Az öt angyali érzéked

 

 

Tudtad – e drága Lélek, hogy öt fizikai s öt angyali érzékkel rendelkezel? Mindegyik érzékelésed, képességed megvan már ősidőktől fogva benned, s csak arra vár, hogy megismerd, megtapasztald, s használd? Hiszed -e, hogy még annyi minden csoda vár rád az önmegismerés útján? Minden nappal, minden tudással több, gazdagabb, s kiteljesedettebb leszel! 

Jöjjön hát egy kis információ az öt angyali érzékelésről, dióhéjban. Sok mindent tudtunk, s sok minden lassan megérkezik hozzánk.
 
Köszönet és hála érte! 🙏

Az emberek öt fizikai érzékkel rendelkeznek: ízlelés, szaglás, tapintás, látás, és a hallás.  Ezek azok a biológiai antennák, amelyek segítségével információhoz juttok a benneteket körülvevő világról. A lélegzeten és a megengedésen keresztül az emberi érzékek mindegyike kiterjeszthető, hogy szélesebb körben és hatékonyabb módon szolgáljon benneteket. 

S öt angyali érzéketek is van. Ezek megértésével az öt emberi érzékkel kapcsolatos tudásotok is elmélyül. Ha egyesíted az angyali és az emberi érzékeidet, sokkal inkább tudatába kerülsz mind a fizikai, mind a nem fizikai valóságoknak.

  1. Tudatosság

Az első angyali érzéked a tudatosság. 

Amikor először kerültél tudatába önmagadnak, akkor érezted meg először az ” Én vagyok” csodálatos, de ugyanakkor intenzív élményét. Éned tudatosulása elvezetett a nagy kérdéshez: ” Ki vagyok én? „. Ez az alapvető kérdés hajtott, hogy több ezerszer leszüless, több millió dolgot megtapasztalj – mindezt azért, hogy megtaláld a választ a kérdésre: ” Ki vagyok én? Mi fog történni? Mi lesz belőlem? Biztonságban vagyok? 

Számtalan földi inkarnációd során a tudatosságod érzékelése eltompult. Olyannyira elhalványodott, hogy ma már alig vagy tudatában a teljes Énednek, csupán a korlátozott emberi énedről van tudomásod. 

A tudatosság öntudat. A tudatosságnak a természetes vágya a növekedés, és az, hogy egyre inkább megismerje önmagát, mind újabb, minden eddigitől különböző módon. Mindig talál módot a növekedésre, még akkor is, ha ez az őt körbevevő mesterséges korlátok lerombolásával is jár. 

Ha úgy döntesz, akkor egy mély lélegzetvétellel megengedheted magadnak, hogy tudatosabb légy. Ez egy tudatos döntés. 

Végy egy nagy lélegzetet és bízz magadban! Nem szükséges konkrétan tenned érte valamit, csak tudatosan válaszd ezt. Ilyen egyszerű az egész: Úgy döntök, hogy minden szinten tudatos leszek. 

S van egy apró dolog, ami a tudatosságoddal együtt jár: Sokkal inkább tudatában leszel, hogy nem vagy egyedül. Vannak körülötted más létezők is, s érzékelni fogod az energiákat még jobban.

Tudatosságod kiterjedhet pl. az ételeidben lévő energiával kapcsolatban, a természet dévái és tündérei iránti tudatosság, tudatosság a téged körülvevő angyali lények, a saját aspektusaid és elsősorban a lehetőségeid iránt.  Lassan megtanulsz majd velük bánni, rájuk hangolódni, ha akarsz, s  ugyanakkor bármikor dönthetsz úgy, hogy kikapcsolod egy kis időre fokozott tudatosságodat pihenésképpen.

2. Együttérzés

Az együttérzés tulajdonképpen a feltétel nélküli elfogadás. 

Először is önmagad feltétel nélküli elfogadásával kell kezdened. A legnagyobb kihívás, amivel valaha is találkozol, önmagad teljes elfogadása lesz. Minden „ha”, „és”, „de” nélkül. Ez azt jelenti, hogy elfogadod magad itt és most. 

Amikor együttérzés van benned az Éned iránt, a hibák illúziója lényegtelenné válik. Még a gyarló emberi dolgok is, ami miatt hajlamos vagy aggódni – súly, kor, látás, kinézet, stb. – megérdemlik a feltétel nélküli elfogadást. 

Az együttérzés nem sajnálatot, vagy részvétet jelent. Ez egyszerűen feltétel nélküli elfogadás. 

Nem érezhetsz valódi együttérzést semmi vagy senki iránt, amíg nem érzed önmagad iránt. A valódi együttérzés az Én teljes elfogadása. 

Amikor feltétel nélkül elfogadod az Énedet, akkor kezded el egyáltalán megérteni, mit is jelent másokkal együtt érezni. Ha valódi együtt érzést érzel, akkor semmit sem akarsz megváltoztatni. Nem akarsz másokat megmenteni, teljes elfogadás és tisztelet él benned. 

Az együttérzés annak a megértése, hogy a világ pontosan ott tart, ahol tartania kell. Érezz együtt mindenkivel azátal, hogy elfogadod, pontosan ott vannak, ahol úgy döntöttek, hogy legyenek. 

Érezz együtt mindenkivel! Ne próbáld megváltoztatni őket! Ne próbáld megváltoztatni a világot, s akkor a világ sem fog megpróbálni megváltoztatni téged. Ha ellenállásba ütközöl odakint, az azért van, mert te magad is ellenállsz. Ha megpróbálsz megváltoztatni valamit, vagy valakit, az is meg fog próbálni megváltoztatni téged. Ha viszont elfogadod őket, ők is elfogadnak, s talán isteni ragyogásodat is meglátják. 

3. Képzelet

A képzelet a leggyönyörűbb angyali érzék. Alig használjátok, s összekeveritek a mentális kép kivetítéssel, vagyis, amikor képeket teremtesz az elme segítségével. 

Egy baj van ezzel, az, hogy nincs benne érzés. Semmilyen érzés. S mivel mentális, ezért korlátozott.

A képzelet érzés. Nem a gondolkodásról szól, hanem az érzésről. Hosszú idővel ezelőtt az emberek lezárták az érzéseiket. Gondolkodni kezdtek. A képzelet nyitott érzés. Nem feltétlenül arról szól, hogy képeket látsz, inkább a teljes érzékelés élménye. 

A képzelet nem csak vizualizálás. Érzések, energia van benne, nem csupán mentális fókusz.

Régen, még angyali lényként rájöttél, hogy rendelkezel a képzelet érzékével, s elkezdted használni azt. Valóságot teremtettél a semmiből, az ürességből, a képzeleted segítségével. Elképzelni annyit jelent, mint beleérezni a lehetőségekbe. A lehetőségek határtalanok, s amikor a képzeletedet használod, bele tudsz érezni az összesbe. Azután meg tudod határozni, hogy éppen melyiket akarod kiválasztani. 

A képzelet és a választás  együtt teremti a valóságot. 

4. Fókusz

Fókusz egyenlő összpontosítás. 

Rendelkezel a tudatosság, az együttérzés és a képzelet ajándékával. Ám szükséged van arra a képességre is, hogy a tudatosságodat és az energiádat a széles spektrum meghatározott szeleteire fókuszáld, hogy megértsd a teremtéseidet, teremtményeidet és a téged körülvevő teremtés egészét. 

Az embereknek ez jól megy – talán túl jól is. Most már képesek vagytok az emberi tudatotokat egyszerre csupán néhány dologra fókuszálni. Ám általánosságban ez az egész eléggé korlátozott. 

Egy embernek egyszerre minimum hetvenhét különböző dologra kellene tudnia összpontosítania, és mindet jól csinálni. 🙂

A fókuszálás angyali képessége nagy ajándék, mert amint megnyitod a tudatosságodat, el kezdesz számos dolgot meghallani, megérezni. Tapasztald meg, játssz a többszörös fókusszal, hagyd hogy megérkezzen!

5. Kifejezés

Rendelkezel az előbb említett nagyszerű ajándékokkal, s képes vagy ezeket megnyilvánítani is. A kinyilvánítás egy természetes ajándék. Mély vágyad megismerni, megtapasztalni, s kifejezni önmagad.

A kifejezés segít megteremteni a valóságot fizikai szinten is. A szellem kifejeződése életre hívja a teremtést. Ha nem választod meg tudatosan  a kifejezésed módját, ha nem táncolsz, nem írsz könyvet, nem zenélsz, ha semmit sem teszel a kifejezésért, az akkor is megtörténik. A depresszió is a kifejezés egyik formája. A lélek ezen keresztül tapasztal meg valamit. A harag is egy kifejezési forma, éppúgy, mint a semmittevés.

Tegyél valamit az önkifejezésed érdekében. Ez bármi lehet, amit úgy döntesz, hogy megteszel majd hagyod áramlani. Amikor kifejezel, az valójában még több  energiát vonz be, s áramlásra készteti azt. 

Éld meg a kifejezés angyali érzékét, döntsd el, hogyan akarod megnyilvánítani. Írj egy könyvet! Írj egy színdarabot! Zenélj, kezdj el főzni. s amint ezeket teszed, érezz bele az energiába! Milyen érzés kifejezni valamit?

Más szóval munkára fogod ezeket az angyali érzékeket, s ezáltal újra megmozdítod  az energiát. Tudatos mozgásra késztetted. 

Sokkal hatalmasabbnak, szabadabbnak, boldogabbnak fogod érezni magad, s emlékezni fogsz arra, hogy milyen érzés ismét elkezdeni játszani az energiával. Sokan közületek felhagytak az energiával történő játékkal. Ennek számos oka volt: félelem, önbizalomhiány, régi meggyőződések – és az energia stagnálni kezdett. Ellaposodott.

Vegyél egy mély lélegzetet! Lélegezz be, majd a kilégzésnél csak hagyd, hogy a kifejezés rajtad keresztül áramoljon! 

Hozd elő mindazt a képességedet, amit most ebben a pillanatban nem használsz! Porold le, fényesítsd ki! Ha úgy kényelmes, haladj lépéről lépésre, vagy ugorj bele az egészbe! A te döntésed. 

Áramolj az élettel, s az élet is áramolni fog veled! 

Forrás: Adamus Saint German – Éld meg az Istenséged

A kivonatot készítette és szerkesztette: Balogh Andrea 

 

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 + 9 =