Bőség

 

Mondd csak, drága Lélek, mit jelent számodra a szó, hogy bőség? Jelen van -e az életedben, vagy még csak vágyakozol rá, a jövőbe teszed, hogy majd egyszer, talán. Vagy a múlton keseregsz, hogyha nem így döntöttem volna egykor, akkor most bőségben, kapcsolati, s anyagi biztonságban élhetnék? S ezt el is hiszed? 

Ahányan vagyunk, annyifélét takarhat ez a rövid szó. Függ attól, hogy mire tekintesz, vagy mit hiányolsz éppen az életedben. Bőség, gazdagság jelenthet egészséget, békét, baráti kapcsolatokat, csodálatos szerelmet, feltétel nélküli szeretetet, és tiszteletet a családban, a  munkahelyen,  s jelenthet anyagi javakat, vagyont, gazdagságot is.

Tudod -e, hogy a bőség mindig jelen van az életedben, csak a fókuszodat kell megváltoztatni, s nem kívül keresni mindennek az okát, a megoldását, hanem belül, a szívedben, a lelkedben? Tudatosan élni, s szemlélni életed történéséit segíthet felfedezni mindazt a szépséget, azt a gazdagságot, ami benned, s körülötted megtalálható.

Minden bőség forrása valójában nem kívül található, hanem része annak, aki vagy, írja Eckhart Tolle Új föld című könyvében.

Minden bőség alapja az, hogy méltányold az életedben már meglévő jót. 

Figyelj fel az élet gazdagságára! Amikor a Nap melegét érzed a bőrödön, amikor a virágüzlet bejáratánál sorakozó növények pompáját látod, amikor beleharapsz a zamatos gyümölcsbe, vagy amikor az égből bőségesen hulló vízben ázol. Lépten nyomon az élet gazdagságába botlasz. 

Ismerd fel, csodáld meg a téged körülvevő világot , s ez a tudatos tevékenységed felébreszti majd a benned szunnyadó bőséget. Ezt követően hagyd, hogy kiáradjon belőled. Amikor rámosolyogsz egy idegenre, máris kis energiakiáramlás történik. Adóvá válsz. Gyakran kérdezd meg magadtól: Mit adhatok itt? Miként lehetnék ennek az embernek vagy ennek a helyzetnek a szolgálatára? 

Semmit sem kell birtokolnod ahhoz, hogy bőségben érezhesd magad, ha viszont folyamatosan így érzel, akkor szinte bizonyos, hogy dolgok megérkeznek az életedbe. A bőség csak azokhoz áramlik, akiknek az már megvan. Jézus ezt így fogalmazta meg: ” Mert akinek van, még kap hozzá, akinek pedig nincs, amije van, azt is elveszik tőle. „

Bármiről is úgy gondolod, hogy azt a világ visszatartja tőled, te tartod azt vissza a világtól. Visszatartod, mert mélyen belül azt  gondolod, kicsi vagy és semmid sincs, amit adhatnál. 

Javaslom, próbáld ki néhány hétig a következőt, és figyeld meg, hatására miként változik a valóságod! Bármi is az, amiről azt gondolod, hogy az emberek visszatartják tőled, – dicséret, elismerés, támogatás, szeretetteljes gondoskodás, stb. – adj nekik azt! Hogy magadnak sincs? Nem baj. Tégy úgy, mintha lenne, és meglátod, megérkezik! Röviddel azután, hogy el kezdesz adni, el fogsz kezdeni kapni! Nem kaphatod azt, amit nem adsz. A ” kiadás” meghozza a „bevételt”. 

Bármiről azt gondolod, hogy azt a világ visszatartja tőled, az valójában már a birtokodban van, ám amíg nem engeded meg, hogy „kiadd”, addig még csak nem is fogsz tudni róla, hogy rendelkezel vele. Ez a bőségre is igaz. A törvény, miszerint a ” kiadás” határozza meg a ” bevételt” Jézus erőteljes képében is megfogalmazódik: ” Adjatok, és akkor ti is kaptok. Túlcsorduló mértékkel mérnek az öletekbe.” 

Az univerzum végtelen tavából abban a mértékben merítesz, amennyit hited szerint megérdemelsz. Higgy magadban, és bízz abban, hogy többet érdemelsz. Akkor vonzani fogod a bőséget és az élet igazi gazdagságát. Ahhoz, hogy úgy érezhesd, körbevesz a szeretet, ki kell nyitnod a szíved mások előtt.

Tedd azt, amiben leginkább ki tudsz teljesedni, és az angyalok örömet, elégedettséget és sikert hoznak neked. Szívélyesen fogadd, amit kapsz, ne habozz adni, és mondj köszönetet mindenért: így növeled a jólétedet. Élvezd mindazt, amid van, és még többet fogsz kapni. 

Mondd el a megerősítést, eleinte mindennap, reggel, ébredés után, s este lefekvéskor, később pedig mindig, ha eszedbe jut: Megérdemlem a szeretetet, a jólétet és a sikert. S el is fogadom azt.

Amint el kezded a gyakorlatokat, mondod a megerősítéseket, lassan változni fognak a dolgok körülötted, s benned. Lehet, hogy az anyagi, párkapcsolati, vagy egyéb bőség nem érkezik meg egyből, a következő hónapban. De megtanulsz minden pillanatot, helyzetet, önmagadat élvezni, s változni fog az, ahogy a önmagadra, az életedre nézel. Ahogy az öröm felbukkan a mindennapjaidban, magával hozza előbb utóbb mindazt, amire a szíved mélyén vágysz. De ennek az életörömnek a szívedből kell fakadnia, onnan törni elő, amint egy csodálatos forrás, s elárasztania téged, majd a körülötted élőket. 

Szülőként tanítsd meg a gyermekeidnek az élet szeretetét, a hálát, mindazért, ami már most részese az életének! Tanítsd meg adni egy mosolyt, egy jó szót, egy segítőkész megnyilvánulást! Mutass rá, hogy ez mennyit jelentett a másiknak, neked, a világnak.

Ha pedig ő áll elő ugyanezzel a tanítással, kövesd te, amit mutat, amit tanít neked. A gyermekek még olyan közel állnak az égi, szellemi világhoz, hogy könnyebben hallják meg, s követik a szívük szavát, főleg, ha erre bíztatást is kapnak. 

Az univerzum minden bősége a tiéd.  Válaszd ki belőle, amit szeretnél, ami a szíved vágya, s éld át az örömet, a hálát, hogy a tiéd lehet. Tedd ezt meg akkor is, ha még nincs fizikai formában a vágyott dolog. Tudd, hogy már úton van feléd. 

Szeretettel és áldással: Balogh Andrea

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 + 17 =