Az állatok üzenetei

 

Jártál már úgy, hogy elmélyülten az erdőt jártad, s egyszer csak szembetalálkoztál egy őzzel, egy rókával, vagy éppen egy nyúl szaladt át előtted? Vagy ha nem is láttad az állatot, akkor a hangja ért el hozzád, akár legváratlanabb pillanatban? Az is lehetséges, hogy álmodban éltél át hasonlót, s nem értetted, miért pont azzal az állattal álmodtál. 

Elhiszed -e, hogy ezeknek az állatoknak a felbukkanása jelentőséggel bír számodra? 

James Redfield szerint az állatok üzenetet hoznak neked. Honnan tudhatod, hogy mi ez az üzenet? Onnan, hogy milyen állatfajt vonz hozzád a pillanat. 

Minden állat, ami az utadba kerül, mond valamit a jelenkori helyzetedről, illetve  a saját tudásszintedet és elvárásaidat tükrözik. Ha a rezgésszinted alacsony, az állatok egyszerűen csak jelen vannak, és betöltik szokásos ökológiai szerepüket.

Ahogy a rezgésszinted megváltozik, tudatosan felemeled, s megtartod azt, az állatok viselkedése is egyre rejtélyesebb, egyre jobban tükrözi a szinkronicitást, és egyre több tanulsággal szolgál. 

A hirtelen felbukkanó állatok önmagadnak azt a részét jelképezik, amelyekkel fel kell venned a kapcsolatot. Azokat a képességeidet mutatják meg, amelyeket már kifejlesztettél ugyan magadban, csak elvesztetted, vagy lemondtál róla. 

Amikor egy bizonyos fajta állat megjelenik, ez az esemény mindig azt jelenti, hogy készen állsz az adott állat tudatának beolvasztására a saját éber tudatodba. Megmutatják, hogy önmagad melyik részét kell mozgósítanod az adott körülmények között.

Ha meg akarod érteni az állatok üzenetét, nézz először mélyén önmagadba, s nézd meg, mit érzel, miért találkoztál pont azzal az állattal. Ha a jelenben voltál, akkor megkeresheted azt is, hogy mi foglalkoztatott téged az állat felbukkanása előtt.

Ha nehezebb a választ meglelned ( ami egyre könnyebb lesz, minél többször csinálod ezt tudatosan), akkor gondold végig az adott állat ismert tulajdonságait, életmódját, s így rábukkanhatsz a tanítására is. 

A teljesség igénye nélkül jöjjön most néhány állat lehetséges üzenete

1. Nyúl

Megmutatja, hogyan kell szembenézni a félelemmel, s túllépni rajta. Egy nyúl olyan állatok, emberek között él, amelyek vadásznak rá, mégis képes legyőzni a félelmet, megőrizni a mozgékonyságot, termékenységét, és a kreativitását. 

2. Varjú

A Szellem törvényének hordozója. Amikor megjelenik, azt üzeni, hogy emlékezz, s nyílj meg a spirituális törvényeknek. Felkészít mindarra, ami később történni fog veled. 

3. Héja

Éber, éles szemű, jó megfigyelő. Mindig észreveszi a következő üzenetet, információt. Megjelenése arra utal, hogy az adott pillanatban fokozott éberségre van szükség. Gyakran azt is jelzi, hogy üzenethozó van a közelben. 

4. Macskafélék

Az intuícióra, az öngyógyításra való képességre emlékeztetnek. Szimbolizálják a nőiességet, a szabadságot, a tisztánlátást, a függetlenséget. Megmutatják, hogyan kell időt szakítani önmagadra, a feltöltődésre, a játékosságra. Az életért való felelősségvállalásra , öntudatosságra is figyelmeztet.

5. Sas

Nagy magasságokban szárnyal: a spirituális világ magasabb birodalmaiba való bemerészkedés lehetőségét jelzi. Megmutatja, hogy milyen a magasból rálátni a történésekre, más perspektívát alkalmazni, mint eddig, s ez új távlatokat nyit meg.

6. Farkas

Energiagyűjtésre figyelmeztet, felébreszti a szunnyadó bátorságot, a tanítói képességet. A csapat fontosságára figyelmeztet. A farkas egyszerre tagja az egésznek (nemzetségnek, csapatnak, családnak), de önálló individuumként is teljes jogú, döntéshozó tagja a falkának.

A farkas a hűség és a védelem szimbóluma. Hagyományőrző. A megszerzett tudást továbbadja, nagyszerű tanító, bölcs és türelmes a gyengébbekkel szemben. Kommunikációja kiváló, ereje csapatban meghatványozódik, intelligenciája, gyors döntésképessége felülmúlhatatlan.

7. Róka

Ravasz, dörzsölt lelki vezető, aki ismeri a rejtett ösvényeket. Idejében képes​​ elkerülni a fenyegető veszélyt és kitérni annak útjából. Összeköttetést teremt belső irányításunkkal.​​ 

Felleli az elvesztett energiát, megtalálja az elhagyott vagy ellopott lélektöredékeket és segít azokat visszaszerezni, meggyógyítani. Bátorságot és erőt​​ ad, hogy követhessük utunkat, hogy​​ hallgassunk magunkra, és maradjunk hűek önmagunkhoz.

8. Mókus

Ereje a​​ gyorsaságában, mozgékonyságában és ügyességében​​ rejlik. Intuitív módon vizsgálja meg a lehetőségeket, dimenziókat, tartalékokat és​​ villámgyorsan dönt, vált. Éppen ezért​​ jó kísérő az​​átmenet és átalakulás, dimenzióváltás időszakában

A tartalékképzés, erőgyűjtés- és felhasználás – kapás és adás, közösségi és egyéni törekvések egyensúlyára irányítja a figyelmet.​​ Akinek életében megjelenik,​​ arra is figyelmezteti, hogy inkább cselekedjen, alkalmazza képességeit a gyakorlatban a halogatás, a felkészülésre, tanulásra hivatkozás helyett. Felébreszti a szív erejét és egy bizalmas, pimasz, szeretetre méltó és felpörgött életmódot hív elő.

9. Őz

Amikor összetalálkozunk vele, arra biztat, hogy​​ nyíljunk meg a szív tiszta erejének. Segít újjáépíteni a menetközben elvesztett​​ bizalmat​​ és nyitottá válni a​​ finomabb energiákra. Segít abban, hogy​​ saját magunk és mások felé is szeretettel forduljunk.

Megmutatja, hogy mit kell tennünk múltunk tisztázásában,​​ segít fellelni a hazafelé vezető utat​​ is. Figyelmeztet, ha​​ veszély​​ közeleg, kiélesíti érzékeinket, és az​​ érzékszerveken​​ túli érzékelést, esetleg képessé tesz a​​ jövőbe látásra.​​ A természeti erőkkel való kapcsolatot​​ mindenképpen erősíti.

10. Kutya

Őszinteség, hűség, feltétlen szeretet, bizalom, éberség, védelem, falkaszellem, tanulás-tanítás, lélekkísérő, útitárs.​​ 

Mély emberi emóciók átélésében velünk tart: szenvedés, fájdalom, mélyben rejtőző félelmek. Ha megfigyeled viselkedésének változásait, kiolvashatod belőle​​ az aktuális üzeneteket​​ a magad számára.​​ 

Gondoskodik az élelemről és erőről.​​ Sokszor a​​ megmentő szerepét játssza. Segít döntéseidben.​​

Mindig rendelkezésünkre áll, teljesíti küldetését: megvédelmez, feltétel nélkül szeret, felmelegít, megment, őrzi területünket, elkísér.​​ Bármit elvisel, még akkor is, ha nem a legjobb oldalunkat mutatjuk neki. Kitörő​​ örömmel​​ fogad hosszabb távollét után, határtalan boldogságát fantasztikusan ki tudja fejezni.​​ Minden helyzetben őszinte.

Feltétel nélküli bizalmat​​ (követel és)​​ tanúsít velünk szemben, számít ránk és nem rejtőzhetünk el előle.​​ Megtanít a jelenben gondolkodni, szabályozza​​ életritmusunkat. Megmutatja a jobb életminőséghez vezető utat.​​ Csodás gyógyulást hozhat, biztos ösztönével rábukkan az aktuális orvosságra. Kiváló nyomkövető, ezért​​ megtalálja a rejtett csapdákat, veszélyeket és figyelmeztet rájuk, vagy segít elhárítani, néha még az élete árán is.​​ 

Léleklátó, felismeri a hátsó szándékot és jelez.

11. Pillangó, lepkék

A pillangó a bennünk rejlő erő forrására és fejlődésünk következő, előttünk álló feladatára hívja fel a figyelmet.​​ Itt az idő, hogy felkészüljünk egy mélyebb, belső átalakulásra, régi létünk elhagyására, és ezáltal egy új élet elnyerésére. Ahhoz, hogy egy új állapotot érjünk el, nagyon mélyre kell visszavonulnunk,​​ be kell gubóznunk​​ és meg kell várnunk a megfelelő időt a kibontakozásra. Arra ösztönöz, hogy​​ hagyjuk magunk mögött a régit és az ismétlődőt, legyen szó gondolkodási módról, viselkedési sémáról, szokásokról, kapcsolatokról vagy tárgyakról. Megmutatja,​​ hogyan tudunk ellenállni a veszélyeknek​​ és az élet kísértéseinek,​​ bevezet a tisztulási folyamatokba.

A lepkék​​ elvezetnek minket a belső gyermekhez, a gyermekkorba és megmutatják az​​ eredeti célunkat, amerre önmegvalósításunkban irányulnunk kell. Arra​​ figyelmeztetik az embert, hogy az életben ne vegye annyira komolyan a dolgokat. Megidézik a​​ könnyedség és az öröm​​ iránti érzéket. Arra ösztönöznek, hogy​​ vállaljuk fel a változást, hiszen a szakadatlan változás maga az élet, tehát előremutató és jó.

12. Bagoly

Hírvivő. Tanító

Tudást és üzenetet visz más szférákból, megtanítja védenceit a másik világ szabályaira és figyelmeztet a veszélyre.​​ Ösztönöz, hogy​​ teljes potenciálunkat bontakoztassuk​​ ki, és bízzunk intuíciónkban. Tanuljunk meg a​​ megfelelő időben a megfelelő helyen lenni​​ és energiáinkat koncentrálva, célirányosan cselekedni.​​ Lárma nélkül, csendben tegyük a dolgunkat, ez vezet sikerre.

 

Ha még többet szeretnél megtudni az életedben felbukkanó állatok jelentőségéről, szeretettel ajánlom Jeanne Ruland: Az állatok ereje és/vagy Ted Andrews: Az állatok szimbolikája​​ című könyvét.

A kisebb gyermekek még nagyon közel vannak a természethez, így az állatok világához is. Számukra természetes akár a velük való kommunikáció is. Ösztönösen megérzik, melyik állat az, amelyik üzenetet, erőt, nyugalmat, vagy éppen bátorságot hoz nekik. Néha elég, hogy egy szeretett állatra gondoljanak, ahhoz, hogy megváltozzon a viselkedésük, a gondolkodásuk, vagy akár az érzelmeik. Segítséget kaphatsz az állatok csodálatos világától, amikor kicsiny gyermekedet akarod megnyugtatni, erősíteni, megvédeni.

Amint a gyermekek egyre nagyobbak lesznek, elfelejtik ezeket a képességeket, éppúgy ahogy a felnőttek teszik. Hozzátok vissza ezeket a csodákat együtt! Tanítsd meg őt bízni önmagában, a megérzéseiben, az állatvilág hihetetlen szeretetében, s iránymutatásában!

Tapasztald meg először te az állatok segítségét az életedben, s oszd meg már nagyobbacska gyermekeddel mindazt, amit megtanultál. Fejtsétek meg a neki, nektek érkező üzeneteket, majd s kövessétek azokat. 

Csodás ráébredéseket, meglátásokat, felfedezéseket kívánok Nektek! 

 Balogh Andrea 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt + 17 =