Életszínek – személyiségek

 

A színek meghatározzák, színesítik az életünket. Fényből, színből áll minden körülöttünk, s mi magunk is fényt, energiát, sőt, lehet mondani, színeket bocsájtunk ki magunkból.

Ösztönösen vonzódunk egy egy színhez, valószínűleg azért, mert már eleve megvan bennünk. Ami ott van a mélyünkben, kitörni igyekszik, megmutatkozni a valóságban, fényre kerülni. 

Az a szín, amihez kifejezetten vonzódunk, s választjuk ruhában, berendezési tárgyakban, megmutatja a saját életszínünket. Vannak életszakaszok, amikor más és más szín segít bennünket, de alapvetően mindig egy szín, ami elkíséri életünket. 

Érdekes feltételezés, hogy ezek a színek megmutatják rejtett tulajdonságainkat, életfeladatunkat, életcélunkat. Ezek a színek azok, amik megtalálhatóak az auránkban is. 

Következzen itt egy kis felsorolás, a főszínekkel, a teljesség igénye nélkül. Lehet ez szórakoztató, de lehet elmélyülésre hívogató, mindenki döntse el maga. Intuitívan érezd meg, hogy melyik az a leírás, amelyik legjobban passzol rád. Előfordulhat, hogy két színt is magadénak érzel, ez is teljesen rendben van. Ekkor az egyiket erősebben éled, mint a másikat, de a másik is jelen van az életedben.

Számomra a leírás közben az tűnt fel, hogy ezek a színek egyezést mutatnak a csakrák színeivel. A három alsó csakra az alsóbb Énünkhöz, a három felső csakra a magasabb Énünkhöz kapcsolható, így az első három szín a három alsó csakrát erősíti, s az utolsó három szín pedig a három felső csakrát.  Így a leírás arra is rámutathat, hogy melyik az a terület az életedben, amit nagyon fontos figyelembe venni, kielégíteni,mert csak vele együtt lesz teljes az életed. 

Ha tovább is akarsz kutakodni, akkor keresd meg, hogy a választott színed melyik arkangyalhoz tartozik, s mi az ő feladata az angyalseregben. Lehetséges, hogy neked is hasonló, csak itt a földön. 🙂

Vörös személyiség

Érzékiségével, fizikai testével fejezi ki magát. Az ” itt és a most” – ban él, bátorsággal, erővel és önbizalommal: csak abban hisz, amit megfoghat, hallhat, megszagolhat vagy láthat. Szereti az élet fizikai aspektusait. Szellemi körökben a tevékenységeket szereti, templomokat épít, rendezvényeket szervez, szeret sokad magával táncolni, énekelni. Mindig előnyben részesíti a testi kihívásokat az érzelmivel, vagy a szellemivel szemben. Tettrekészen cselekszik, segít másoknak az ötleteik megvalósításában. Szeret harcolni, azonban meg kell tanulnia a sportban levezetni haragját. Fejlett túlélési ösztöne, rengeteg energiája van és igen kitartó. Optimista, bizalomra méltó, életvidám, lehet azonban nagyon mérges, frusztrált, robbanékony, szűklátókörű, s önfejű is. 

Narancssárga személyiség

A szenzációt keresi, az izgalmakat, a kockázatot és a testi veszélyt. Elmegy a végsőkig, csakhogy érezze, él: élet és halálközeli tapasztalatok, de lehetőleg magas adneralin szinttel. Realista és nem kedveli a spirituális elképzeléseket. Jól tud felmérni embereket és helyzeteket, szellemileg fel tud készülni rájuk. Általában éli az álmait, megvan a bátorsága, önbizalma és ki tud menteni másokat veszélyes helyzetekből. Lehet azonban nagyon egoista és egocentrikus is, együttérzés és gondoskodás nélkül. Nem szereti az erősen érzelmi, kedves jellemvonásokat, tud hideg és megközelíthetetlen lenni. Életét a kalandok töltik ki, nem szereti, ha korlátozzák. 

Sárga személyiség

Gyerekes személyiség, humorral és játékos jellemvonásokkal. Szeret nevetni, örömtelinek látja az életet és nem túl komolynak, egészen lazán, szórakozásképpen tekint rá. Könnyedséget, és spontaneitást hoz. Szeret tetszeni és szereti, ha észreveszik: mindenki barátja. Egyszerre érzékeny, könnyen sebezhető és könnyen zavarba jön. Mozgákony, sok mozgásra, játékra van szüksége, különben fennáll a veszélye, hogy mániákussá válik valamiben. Kreatív, van művészi tehetsége. Az állatok szeretik a ” sárga” embereket. Érzi, ha valakinek gondjai vannak, de nem szereti, ha belevonják, intuitív érintése gyógyító hatású. Lázadó, nincs önfegyelme, irtózik a felelősségtől.

Zöld személyiség

Nagyon intelligens, erőteljes és világos, szervezett, hatékony, gondolkodása gyors. szereti az ötleteket és a koncepciókat, de nem kedveli a részleteket. Szereti a kihívást és a kockázatot, erős akaratú és szeret vitatkozni. Mindent az ellenőrzése alatt kell, hogy tartson, különben frusztálttá, feszültté válik, vagy aggódik. Szeretne mindent megérteni, és megtapasztalni, szereti a szellemi kihívásokat. Mindent tudni akar, gyorsan tanul és gyűjti a diplomákat. Becsvágyó és munkamániás.

Kék személyiség

Szerető, tápláló és gondoskodó. Szívéből él és az érzelmeiben. Anyai energiái vannak, gondoskodik másokról, tanácsadó, aki támaszt nyújt. Természetes neki a tanári, vagy gondozói munka. Barátaiért bármit odaadna, hajlamos azonban arra, hogy túlságosan aggódjon másokért, és ezzel önmagát  betegítse meg. Érzékeny, gondoskodó, és jó vendéglátó. Érzelmi ember, aki könnyen elsírja magát, képes feltétel nélkül szeretni és erős az intuíciója. Elfogad és megbocsájt, a jót látja meg az emberekben. Sokszor ” túl kedvesnek” bélyegzik, meg kell tanulnia nemet mondani. Könnyen rá tud hangolódni helyzetekre, és emberekre, belül tudja, hogy mi történik,s nagyon spirituális. Követi hitét, s nagyon meggyőző tud lenni. Szeretné, ha szeretnék, ismeri azonban az önértékelési problémákat és a bűntudatot, éppúgy, mint az áldozat szerepét, az önsajnálatot és a mártíromságot. Előfordulhat, hogy depresszióssá válik, ezért meg kell tanulni szeretnie önmagát. Szereti a kapcsolatokat és romantikus.

Az indigó személyiség

Nagyon spirituális, belső érzése van az élet igazságáról. Ismeri az ősmisztikus tanításokat, naygon érzékeny és tudja, hogy mi mindannyian szellemi lények vagyunk. A tárgyi valóság és anyag számára illúzó, az élet isteni energia, minden tudatból és energiából áll. Tudatos, világos, kreatív és független, magasabb elvek szerint él. Szomjazik a tudásra és a tanulásra, azért keresi a tudást, hogy ellenőrizze belső bölcsességét. Azt teszi, amit fontosnak tart. Nem hat nála a szociális nyomás, vagy zsarolás. Nem ismeri a bűnösségről vagy büntetésről szóló elméleteket, őszinte, romlatlan, és nem hagyja, hogy normák közé szorítsák. Nehéz manipulálni, szenvedélyes és nyílt, nagyon megértő az emberi dolgokkal. Nem sokat beszél, szeret visszahúzódni, nagy tapasztalatnak tekinti az életet. előfordulhat, hogy félénk, és dekoncentrált, hogy elveszettnek érzi magát és elszigetelődik. Néha idegennek érzi magát a világban, gyakran összezavarják a földi dolgok és nehéz megértenie azokat. Bíznia kell belső hangjában és követnie azt.

Ibolyakék személyiség

Dinamikus, karizizmatikus, vezetőként születik erre a bolygóra, hogy megmentse azt. Életfeladatát most kell aktiválnia és élnie. Érzelmileg  igen mély, s tele van az egész világ iránt érzett együttérzéssel. Szereti a zenét, s gyógyítja vele magát. Látnoki képességei vannak. Szeret utazni, szereti az idegen kultúrákat és sok szabadságra van szüksége. Képes „látni” a  jövőbelit ( pl egy képet, mielőtt elkészülne) biztos benne, hogy a Föld nem pusztul el; üzenete van az emberiség számára. Magasabb perspektívákat lát át, de sokszor félreértelmezik és idealista álmodozónak tartják. A középpontban szeretne állni és előfordulhat, hogy nárcisztikussá, arrogánssá, pompázóvá válik. Vannak diktatórikus késztetései, és meg kell tanulnia, hogy mindannyian az egész része vagyunk. Sok dolgot tud egyidejűleg csinálni, vagy előfordul, hogy úgy tűnik, mintha szellemileg lebénult volna. A kiegyensúlyozottsághoz meditációra van szüksége. Azt gondolja, hogy mindennek könnyedén kell menni, és hisz az egyetemes segítségben.  

Forrás: Carolina Hehenkamp: Az indigó jelenség

 

 

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × négy =