Biztonság

 

 

Biztonság az, amikor védelemben és szeretetben élsz. Amikor tudod, hogy nem történhet veled semmi baj, hiszen minden érted történik, s általad. Amikor 100 %-ban hiszed, hogy minden megoldódik, elrendeződik körülötted. Ez lehet érzelmi, anyagi biztonság, vagy bármi, amikor azt érzed, minden rendben van, s határtalan béke, s nyugalom jár át. 

Ha eddig azt hitted, hogy biztonságodat egyes egyedül te tudod megteremteni, vagy bíztál abban, hogy a párod, a szüleid, a munkahelyed, a főnököd, vagy az országod vezetői teszik ugyanezt, felejtsd el, kérlek!

Helyezd ezt a bizalmat Isten kezébe. Ő az egyetlen, aki meg tud tartani téged, meg tudja adni neked azt a biztonságot, amire olyan nagyon áhítozol. Hidd el, hogy úgy tudja irányítani a sorsodat, hogy minden a legjobban alakuljon, ha hagyod. Fogadd alázattal útmutatásait! A csendben meghallhatod szavát, s ha tudatosan figyeled a jeleket az életedben, észreveheted gondoskodó iránymutatását. 

Valamikor régen még egységben éltél vele. Ő mutatta az utat, s elrendezett mindent körülötted, s te voltál az, aki hittel, s bizalommal a szívedben megtetted a lépést, cselekedtél. Létrehoztad azt a boldog életet mind önmagad, mind mások számára itt a földön, amire Isten is szeretettel tekintett.

Aztán történt valami, amikor elhitted, hogy most már egyedül is menni fog. Nincs már szükséged senkire, s semmire, mert egyedül is megállsz a lábadon.

De az is lehet, hogy csalódtál, elvesztetted a hitedet Istenben. Áttetted a bizalmadat egy másik emberbe, vagy emberekbe. Azóta tőlük várod, hogy biztonságban érezd magad.

S most lassan ráébredsz, hogy sem egyedül, Isten nélkül, sem a földi emberekben bízva nem tudod átélni azt biztonságot, ami megnyugtatna téged. 

Itt az idő, hogy felébredj, s megértsd, hogy eddig tévúton jártál. Fordulj vissza a Teremtőhöz, add az életedet újra a kezébe. Engedd, hogy ő irányítson, vezessen téged. Áramolj úgy, s arra, ahogy ő akarja. Fogadd el, ha letérít egy útról, vagy ráállít egy másikra.

S amikor meghallottad az útmutatásait, a szívedben érzed a szeretetét, akkor vedd ki te is részedet a munkában. Mindazt, amit te tudsz megtenni, tedd meg! Ha hív téged egy feladat, ami neked örömet okoz, s vele másoknak is tudsz segíteni, ne habozz, lépj, cselekedj! Győzd le a félelmedet, az addigi beidegződéseket, s kövesd az utat, amit Isten kijelölt számodra. 

Az Új Kor családjában már megtanultuk, hogy az egyedüli biztonságot  csak Isten, s az ő szeretete, védelme nyújthatja számunkra. Meghallgatjuk a szavát, a belső hangot a lelkünkben, amin keresztül üzen nekünk. S kivesszük a mi saját részünket is a munkából, hiszen Isten gyermekei vagyunk itt ezen a csodálatos földön, s a mi tevékenységünkkel fognak változni a dolgok, a világunk. Szorgalmasok vagyunk, de megtanultunk már áramolni, s felelősséget vállalni mindazért, amit cselekszünk. Minden döntésünk előtt megvizsgáljuk, valóban Istennek tetsző -e, amit cselekedni akarunk. Ha a saját önös érdekünk, az egonk irányít bennünket, hogy az általa vélt biztonságban tartson bennünket, vagy olyan útra tévedjünk általa, ami negatív érzéshez vezet, akkor szeretettel, megértéssel önmagunk felé, de határozottan megkeressük azt a másik utat, ami Istenhez vezet. Ez az elején tudatosságot, állandó önvizsgálatot igényel. De lassan megérezzük, hogy Isten útja örömöt, szabadságot, szeretetet hordoz, s egyre könnyebbé válik felismerni, s követni azt. S itt megtapasztalhatjuk azt a biztonságot, amit mindig is kerestünk. Most már tudjuk, hogy ez a miénk is marad, s Isten tenyerén végre, s végleg megnyugodhatunk. 

Balogh Andrea

 

 

 

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × három =