Elengedés

 

A mai nap egy új nap. A mai nap megváltoztathatok mindent, vagy folytathatom az életemet úgy, mint eddig.

Én itt, ebben a pillanatban a változást, s a boldog, kiteljesedett életet, s igaz önvalómat választom. Számot vetek az életemmel, szembenézek a hibáimmal, a tévedéseimmel, az életem történéseivel. Tudom, hogy bármi is történt velem, én vagyok a felelős érte. Magam hívtam életre az eseményeket, s jelentős szerepet játszottam benne. Soha nem voltam áldozat, hanem aktív résztvevő.

Az új élet felé vezető úton kinyitom az elengedés kapuját, s mindazt, ami már nem segít engem, elengedem.

Elengedem az irányítást, a görcsös akarást, s beengedem a hitet, s a másik ember elfogadását, s  elismerem a jogát az önálló, szabad élethez, szabad döntéshozatalhoz.

Elengedem mások hibáztatását az életemben rosszul alakult eseményekért, s felelősséget vállalok a döntéseimért, s az életemért. 

Elengedem a szerepeket, amikkel másoknak akartam megfelelni, s boldogan vállalom önmagamat.

Elengedek mindenkit az életemből, aki menni akar, akinek nincs maradása mellettem, vagy aki mellett én érzem boldogtalannak magam. Elfogadom, hogy  mindenkinek joga van a saját útját járni, tapasztalatokat szerezni, önmagát a távolságban felfedezni. 

Elengedem az egomat, aki mindig csak saját magára gondolt, s eszerint cselekedett. Boldogan üdvözlöm lelkemnek azt a részét, akinek a MI fontosabbá válik, mint az ÉN. 

Mindazt, amit elengedek, már soha nem akarom vissza az életembe, s tudatosan teszek érte, hogy ne térhessenek vissza. Szakítok a hibáimmal, felelősséget vállalok a tetteimért, s a szavaimért. Bocsánatot kérek, ha bánatot okoztam, s elfogadom a másik döntését. Megértem azt is, ha én nem kapok bocsánatkérést, hiszen tudom, hogy a másik még nem ért el oda, hogy ezt szívből megtegye. 

Tudom, hogy a múltamat meggyógyítani csak önmagam s a másik ember elfogadása révén, s a jövőmet építeni az elengedés kegyelmével lehetséges. 

Itt és most a változás mellett döntök. Köszönetet mondok mindenkinek, aki szembeállított a hibáimmal, vagy rámutatott, hogy rossz úton járok. Hálát adok az égieknek, hogy van lehetőségem elengedni ezeket a dolgokat, tulajdonságokat, kapcsolatokat, kijavítani a hibákat, s megváltozva egy boldogabb életet élni. 

Az Új Kor családjában mindannyian megjárjuk a szembesülés, az elengedés, s az igaz önvalónkra találás útját. Mindenki más feladatokkal találkozik ezen az úton, hiszen más hibáink, s más erényeink is vannak. De ha sikerül, akkor egy sokkal boldogabb, békésebb életet élhetünk együtt, ahol egymást segítve, támogatva, mindannyian kiteljesedhetünk, s a szeretetben megnyugvást találhatunk. 

Írta: Balogh Andrea

Hozzászólás

2 hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc + 13 =