Ego

 

Én vagyok – mondja az Ego.

Vagyok, aki vagyok – mondja az Isteni benned, lelked gyönyörű hangja, amely megszólal a szívedben. 

Amikor az egod szól hozzád, akkor te vagy minden történés középpontjában. Rólad szól minden az életedben, azért, hogy neked jó legyen. Manipulálsz, veszekszel, megsértődsz, sokszor mindezt félelemből, hogy nem vagy elég fontos önmagad, s az emberek számára. 

Magad akarsz irányítani mindent, egy cseppnyi lehetőséget sem adva, hogy a körülötted élő emberek maguk hozzák meg a döntéseiket, vagy az égiek egy boldogabb, csodálatosabb útra tereljenek téged. Félsz mind attól, ami számodra ellenőrizhetetlen, ismeretlen, s így nem is akarod beengedni, megengedni azt. 

Amikor az isteni részed  vezet téged, akkor megkeresed a Szeretetet minden történésben, szóban és cselekedetben. Tudod, hogy minden ember értékes, különleges és egyedi. Ezt nem kell megerősítened önmagad számára a külvilág történéseiből, s szeretettel, megértéssel fordulsz embertársaidat felé is. Az eseményekben nem veszel mindent magadra, elfogadod, hogy nem te vagy a főszereplő, hiszen tudod, minden azért van, hogy mindannyian megismerhessük önmagunkat, jobb irányban változzunk, s megtapasztaljuk azt, amikor csak a szeretet áramlik közöttünk.  

Ilyenkor a hit vezérel téged, s engeded, hogy az égiek megvilágítsanak neked egy sokkal fényesebb utat, mint amit eddig elképzelni sem tudtál. Már nem ragaszkodsz, csak áramolsz. A kapcsolataid kiegyensúlyozottabbá, szeretettelibbé válnak, illetve megtalálnak téged mind azok az emberek, lehetőségek, amik által gyökeresen megváltozik az életed. 

Az Új Kor családjában már legyőztük az egot, illetve  a szeretet szolgálatába állítottuk. Elfogadjuk, megértjük egymást, s már nem engedjük, hogy az egonk bármikor is közénk álljon. Az én helyett a mi lett a fontosabb. 

Minden esetben tudatosan megvizsgáljuk, melyik döntésünk szolgálja a nagyobb jót mindannyiunk számára, s azt választjuk. Így döntéseinket nem önös érdekek, hanem a szívünk irányítja, amiben feltétel nélkül megbízunk. Az életünk kiteljesedik, boldogabbá válik, s a családunkban felragyog a szeretet. 

Balogh Andrea

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét + 15 =