Bocsáss meg, mielőtt lemegy a nap

 

” Egy tálkányi fény. Gyönyörű hawai népszokás:

Minden gyermek kezében egy tálkát tart, amelyet a hawaii közösség valamelyik vénje faragott. Ez szimbolizálja a minden emberben benne lakó világosság, a tiszta, isteni, sérthetetlen fény tálkáját.

Ez a fény a boldogságunk, az életelixírünk. A tálka tartalmazza az adottságainkat, és képességeinket, minden világosságot és szellemi nagyságunkat, amely mindannyiunknak megadatott. Mindenkiben benne foglaltatik valamilyen szellemi nagyság. Ez sugárzik e helyről. Fénye felderíti a világot.

Amikor életünk során olyan tapasztalatokat szerzünk, amelyeket nem adunk tovább, hanem megrekednek bennünk, az olyan, mintha valaki pohakut, azaz követ dobott volna a fény tálkájába. Elhalványítja világosságunkat, már nem vagyunk fénylők, nem tudunk páratlan szellemi nagyságunkban ragyogni. 

A hawaiak egyszerű megoldást találtak ki erre. Minden este naplemente előtt belepillantanak a tálkájukba. Aztán felfordítják a tálat, hogy kiessen belőle minden, ami napközben felgyülemlett benne. Így ismét szikrázhat, ragyoghat a fény. „

( Jeanne Ruland) 

Ez az apró szokás rávilágít arra, hogy mennyire fontos, hogy minden este, lefekvés előtt gondold végig az elmúlt napot, s tudatosan szabadulj meg minden negatív érzéstől, gondolattól. Bocsáss meg mindazoknak, akik bánatot okoztak neked, s bocsáss meg önmagadnak is, ha tévedtél és rosszul döntöttél. Öntsd ki, távolítsd el a szívedből azokat a dolgokat, amik miatt nem tudsz felszabadultan, boldogan élni. Add át a gondjaidat, a félelmeidet, a bánatodat az égieknek, s higgy benne, hogy minden úgy fog történni, ami a legfőbb javadat szolgálja majd.

Ha pici gyermekeked van, akkor tanítsd meg neki, hogy rosszkedvét, mérgét tegye bele egy kis tálkába, dobozkába, amit éjszaka elvisznek az angyalok. 

Nagyobb gyermekeknek pedig azt, hogyha úgy érzi, mesélje el neked, hátha együtt találtok valami megoldást a problémájára. Ha nem akarja megosztani veled azt, ami bántja, akkor írja le egy papírra, s tegye bele egy dobozkába. Abban  a pillanatban, amikor beleteszi, tudja biztosan, hogy meg fog oldódni a gondja. Ha nem is éppen holnap, de hamarosan. 

Kamaszoknak pedig megtanítani, hogy észrevegye a rossz hangulatát, s tegyen azért, hogy ez megszűnjön. Sok sok beszélgetéssel lehet neki segíteni, szeretettel, elfogadással támogatni őt, megvilágítani számára a dolgokat. Ám ezt csak akkor lehet, ha ő jön kérdezni. Ha nem kérdez, akkor csak jelen lenni, elérhetőnek lenni, s feltétel nélkül szeretni őt. 

Megbocsátással a szívünkben álomra hajtani a fejünket  békét és megnyugvást hoz. 

” Szokd meg, hogy odafigyelsz fénytálkádra, és mindennap megtisztítod minden negatívumtól. Így egyedülállóan ragyoghat benned az isteni fény, ahogyan csak benned világíthat, az összes világban, amellyel kapcsolatban vagy.”

 

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt − öt =