Egységben önmagaddal

 

 

Csodálatos energiák érkeznek hozzánk. Csodálatos, mégis felkavaró, letisztító, szembesítő, majd integráló energiák. Úgy látszik, mintha minden a párkapcsolatról, a nő és a férfi viszonyáról szólna most. S így is van, ám talán nem pont úgy, ahogy elképzeled.

Minden ember leghőbb vágya, hogy boldog párkapcsolatban éljen. Ha most éppen nincs párod, akkor talán boldogan olvasol az érkező energiákról, s elképzeled, hogy pont most majd megérkezik a nagy ” Ő”, vagy megérzed, hogy ki is az a környezetedben, akit eddig félreismertél, s méltó társad lehet a későbbiekben. Ha van már párod, s valamiért nem a legboldogabb a kapcsolatotok, akkor lehet, hogy az érkező energiáktól várod, hogy majd a párod ráébred valamire, megváltozik, csoda történik, minden  kisimul, s boldogan éltek majd tovább.

Ám ahhoz, hogy ez bekövetkezzen, még neked is van egy kis dolgod. 🙂 S pont ebben segítenek az érkező energiák. Segítenek egységbe kerülni önmagaddal, támogatást nyújtanak ahhoz, hogy egyesíthesd a női és a férfi részedet. 

Minden ember születése óta rendelkezik női és férfi energiával, energia minőséggel. A forrás, ahonnan érkeztél, s ahonnan energiáidat merítheted, s azokat feltöltheted, szintén kétnemű, férfi és női energiából áll. Felnövekvésed alatt lehetőséged adódik, adódott, hogy megtanuljad, elsajátítsad először a saját nemed energiáit, s majd utána szükség van arra is, hogy a másik nem energiaminőségeit is integrálni tudjad magadban. A boldog, kiteljesedett élethez mindkettőre szükség van. Ha ezt nem sikerül megtenned, akkor túlzottan kötődni fogsz az ellenkező nem valamelyik tagjához,  mert szükséged van az ellenkező nemű energiára.

Minden gyermekkorodban kezdődött, s azóta is folytatódik. Most eljött az idő, hogy ráláss az eddig működtetett folyamataidra, s megváltoztasd mindazt, ami már nem szolgál téged, s a boldogságodat.

Nézzük egy ideális családot, s azt is, hogy a férfi s női oldalak integrációjának hogyan kellene igazából működnie. Segítséget kaphatsz ebben a leírásban a saját gyermeked nevelésében, s saját életed rendbetételében is.

James Redfield, a Mennyei prófécia című könyvében leírta, hogy a gyermekek energiát kapnak a körülöttük élő felnőttektől. Ez kell a növekedésükhöz, s az identitásuk kialakításához. Az azonos nemű szülőktől származó energia integrálása, a vele való azonosulás viszonylag könnyű, a másik szülőtől származó energia befogadása a nemek közötti különbségek miatt már nehezebb.

Nézzünk egy kislányt. A kislány, amikor először próbálja integrálni önmaga férfi oldalát, csak annyit tud, hogy nagyon vonzódik az apjához, szeretne állandóan az apja közelében lenni. A könyv elmagyarázza, hogy a kislány valójában férfi energiára vágyik, kiegészítve az ő nőies oldalát. A férfi energiától érzi magát teljesnek. Mivel érzi, hogy ez az övé kellene, hogy legyen, az apjával próbál úgy rendelkezni, mintha önmaga része volna. Mágikus, tökéletes figurának tartja, aki az ő minden szeszélyét kielégíti. Ha ezt nem ismerik fel a szülők, ott hatalmi konfliktus jön létre a kislány és az édesapja között. Létrejönnek a drámák: a kislány megtanul pózolni, manipulálni az apját, hogy megkapja tőle az energiát, amire szüksége van. Az ideális családban az apa nem vetélytárs. Megőrzi az őszinteséget, és elegendő energiával rendelkezik ahhoz, hogy feltétel nélkül ellássa a gyermeket, bár minden kívánságát nem képes, s nem is akarja teljesíteni. Az apa ekkor nyílt, és közlékeny. Feltárja, hogy ő kicsoda, s mit miért tesz. Így a gyermek megkapja először az apai szeretet energiát, integrálhatja az apja sajátos stílusát, képességeit. Elfogadja az apját olyannak, amilyen, s egy idő múlva, amikor megérik rá, megtanulja az energiáit a világmindenségben szabadon áramló energiából szerezni.

Nagyon sok családban a szülők még mindig versengenek az energiáért a gyermekeikkel, és egymással. Nem tanulták meg a forrásból feltölteni magukat, s emiatt egyikőjüknek sem sikerült rendeznie a saját ellenkező nemű oldalát. Sok ember megreked azon a fejlődési fokon, amikor az ellenkező nemű energiát önmagán kívül keresi, egy másik férfiban, vagy nőben. Olyanok , mint egy C betű, akinek hiányzik a másik fele. Nagyon vágynak az ellenkező nemre, a kör másik felére, hogy lépjen az életünkbe, s egészítse ki a másik felet. A valóságban pedig egy másik olyan emberrel kapcsolódnak össze, aki ugyancsak önmagán kívül keresi  a másik felét. Két ember kell egy teljes személy létrehozásához, az egyik a férfi, a másik a női energiát hozza a kapcsolatba. Ám mindketten irányítani, uralni akarják ezt a maguk alkotta személyt, s így újra hatalmi harcba bonyolódnak. 

Itt, s a gyermekek nevelésében is két fontos dolgot tehetsz.

Elsőként is tanuld meg a Forrásból meríteni az energiát, ne a másik emberből. Lásd meg mindenhol a szépet, adj magadnak énidőt, figyelj arra, hogy az energiatartalékaid mindig fel legyenek töltve. Rakj magadra védelmet, ha emberek közé mész, s mindig ellenőrizd, hogy érzed magad. S ha fáradtnak, elmerültnek érzed magad, tegyél meg mindent, hogy újra energikus legyél.

Másodszor rendezd a soraidat, azaz egyesítsd a női és a férfi énedet. Gyógyítsd meg azt a részedet, amelyik gyógyításra szorul. Szeresd önmagadat az összes erényeddel, s hibáddal együtt. Engedd előre az intuíciódat, s a logikus éneddel tedd meg a lépéseket, amire a belső hangod motivál téged. Mondd ki a véleményedet, ismerd meg, fedd fel önmagadat először önmagad, majd mások előtt, nyugodtan mondd el, mit miért teszel. Ha kell, akkor szakítsd meg emiatt egy fennálló, kölcsönös függőségen alapuló kapcsolatot. Ez lehet, hogy fájdalmas lehet, de jobb, ha megtörténik. Találd meg önmagadon belül azt a partnert, akire olyan nagyon vágysz. Éld át azt az eufóriát önmagaddal is, amit eddig csak egy másik személlyel éltél át. S ki tudja, egyszer majd felbukkan az a partner is, akivel már nincs kölcsönös függés, s mindegyikőtök megélheti a szabadságot, s az együvé tartozás érzését is egyszerre. 

Amikor te ilyenné válsz, az már példamutatással tanítás a gyermeked részére. Légy tudatos, amikor a kicsi gyermekeidnek a nemek energiáját tanítod, őszinteséggel, önmagad felvállalásával. S amikor már megérti, illetve, amikor már sikerült integrálnia  magában mindkét energiát, akkor tanítsd meg neki, hogy az életéhez szükséges energiát már nem tőled, vagy a másik szülőjétől várja, követelje, hanem Istentől, a Forrásból, az univerzumból, ahol korlátlan energia van mindenki számára. Ekkor szépen húzódj hátra, s ne engedj a követelésének, ha megint hozzád akar fordulni energiáért. 

Hatalmas lehetőség, s ugyanekkora felelősség is van a kezedben ahhoz, hogy mind a saját, mind a családod életét jobbá, boldogabbá tedd. Használd a leírtakat ahhoz, hogy tudatosan felismerd az eddig működtetett dolgokat, s ha nem tetszik, változtasd meg. Az égiek mögötted állnak, a bolygók energiái téged segítenek, de meglépned neked kell. 

Legyen nagyon boldog a kapcsolatod először önmagaddal, s aztán érkezzen el az életedbe az igaz szerelem. Tiszta szívemből ezt kívánom!

 

Áldással és szeretettel: Balogh Andrea

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő + 15 =