Édesanyának lenni

 

Édesanyának lenni határtalan boldogság, áradó öröm, az egész világot magadhoz ölelő, semmihez sem hasonlítható csodálatos érzés. 

Ugyanakkor aggodalom, félelem, fáradtság, a gyermeket mindentől megóvni vágyó, s érte mindent feláldozni képes határtalan erő. Ez az erő visz tovább azokon a napokon, amikor nem látod a kiutat, csak a szíved halk szavát követve teszed a dolgodat. Jutalmad a gyermeked mosolya, nevető szeme, az az érzés, hogy minden rendben van vele. A világod ekkor kerek lesz újra, s bármit kell, vagy kellett is tenned, tudod már, hogy megérte. Bármikor megtennéd, megteszed újra s újra, csak boldog legyen az a gyermek. 

Amikor kisimultak a dolgok körülöttetek, vagy akár csak a folyamat közepén is, állj meg, tedd öledbe kezed, s öleld át magad. Öleld át a benned élő gyermeket, aki szintén bátorításra, szeretetre, elismerésre vágyik, s az egyetlen, aki ezt megadhatja, az Te vagy! Ismerd el hogy  mindaz, amit teszel, fontos, neked, a gyermekednek, az egész családnak. Ezekben a pillanatokban megújul az erőd, az élet újra csodaszép lesz. 

Áldott Anyák napját kívánok Neked, s minden édesanyának, aki valaha is gyermeket nevelt. 

Mélységes szeretettel: 

Balogh Andrea Beáta

 

Kép forrása: pinterest.com

 

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 + tizennégy =