + hat =