Döntések – válaszutak

 

Életed minden pillanatában választás előtt állsz. Nagyon sok döntést teljesen automatikusan hozol meg, szinte észre sem veszed, hogy választhattál volna mást is. Így szoktad meg, eddig bevált, ezt tanultad, s már el sem gondolkodsz azon, hogy miért, s azon sem, hogy mi történne egyszer, ha másképp csinálnád. 

S vannak döntések, amik előtt megállít az élet. Hirtelen megérzed, hogy egy fontos útkereszteződéshez érkeztél. Választhatod az eddig megismert utat, a hamis biztonságot, vagy fordulhatsz az új, az ismeretlen felé, ami izgalommal, s talán egyben félelemmel tölt el. 

Ilyenkor állj meg egy pillanatra ( vagy kettőre ) s érezd meg, mit súg a szíved. A lelked hangja Isten útjára vezet. Hallgass rá, adj neki teret az életedben!

Figyelj gondosan, hogy melyik döntésed az, ami a felszabadulás, a megkönnyebbülés érzését hozza magával. Lehet, hogy nem tudod logikusan megmagyarázni a sejtésedet, lehet, hogy nem látod teljességében, hogy ez a választásod hová vezet, csak azt érzed, hogy ez lesz a helyes. Ilyenkor a szíved szárnyra kap, s öröm járja át lelkedet.

S ha felmerül a kétség, az ” ez nem lesz így jó” érzése, ne hallgass rá. Ez csak a megszokás, a félelem hangja, ami visszatart téged az újtól, a változástól. Tudd, hogy mindig isteni védelem alatt állsz. Ha a szíved megszólal, akkor Isten üzen neked, egy varázslatos élet, a boldogság, s a vállalt életfeladatod felé terelget téged. Ha ezen az úton jársz, a Teremtő útmutatásait követed, akkor előbb utóbb jobbra fordul az életed, megoldódnak a gondok körülötted, s megélheted a szeretet csodáját.

Nagyon fontos az is, hogy ne aggódj túlzottan a döntéseid miatt. Akárhogy döntesz, tudd, hogy minden választásod előbbre visz téged. Minden helyzetben öröm, boldogság, vagy tanítás rejlik, ami segít neked még jobb emberré válni. Mindkettőre szükséged van, s hidd el, mindkettőt meg is fogod tapasztalni, sorban egymás után. 

Minden nagyobb döntésed természetesen befolyásolja a családod életét is. De ha az intuíciódra, a lelked szavára hallgatsz, az az ő életüket is pozitívan fogja megváltoztatni. Példát mutatsz, tanítasz, vagy egyszerűen azzá az emberré válsz, aki igazán vagy. Ennél nagyobb ajándékot nem adhatsz nekik, hiszen ők pontosan ismernek téged, s mindent megtesznek, hogy eredeti, igaz önvalódat előcsalogassák belőled. 

Áldás rád! 🙏💖

Szeretettel: Balogh Andrea

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × kettő =