Belső béke

 
 
 
Az egyetlen béke, ami tartós lehet, a Belső Béke.
Amikor megleled belső békédet, arra is rájössz, hogy mi mindenre nincs szükséged. Az, hogy ” semmire nincs szükséged”, nagy szabadságot jelent.
Először is a félelemtől szabadít meg. A félelemtől, hogy van valami, amit soha nem tudsz megszerezni. A félelemtől, hogy van valamid, amit elveszíthetsz. A félelemtől, hogy bizonyos dolog nélkül soha nem leszel boldog.
Másodsorban az, hogy ” semmire nincs szükséged”, a haragtól is megszabadít. A harag a félelem hangja. Amikor nem félsz semmitől, semmi nem okozhat haragot.
Nem lesz benned harag, amikor azt látod, hogy mások olyat tesznek, amit nem akarsz, hogy megtegyenek. Nem lesz benned harag, amikor valaki nem kedves hozzád, mert nem lesz szükséged rá, hogy bárki kedves legyen hozzád. Nem lesz benned harag, amikor valaki szeretetlen, mert nem lesz szükséged rá, hogy bárki is szeressen.
A tudás, hogy minden, amit teremtettél, újfent megteremthető, vagy, ami még fontosabb, hogy nem számít, belülről fakad. Amikor megleled a Belső Békét, senki és semmi, semmiféle hely, feltétel, körülmény vagy helyzet megléte vagy hiánya nem befolyásolja a lelkiállapotodat.
A nagy tragédiák pillanatában az igazi kihívás a szellem elcsendesítése és az alászállás a lélek mélyére.
Először érezd az érzéseidet. Sírjál, ha sírnod kell. Nevess, ha nevetned kell. Tiszteld önmagad igazát. Amikor túl vagy minden érzésen, maradj csöndben és tudd, hogy Én vagyok az Isten. Ne félj, veled vagyok. Vigaszod leszek, támaszod leszek. Visszaadom neked a lelkedet és az igaz hit ösvényeire vezetlek.
Bizony mondom neked, jóság és könyörület fogja végig kísérni életed napjait, és az Én Házamban fogsz lakni, és az Én Szívemben, mindörökkön örökké.
 
Neale Donald Walsch
Szerkesztette: Balogh Andrea
 
 
 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − hat =