Édesapák napja

 

 

 Nézem a férfit. Érzem, tudom, hogy egyik pillanatban újra fiatal, szabad, független szeretne újra lenni, olyan mint húsz, harminc éves korában volt. Amikor még csak önmagáért kellett felelősséget vállalnia, önmagát kellett csak eltartania, s a saját örömére, boldogságára, s gondjaira figyelnie.

Aztán ránéz a gyermekeire, s tovatűnik ez a kósza gondolat. Örül a mának, az elmúlt éveknek, annak, hogy van családja, akiket szeret, s akik őt is szeretik. A szíve boldog, hiszen itt vannak körülötte, akár fizikailag, akár csak a gondolatában a gyermekek, akiket a saját életénél is jobban szeret, akiknek mindent megadna, ami az erejéből, a szívéből fakad. Hálát ad az Úrnak, hogy édesapa lehet.

Adjunk hálát mi is, édesanyák, nők, gyerekek, férfiak, hogy van, volt egy olyan férfi, aki vállalta azt, hogy akár nekünk, akár a gyermekeinknek az édesapja legyen.

Amikor a saját édesapádra gondolsz, drága Lélek, lásd meg benne azt, aki szeretett téged, aki igent mondott arra, hogy te megszüless. Ezt tudatosan, vagy tudattalanul tette igazából mindegy. Lehetett bármilyen, csak azt tudta adni neked, amilyen ő maga volt, s azt tanította neked, amit ő is a saját tapasztalatai során megtanult az életében.

Ha szerencséd van, akkor hatalmas szeretetet kaptál, biztonságot, védelmet. Megismerted általa azt a igazi férfi erőt, amire olyan nagyon nagy szükséged volt, van, lesz. Példát mutatott neked a cselekedeteivel, szavaival, az egész lényével.

Ha rossz érzés az édesapádra gondolni, mert nehéz volt mellette az élet, vagy egyáltalán nem is volt jelen az életedben, akkor megtanított téged erősnek lenni, egyedül boldogulni az életben. Talán megtanultad, hogy te magad milyen édesapa akarsz lenni, vagy milyen férfit válassz gyermeked apjának.

Amikor a gyermekeid apjára nézel, lásd meg benne azt, amiért pont őt választottad erre a nagyon fontos szerepre. Örülj, ha a gyermeked kapcsolata nagyon jó az édesapjával, s tegyél meg mindent, hogy az legyen. Tanítsd meg a gyermekedet tisztelni, szeretni, elfogadni az édesapját. S te is tiszteld s fogadd el őt, minden megnyilvánulásoddal.

Van úgy, hogy teljesen eltérő nézeteket vallotok a pároddal, vagy a volt pároddal a gyermeknevelés kapcsán. Tegyetek meg mindent azért, hogy ez közeledjen. Az a legjobb a gyermekednek, hogyha azonos nézőpontból szemlélitek az ő viselkedését, s azonos szabályokat követtek a gyermeknevelésben. Ez ad számára biztonságot, s nem arra tanítja őt, hogy hogyan lehet az embereket a saját kedve szerint kihasználni.

Néha, drága Édesanya, lépj hátrébb, s engedd hogy gyermeked édesapja oldja meg azokat a dolgokat, amihez már nincs erőd, energiád, vagy már sokszor próbálkoztál, s nem sikerült. Ezt akár mindennap is megteheted. Neveljétek együtt, közösen a gyermekeiteket.

A férfiak más szemszögből szemlélik a dolgokat, s így a megoldásaik, a tanításaik is mások. A határozott férfierőre, a játékos, kicsit lazább hozzáállásra éppúgy szüksége gyermekednek, mint a te női, befogadó, lágy, megengedő energiádra. Ketten együtt vagytok egyek, kiegészítve, segítve egymást.

Ha pedig egyedül neveled a gyermekedet, gondolj akkor is szeretettel, ha kell, akkor megbocsátással az édesapjára. Ekkor azt vállaltad, hogy magad gondoskodsz róla, mert valamiért ezt akartad te is, a gyermeked, s talán az édesapja is megtapasztalni, s általa tanulni. Ilyenkor a két, női és a férfi energiát egyszerre kell működtetned.

Szóljon ez a nap az édesapákról, akik mindent megtesznek, hogy a családjuk, a gyermekeik boldogok legyenek. Akik emelik, segítik, támogatják az édesanyákat, önbizalomra, szeretetre, hitre tanítják a gyermekeiket, s mindenkori védelmet nyújtanak a családjuknak. Hulljon áldás rájuk, vigyázzon rájuk a jó Isten még nagyon sokáig.

S azok a férfiak, akik valami miatt nem értették még meg, hogy mennyire fontos szerepük van a gyermekeik életében, kapjanak égi vezetést, útmutatást, ráébredéseket, hogy a Szeretet útjára lépjenek.

A gyermekeknek, s mindannyiunknak nagyon nagy szükségünk van olyan édesapákra, akiket a feltétel nélküli szeretet, s az igaz férfi erő vezérel mind a gondolataikban, mind a cselekedeteikben.

Áldás rájuk, áldás az édesapákra! 🙏💖

Végtelen szeretettel: Balogh Andrea 

 

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz − 3 =