Anyának lenni

 

 

 

 

 

Mit is jelent anyának lenni?

 

Földöntúli boldogságot, s a határtalan szeretet érzését.

A hála érzését, amiért megélheted a teremtés csodáját, egy új élet világra hozásának megtapasztalását. 

A felelősség érzését, hiszen tudod, hogy rád lett bízva egy kis lélek. Téged választott, mert tudta, hogy segíteni tudod őt majd az útján. Biztos volt benne, hogy feltétel nélküli szeretetet, biztonságot, védelmet, iránymutatást adsz majd neki, ami által kiteljesedhet, s megtalálhatja helyét itt a földi világban. 

Aggodalmat és félelmet, hogy meg tudsz – e felelni mindennek. Meg tudsz – e birkózni ezzel a feladattal, s jó anya lenni minden pillanatban. Képes vagy – e úgy dönteni, beszélni, viselkedni, amire akkor éppen szüksége van. Meg tudod – e védeni őt a külvilágtól, a fájdalmaktól? S mi lesz, ha nem sikerül?

S hitet, az égi vezetésben, önmagadban, hogy igen, meg tudod csinálni. Megérted, hogy néha bizony változnod kell, s egy jobb, nemesebb önvalód felé terelget az élet a gyermeked személyében. 

Átvirrasztott éjszakákat, fáradtságot, ami egy szempillantás alatt eltűnik, amikor rád nevet a gyermeked. 

Erőt, amit Te magad sem tudod, honnan merítesz. Önmagadból, az Égi Forrásból, s teszed a dolgod, megoldod a feladatokat. Vigasztalsz, könnyeket törölsz le, sebeket kötözöl be, kérdezel, s hallgatsz. S az igazi jutalmad az, ha boldog körülötted  a családod. 

Édesanya akkor születik, amikor életet ad a gyermekének. S mindaddig édesanya marad, amíg ebben a testben él. A világ egyik legcsodálatosabb, s egyben az egyik legfelelősségteljesebb dolga ez.

Légy büszke önmagadra, ha anyuka vagy, s légy hálás mindennap, amit a gyermekeddel tölthetsz! Gondolj szeretettel és hálával a saját édesanyádra, hiszen neki köszönheted, hogy most élsz, itt lehetsz, s átélheted a létezés csodáját. 

 

„Az anyai szeretet… hatalmas erőt képvisel. Több, mint egyszerű emberi szeretet. A lélek mélyéről fakad.” Guillermo del Toro

 

Áldott anyák napját kívánok szeretettel!

Cseh Andrea

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × négy =