Elfogadás

 

 

Elfogadlak olyannak, amilyen vagy. Elfogadom a hibáidat, az elképzeléseidet, s örömmel üdvözlöm a jó tulajdonságaidat.

Meglátom benned Isten szeretett gyermekét, aki erre a földre született, s elindult élete ösvényén, hogy az úton haladva jobb emberré válhasson.

Elfogadom a döntéseidet, még akkor is, ha nem értek velük egyet. Tudom, hogy ez a te utad, a döntéseidnek számodra fontos jelentősége van, vagy olyan tanulási lehetőséget rejt számodra, amit meg akarsz tapasztalni, tanulni. 

Elfogadom a véleményedet, a szavaidat, ami a bensődből, a lelkedből fakad. Nem mindig tudok azonosulni vele, de mivel számodra fontosak, elfogadom őket. 

Nem mindig leszünk azonos véleményen, de azt hiszem, ez nem is fontos. A lényeges az egymás felé érzett szeretet és tisztelet, ami nélkül nem lehetséges az együttlét. Az elfogadás, a szeretet és a tisztelet egymás iránt átsegít majd bennünket a vitákon, nézeteltéréseken, s segítségükkel meg tudjuk találni azokat a lehetőségeket, kompromisszumokat, hogy mindkettőnknek elfogadható legyen a megoldás. 

Az Új Kor családjában elfogadjuk egymást, úgy, ahogy éppen akkor vagyunk. Megértjük a másik nézőpontját, vagy legalábbis megpróbáljuk az ő szemével is nézni a dolgokat. Ez nem mindig sikerül, hiszen emberek vagyunk, de az egymás iránt érzett szeretet ezen is átsegít bennünket. Elfogadlak Téged, mert Szeretlek!

S ugyanúgy elfogadjuk önmagunkat, a botlásainkat, a próbálkozásainkat, amik nem mindig vezetnek eredményre, a jó és rossz tulajdonságainkat egyaránt. Elfogadjuk, hogy éppen ott vagyunk most, ahol lennünk kell, éppen olyan dolgok történnek velünk, amikre most van szükségünk, hogy változzunk, vagy megtapasztaljuk őket. Az elfogadással megnyitjuk az utat az Isteni Gondviselésnek, teret adva az égieknek, hogy egyengessék életünket. Elengedjük a mindenáron irányítást, s megengedjük a sorsnak, hogy támogasson bennünket. Néha olyan utakra visznek majd az égiek, amikre nem is számítunk, s olyan dolgokra tanítanak majd meg bennünket, amiket álmunkban sem gondoltunk. Így tudjuk majd a sorsunkat beteljesíteni, s teljes mértékben megélni, s az elfogadással egy Új Életet felépíteni. 

Írta: Balogh Andrea

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × kettő =