Az örökbefogadás világnapján 11.09.

 
 
 
 
 
Szülőnek lenni mindenképpen titok, anyaként, apaként közel lehetsz a csodához, Isten (vagy az univerzum, és így tovább, kinek hogy tetszik) végre elárulja, leleplezi magát. Máskor olyan jól el van takarva a teremtés, az anyag, a varázslat, de a gyerek könnyedén félrelöki a paravánt, és megérted, mi végre ez az egész.
 
Az örökbefogadó szülő az ég adta világon semmiben sem különbözik a vérszerintitől, éppen olyan nagyszívű, tökéletlen, aggódós, nevetős és örök, az örökbefogadók édes szülők, normális szülők, rendes szülők, ők igazi szülők, nem is lehetnének ennél igazibbak.
 
Az örökbefogadás a szeretet örök és végleges szövetségét jelenti, azt, hogy neked a szívedbe született meg a gyermeked, téged így talált meg az a lélek, aki hozzád tartozik. Jézus is így érkezett, Mária szívébe, Isten fiát is örökbe fogadta egy emberpár, és az ő érkezése, az a misztérium, hogy őt két ember saját gyermekévé fogadta, akkor is csodás és alapvető misztérium, ha valakinek csak kulturális alapot vagy ünnepet jelent, hitet nem.
 
Az örökbefogadás a lélek öröklődése, a lélek bizonyítéka, és az élet végtelen és feltétlen, áldozatos tisztelete. Az örökbefogadás napján ezt ünnepeljük, az életet, az örömet, hogy lehetünk egymásnak.
 
( Grecsó Krisztián) 
 
Ünnepeljünk együtt az Örökbefogadás Napján, ünnepeljük meg a családdá válást, a lelkek találkozását, azt, hogy minden gyermek, aki érkezik hozzánk, a tanítónkká válik. Hálával gondolunk a vérszerinti szülőkre is.
 
Örökbefogadó szülők gondolatait osztjuk meg itt, akik megtiszteltek minket azzal, hogy közzé tehetjük érzéseiket és gondolataikat.
 
„Mit jelent számunkra az örökbefogadás?
 
A kis családunk teljessé válását.
Egy hosszú és fájdalmas út örömteli végét és egy teljesen új, izgalmas, élménygazdag utazás kezdetét.
Egy telefonhívást, ami után percekre elakadt a szavunk, egy találkozást, amibe beleremegett a lábunk.
Kicsattanó örömöt, szívszorító pillanatokat, várt és váratlan kihívásokat. Küzdelmes, sikerekkel és bukásokkal teli nappalokat és éjszakákat.
A szeretet megsokszorozódását.
Megszámlálhatatlan pillanatot, amit soha nem felejtünk.
Egy kislányt, aki a mi Kincsünk.”
Eszter és Norbert
 
„Két éves korában fogadtam örökbe a lányomat. Egy hét leforgása alatt szülővé válni, és onnantól 0-24 órában felelősséggel tartozni valakiért nagy kihívás, és olykor talán ijesztő is (volt). Ugyanakkor napról-napra látni, ahogy fejlődik, nyiladozik, rácsodálkozik a világra, és megkérdőjelezi a sokszor megszokásból „egyértelműnek” tűnő dolgokat, nagyon sok örömet, új látásmódot jelent. Általa több és jobb lett a világ, és nem csak az én világom.”
Noémi
 
„Az örökbefogadás életem egyik legfontosabb és legjobb döntése.”
Eszter
 
„Házasságkötésünkor családról álmodtunk, de soha nem gondoltuk volna, hogy ilyen csodaúton járunk majd. Mi négyen mindannyian máshonnan jöttünk, de egyfelé tartunk. Összefonodódtak a szálaink, de szabadságból és szeretetből. Mind szenvedtünk a magánytól és elhagyatottság érzésétől, és talán ezért érezzük, mekkora kincs együtt lenni, egymásért lenni.
Az örökbefogadás megváltoztatta az életünket, és tényleg úgy éljük meg, hogy azóta örök befogadás minden nap. Jöhet bú, öröm, bármi, olyan rugalmasak vagyunk és ellenállóak, hogy kevés dolog az, ami megrendítené ezt az egységet.
Hihetetlen érzés megpillantani, kezünkben tartani egy kis életet tudván azt, hogy mostantól összetartozunk. Ebben a pillanatban válunk anyákká és apákká. Ettől a pillanattól fogva anyatigrissé és apaoroszlánná válunk és nem számít már semmi, csak hogy összetartozunk.”
Zsuzsi
 
„Az örökbefogadás nekem olyan, mint amikor sorba csukódnak be az ajtók, kezd egyre sötétebb lenni, és ekkor beszűrődik egy kis fény ami utat tör magának és bevilágítja az egész életedet!”
Márti
 
„Az örökbefogadás egy csoda, pont úgy és teljesen másképp, mint egy vérszerinti gyerkőc születése. Szóval, csak leírom a családi jelszavunkat: „Örökre örökbe!” 🙂
Veronika
 
„Számomra az örökbefogadás azt jelenti, hogy egy nagyon rossz kiinduló helyzetből (gyerek anya nélkül, anya gyerek nélkül) egy kis közbenjárás útján család születik, és mindkét fél hiányérzetét felváltja a betöltött űr boldogsága.
Az örökbefogadás maga az elfogadás. Nagyon nagy nyitottság kell hozzá, hogy sikerüljön, ha azonban sikerül, ezek a tulajdonságok csak hatványozódnak. Mindenkinek van valami szupereje, az enyém az, hogy egyedülállő örökbefogadó vagyok.”
Juli
 
„Számunkra (mindhármunknak) az örökbefogadás egy nagyszerű és különleges lehetőség arra, hogy aktívan jók lehessünk. ☺ Hiszen a Szeretet=Cselekvés. ❤
 
Részemről az odaadás, a férjem részéről a fenntartás minőségét duplázhatjuk meg. Azt érezzük, hogy így a korábbi meg nem ugrott nehézségeinket és elbaltázott döntéseinket ugorjuk meg nap mint nap. Kisfiúnknak is lehetőséget nyújt ez a helyzet edzettségét pozitív irányban mozdítani és sorsát és döntéseit alakítania. ☺ Így kerekebb is az életünk.”
Ilona
 
( A Mákszem Műhely Facebook oldala) 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × három =