Belső munka

 

Az élet ezernyi lehetőséget kínál neked, hogy megismerd önmagadat, fejlődj, elindulj a változás, s a szeretet fényes útján. Ezek lehetnek varázslatosak, vagy megerőltetőek, attól függően, hogy mennyit dolgoztál eddig önmagadon, mennyire ismerted meg azt a csodálatos embert, aki vagy.
 
Ha egy konfliktusban, vagy egy nehezebb életszituációban találod magadat, adj hálát érte, hiszen ez is téged segít, mind abban, hogy megismerd, hol tartasz az utadon, mind abban, hogy jobb emberré válj.
 
Amikor egy szituáció alatt a belső, nyugodt középpontodban tudsz maradni, akkor választhatod azt, hogy csendben, szeretettel a szívedben elsétálsz a problémától, vagy attól az embertől, aki a konfliktust okozta. Nem adsz már energiát sem neki, sem a helyzetnek. De dönthetsz úgy is, hogy maradsz, s kedves, határozott, s nyugodt szavakkal, viselkedéssel segítséget nyújtasz társadnak az önmegismerésre, önfelismerésre.
 
De ha haragot, dühöt, szomorúságot, félelmet, vagy bűntudatot érzel, akkor bizony ideje van a belső munkának.
 
Derítsd fel, miért váltotta ki belőled a helyzet, vagy a másik ember pont azt az érzést, amit érzel. Mi az, ami még mindig feldolgozásra, megoldásra, gyógyításra vár benned?
 
Nézz mélyen önmagadba! Az érzés, amit érzel, a tiéd, tehát neked van vele dolgod. Keresd meg meg az érzésed okát, meditációval, angyali, égi vagy akár emberi segítséget is igénybe véve, ha szükséges.
 
Ne mástól várd a saját lelki békédet, teremtsd meg te önmagad számára! Tudd, hogy a megoldás mindig ott van benned! A kulcs az érzéseid megváltoztatásához, s a boldog élethez a te kezedben van.
 
Az Új Kor családjában már megtanultuk, hogy minden értünk van, s hálával, szeretettel fogadunk mindent, ami felbukkan az életünkben. Pontosan tudjuk, hogy a tudatos belső munka az, ami elvezet bennünket a belső s majd a családi békéhez.
 
Amikor feldolgozzuk a sérüléseinket, begyógyítjuk a sebeinket, elfogadjuk önmagunkat, a hibáinkat, s tudatosan dolgozunk a kijavításukon, megváltozunk. Már másképpen reagálunk, beszélünk, cselekszünk, mind eddig tettük. S egyszer csak azt vesszük észre, hogy a párunkkal, gyermekeinkkel, szüleinkkel, a barátainkkal, s a munkatársakkal való kapcsolatainkban egyre nagyobb béke és szeretet vesz körül bennünket.
 
Isten kegyelme ez, hiszen így tudunk mindannyian megnyugodni, s kiteljesedni, s egy boldog életet élni.
 
Balogh Andrea

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 3 =