Áldott húsvétot!

 

” A húsvét a legnagyobb mélységeket és legnagyobb magasságokat megélő ünnepünk.”  Jókai Anna

 

Milyen bölcs megfogalmazás! Valóban, a Húsvét csak a gyermekek számára szól nyusziról, csokiról, s felhőtlen szórakozásról. Most még. De mi, felnőttek is átélhetjük ezt majd, ha elvégeztük a vállalt feladatainkat, s akkor is, amikor megállunk pihenni kicsit, és/vagy játszani velük.

Ahogy egyre jobban tudatosodunk, figyeljük a saját érzéseinket, viselkedéseinket, lassan visszatükröződnek Jézus utolsó napjai a mi életünkben is. Egyre több olyan dologgal szembesülünk , amit itt az ideje elengedni, útjára bocsátani. Régi beidegződések, hiedelmek, amik már nem szolgálnak bennünket a jelenben, s nem akarjuk tovább vinni őket a jövőbe. Viselkedésminták, amiket megtanultunk, leutánoztunk, vagy egyszerűen kitaláltuk, megtapasztaltuk, s most már búcsúzni akarunk tőlük.  Talán emberektől is búcsúzni akarunk, mert már nem azonos úton járunk. Megköszönjük nekik a tanításokat, a közös élményeket, s tovább indulunk, vagy útjukra engedjük őket, hogy megtapasztalhassák az életet úgy, ahogy ők szeretnék. A mindig irányítani akaró ego is visszavonul, bár olyan nagyon nem örül ennek. Új feladatot kell majd neki találnunk, hogy együttműködhessen velünk. 🙂

S ahogy elhagyjuk a fent említett dolgokat, megújulunk, megváltozunk. Rálépünk az istenemberré válás útjára. Hogy ez az út rövid, vagy hosszú lesz, ez teljesen egyéni. Függ a bennünk élő szeretettől, az alázattól, a bátorságtól, hogy merünk -e a szívükre hallgatni, merjük – e felvállani önmagunkat, kedvesen, s mégis határozottan kommunikálni és még olyan sok mindentől.

Főnix madárként elég, meghal a régi énünk, hogy a hamvaiból megszülessen az a valónk, aki már Jézus tanításai szerint él, aki hálát ad mindenért, ami körülveszi, tudatosan él, dönt, és cselekszik. Az, aki már szabad az élet minden aspektusában, s úgy él, hogy élete örömöt, boldogságot hozzon mind önmaga, a családja, és az embertársai számára.

Kívánok mindannyiótoknak boldogságos megújulást, s Áldott, vidámságban, és családi együttlétben gazdag Húsvéti Ünnepeket! Szorítsátok magatokhoz, akiket szerettek, s élvezzétek a velük töltött időt, bármennyit ad is az élet! 

 

Végtelen szeretettel: Balogh Andrea

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét + 14 =