Egy gyermek üzenete

 

 

 

 1. Szeress engem feltétel nélkül!
 2. Legyen mindennap rám időd, ha lehetséges, minél több, de ha nem lehetséges, akkor legalább egy óra naponta ( na jó, fél óra, de akkor csak rám figyelj! 🙂 )
 3. Vedd észre, ha valami nem stimmel velem, ha rossz a kedvem, DE
 4. Várd meg, amíg én megyek oda hozzád, s el akarom mesélni
 5. Akkor viszont figyelj rám nagyon kérlek, hogy azt is elmesélhessem, amit igazából nem merek elmondani
 6. Legyenek világos, érthető szabályok a családban, amit mindenki tartson be!
 7. Vegyetek be engem is a szabályok felállításában! Könnyebb lesz betartani őket, ha én is ott lehetek a létrejöttükben. 
 8. Az életemért engedd, hogy én vállaljam a felelősséget! Taníts meg erre úgy, hogy hagysz hibázni, mert legfőképpen ebből fogok tanulni! Ne végezz el semmit helyettem, amit meg tudok én is csinálni!
 9. Ha tanácsot kérek, mondd el a véleményedet, de fogadd el azt is, ha mégis másképp döntök.
 10. Engedd, hogy legyen beleszólásom a napirendembe, abba, hogy mit és hogyan tanulok, mikor, mit csinálok, és kivel!
 11. Nyugodtan szabj időkorlátot a televíziónézésnek, tablettezésnek, számítógépezésnek, mobilozásnak ( röviden a kockulásnak 🙂 ) mert ha sokáig ülök előttük, utána kezelhetetlen, kibírhatatlan leszek.
 12. Mutasd meg, hogy hogyan tudom ezeket az eszközöket a tanulásra, információszerzésre, azaz a jóra használni!
 13. Kérlek, oldd meg az életed problémáit, győzd le a félelmeidet, s vedd kezedbe az életedet! Ha nem oldod meg Te a gondokat, akkor segíteni fogok Neked, szeretetenergiával, odafigyeléssel, vagy tanáccsal, ami nagyon megterhelő lesz számomra. S ha nem oldod meg őket addig, amíg fel nem növök, akkor nekem kell megoldani majd felnőttként.
 14. Soha ne hazudj nekem!! Úgyis érzem, látom a mozdulatodból, a lélegzetvételedből, ha nem mondasz igazat nekem. S akkor megtanítod nekem, hogy hazudni elfogadott dolog. 
 15. Legyél vidám, vagány, belevaló! Csinálj mindennap valamit, ami boldoggá tesz Téged! Így öröm lesz melletted élni, s én is megtanulom, hogy ez milyen fontos.
 16. Beszélj, figyelj rám úgy, mintha a legjobb barátod, barátnőd, vagy a munkatársad lennék, s ne úgy, mintha csak egy lábatlankodó gyerek!
 17. Taníts meg a tiszteletteljes, szerető, kedves szavak használatára úgy, hogy így beszélsz velem!
 18. Ha hibázom, legyen következménye, hogy megtanuljam a helyes utat. De mindig érezzem, hogy most a rossz cselekedetemért kapom a büntetést, s nem azért, mert én magam rossz vagyok. 
 19. Ha túl fárasztó vagyok, nyugodtan lépj el tőlem. Akkor adj csak teljes figyelmet nekem, ha kedves és aranyos vagyok, vagy ha meg akarok beszélni veled valamit.
 20. Szeresd önmagadat!!! Taníts meg engem is önmagam egészséges szeretetére, hogy kifejlődhessen az önbizalmam!
 21. Mutass példát, taníts az empátiára, mások elfogadására, a földbolygó és a természet szeretetére!

Köszönöm, hogy elolvastad, s örülni fogok neki, ha bármit is megvalósítasz a leírtakból! Nagyon szeretlek édesanyám, édesapám! <3

A gyermekek üzeneteit lejegyzetelte: Balogh Andrea 

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt − hat =