Az új tudatosság

 

 

Észreveszed – e drága Lélek, amikor manipulálnak téged? Észreveszed -e, amikor olyan gombokat nyomogatnak be rajtad, amitől a testedben félelem, düh, harag, vagy bármely negatív érzelem árad szét? Mindezek jöhetnek a médiából, a sajtóból, az internetről, a közvetlen környezetedből, vagy a saját gondolataidból is. 

Miért? Mert mindezekkel még dolgod van. Az mindenképp, hogy szembenézz velük, s megértéssé, szeretetté lényegítsd át őket. 

Amikor egész nap szól a TV otthon, hogy tájékozódj a hírekről, a világ forrongásáról, akkor meg tudod – e őrizni a békédet, a nyugalmadat? A belső, nyugodt középpontodból kiindulva cselekszel -e, szólsz -e, vagy indulat hatja át a szavaidat? Észrevetted -e már, hogy a mai hír holnapra változik, átalakul, s akár már nem érvényes, viszont mindig érkezik valami, amitől újra félni lehet? 

Nehéz napokat élünk. De valóban nehéz napokat élünk? Sorsfordító napokat élünk, ez igaz, de biztos, hogy ezt nehéznek kell megélnünk?

Ha félelem járja át a szívedet, akár amiatt, hogy félted önmagadat, a szeretteidet, az országot, mindazt, ami most körülvesz, akkor a napjaid egyre nehezebbek lesznek. Az aggódás, a félelem újabb dolgokat hoz majd az életedbe, ahol átélheted még mélyebben ezeket az érzéseket.

Ha viszont bízol az isteni gondviselésben, hiszed, hogy minden, ami most történik, azért van, hogy jó irányba változzon a világ, s Istennek más céljai is vannak, mint amit Te el tudsz képzelni, akkor a félelem elillan, és béke tölti be az életedet. 

A világ változását nem állíthatod meg, de dönthetsz, hogy hogyan engeded be az életedbe, illetve, hogy minek adsz energiát. Biztos sokszor  hallottál már arról, hogy aminek energiát adsz, ahova a fókuszod irányul, az növekedésnek indul. Így jól gondold meg, illetve figyeld tudatosan önmagadat, hogyan reagálsz a külvilág, vagy akár a szűk környezeted eseményeire. 

Ha családod, s főleg fiatalkorú gyermekeid vannak, akkor felelős vagy értük, az ő érzelmeikért is. Amikor te félsz, ők  átveszik a rezgéseidet, gondolataidat, s ők is félni fognak. Amikor dühös vagy, akkor az az érzés fog eluralkodni rajtuk is. Önmagad s az ő jóllétük érdekében is dolgozz a negatív érzelmeiden.

Kapcsold ki a TV- t, a rádiót, a híreket, s minél többször a telefonodat is. Töltődj fel a természet csodálatos energiáiból, vagy tégy bármit, amitől a testedet energia árasztja el. Sugározd a békét, a nyugalmat magad körül, s szeresd nagyon a szeretteidet. 

Ha segíteni akarsz azoknak az embereknek, akik a háborús övezetben vannak, hallgass a szívedre, tégy így!  Ezzel példát mutatsz a gyermekednek, hogy egyszer majd ő is megtegye ugyanezt, amikor szükség lesz az ő segítségére. 

” Ha valamit meg akarsz változtatni a világban, menj haza, s szeresd a családodat” – mondta Teréz anya. Ez most egyre fokozottabban érvényes. 

Összefogni, segíteni egymást nagyon kell, de az első mindig a saját magad, s a családod boldogsága, nyugalma legyen! Ha ez nincs meg, akkor az alapok hiányoznak. Ide ne engedj be semmilyen olyan érzelmet, ami ezt felboríthatja. Ha pedig mégis megjelenik, akkor dolgozz azon, hogy eltűnjön az életetekből. 

Ha a gyermeked kérdez a külvilág eseményeiről, mondd el neki azt, ahogy te látod az eseményeket. Tudasd, éreztesd vele, hogy itt, veled, veletek biztonságban van, hogy mindig vigyázol rá. Mesélj neki az őrangyaláról, Istenről, ha hiszel bennük te is. 

Egy csodálatos lélek vagy, akinek egyik fontos feladata, hogy a fényét még a legnehezebbnek tűnő körülmények között is megtartsa, s kiárassza a körülötte lévőkre. Fényharcosként válaszd meg a harcaidat, őrizd meg az energiáidat, s óvd a rád bízottakat! Ha csak ennyit teszel, máris megtetted azt, amiért erre a földre születtél. 

Áldás és szeretet kísérjen téged! 

Balogh Andrea

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × három =