Anyák napja

 

Öltöztesd ünneplőbe a lelked, drága Lélek. Egy csodálatos nap virradt ránk, amikor annyi mindenért hálásak lehetünk a Teremtőnknek. Töltsön el téged a szeretet, a béke, a hála, s ha a szeretteid melletted vannak, öleld meg őket, ha nincsenek, akkor is gondolj rájuk ugyanazzal a szeretettel.

Légy büszke arra, hogyha nőnek születtél erre a földre! Isten megadta neked az igazi teremtés lehetőségét, amikor testedet alkalmassá tette gyermekek világrahozatalára. Amikor eldöntötted, hogy gyermeknek, gyermekeknek adsz életet, hozzájárulásodat adtad, hogy teljes mértékben megváltozzon az életed. Megtaláltad azt a férfit, aki a legalkalmasabb lehetett pont annak a gyermeknek a fogantatásához, aki le akart születni erre a földre. Légy hálás neki, akármilyen is, hiszen ha ő nem lett volna, akkor most egy másik gyermeket nevelnél.

Ismerd el, hogy megtettél, megteszel mindent, hogy ezt a gyermeket, gyermekeket legjobb tudásod szerint felneveljed. A benned élő szeretet vezet téged. 

Ha még nincs, vagy nem lehet gyermeked, akkor is biztos vagyok benne, hogy használod női teremtő erődet, s megtaláltad, vagy meg fogod találni az életnek azt a területét, ahol kiteljesedhetsz, s a legtöbbet segíthetsz az embereknek.

 

Ha férfinak születtél erre a földre, akkor légy hálás édesanyádnak mindazért a szeretetért, amit eddig kaptál tőle. Ha hibázott, vagy hibázik a nevelésed során, nézd el neki. Ha semmi másért nem, akkor csak amiatt szeresd őt, mert általa érkezhettél ide a földre. Szeresd, tiszteld, támogasd őt mindenben, amiben csak lehet. Ha eddig még nem tetted meg, akkor tedd rendbe az kapcsolatodat az édesanyáddal.

Ha vannak gyermekeid, szeresd, tiszteld az édesanyjukat. Tanítsd meg nekik ezt a saját példamutatásoddal.  Állj mellé a gyermeknevelésben teljesen, fogd meg a kezét, segítsd őt, hiszen ketten többek vagytok, jobban boldogultok, s ha összefogtok, s gyermekeitek is boldogabbak lesznek. 

 

Ha még gyermek vagy, akkor öleld magadhoz az édesanyádat ezen a napon. Szedj egy kis vadvirágot, vagy csak egy kis követ, ami a legcsillogósabb, s add neki szereteted jeléül. De ha van kedved, rajzolhatsz is neki valamit, amit eltehet majd emlékbe, s néha néha mikor előveszi,  megnézegetni olyankor képzeletben te is ott leszel vele. Tudd, hogy soha nem fog születni erre a földre olyan ember, aki annyira, feltétel nélkül szeret téged, mint az édesanyád. Szerelmek jöhetnek, megtalálhatod az ikerlángodat is, de az édesanyád különleges szeretetéhez semmi nem fogható, s ez mindig veled marad, akármerre is járj az életben. S ha úgy érzed, hogy megbántott bármivel is téged, keresd meg a tettében megbújó szeretetet, féltést, aggódást. Értsd meg őt, vagy csak egyszerűen fogadd el olyannak, amilyen. Vigyázz arra, hogy ne bántsd meg, mert ezzel sebet üthetsz rajta. 

Ha pedig édesanyád eltávozott már a földi világból, akkor a szomorkodás helyett élj úgy, ahogy ő tanította neked. Ennél nagyobb örömet nem tudnál neki okozni. Vidd tovább az örökségét, szeresd te is úgy a saját gyermekeidet, ahogy ő szeretett téged. Lásd meg őt a napsugárban, az esőcseppben, Isten szeretetében, s légy boldog, hogy általa lehetsz itt a földön, s teheted a dolgodat. 

Minden édesanya áldás a világnak, vigyázzunk rájuk, szeressük őket! 

 

Boldog anyák napját kívánok szeretettel:  Balogh Andrea

 

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 − 10 =